Aktör Ethan Hawke Donald Trump ve Oscar'lar hakkında

Shib

New member
Berlinale'de kutlanan “Blue Moon” filminde Hollywood yıldızı Ethan Hawke, kariyerinin sonunda talihsiz Broadway şarkı Textor Lorenz Hart'ı oynuyor. Parlak sanatçı Hart (“Benim Komik Sevgilim”) eşcinseldi, ancak Kasım 1943'teki ölümüne kadar itiraf etmeye cesaret edemedi.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Şarkı yazarı Lorenz Hart Ethan Hawke, Avrupa'da özellikle bilinmiyor: Bunu nasıl tarif edersiniz?

Bence tüm zamanların en büyük şairlerinden biri. Richard Rodgers ile birlikte ikisi, tabii ki, geçen yüzyılın 1930'larında John Lennon ve Paul McCartney'di. Son derece başarılı bir şarkı yazarı takımıydı. Hart'ın sözleri derin komik ve üzücü, romantik, yalnızlık yalnızlık. Hard çok fazla karşıt giyiyordu. Onun dehasını içeriyordu. Ama aynı zamanda korkunç bir alkolikti. Cinselliğini sakladı, ciddiye aldı. Bütün bunlar onu harika bir sanatçı, ama aynı zamanda üzgün bir insan yaptı.

80 yıl önceydi. Amerika Birleşik Devletleri'nde, bugün çeşitlilik gibi görünen her şeye saldıran bir başkan kuralları. Böyle bir tarihsel adımın geriye doğru mümkün olduğunu düşünür müsünüz?

Hepimiz her zaman düz bir çizgide ilerleme bekliyor gibi görünüyoruz, ama o istemiyor. Daha çok dönen bir sarmal gibi çalışır. Amerika'da neler olduğunu bekliyor muydum? HAYIR.

Sevilen: Margaret Qualy ve Ethan Hawke

Sevilen: “Blue Moon” da Margaret Qualy ve Ethan Hawke.

Kaynak: Sony

Neden olduğuna dair bir açıklamanız var mı?

Hikaye, tekrar tekrar iktidara yükselen korkunç insanların uzun bir kataloğu. Bunun neden olduğunu bilmiyorum. Fakat bir nedenden dolayı, insanlığın en kötüsü her zaman başkalarına odaklanıyor gibi görünüyor. Açıkçası bu nihayet öğrenmemiz gereken bir ders. Ama yapamayız.

Aktör Jessica Chastain, Berlinale'de zor siyasi kalkınmaya rağmen ülkesinden vazgeçmeyeceğini söyledi. Ne kadar umudun var?

Ülkemden vazgeçmek mi? Yapamadım. Geldiğimiz yerden vazgeçemeyiz. Biz bu ülkenin bir parçasıyız. Biz bu ülkeyiz.

Sanatın anlamı dünya daha da kötü mü?

Evet. Bence bir sanat anlamı da var. Ve bu biraz çılgın. Kötü zamanlar, ilginç sanat. Maalesef. Sanat kolektif zihinsel sağlığımızı temsil eder. Eğer hayatımızda trajik bir şey olduğunda birisi ailemizde ölürse, o zaman bütünün anlamını sağlamak için sanata ihtiyacımız var. Ve bir toplum türbülansa girdiğinde aynıdır. Bilirsiniz, iletişime ihtiyacımız var, fikirlere ihtiyacımız var. Bize ne olduğunu anlamalıyız.

Hollywood'da şu anda “Harry Potter” filmlerini hatırlatıyorsunuz: kimse ağzınızda kötü Voldemort adını cezasızlıkla alamaz. ABD sinema endüstrisinde, genellikle dolaylı olarak Donald Trump hakkında konuşuyor. Bu cumhurbaşkanının korkusu bu kadar harika mı?

Sanırım ismini yüksek sesle ifade etmek istemediğimiz ona çok az saygı duyuyoruz.

Donald Trump, yaklaşan Oscar Gala'da odada fil olacak mı?

Trump, toplumdaki fildir. Oscar töreni başka bir halka açık etkinlikten farklı değil. Mevcut hükümet sanatı o kadar çok göz ardı ediyor ki, ona hiç saygı duymuyormuş gibi görünüyor. Bu önemli. Kültürün özgür bir toplumda saygı duyulduğunu biliyorsunuz. O kadar özgür olmayan bir toplumda, herhangi bir iletişimi kesintiye uğratmak, güvensizliği beslemek için bir girişimde bulunulur. Evet, Trump toplumdaki fil.

Bugün Laurence gibi komik metinlerle daha fazla sanatçıya ihtiyacımız var mı?

Kesinlikle! Bir şeyleri akıllı, anlayışlı bir şekilde formüle eden insanlara ihtiyaç duyar. Bu yüzden komedyenlere ve güçlü olanı gerçeği söyleyen insanlara güveniyoruz.

Mumya olan bir çift tanıyor musun?

Benim için rapçi ve söz yazarı Kendrick Lamar bunlardan biri. Ayrıca Trump'ın randevusundan sonra bir hizmette ılımlılık istediği piskopostan da etkilendim. Çok güçlüydü. Konuşmasında çok şey vardı. Bu kadar entegre davranan bir kişi: Görünüşleri bana umut verdi.