Almanya'da çoğunluk gençlere yönelik sosyal medya yasağını destekliyor

GokyuzuYankilari

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Berlin. Yapılan bir ankete göre Almanya'da büyük bir çoğunluk Avustralya'dakine benzer bir sosyal medya yasasını destekleyecek. Alman Basın Ajansı'nın erişimine açık olan YouGov anketine katılan yaklaşık 2.000 kişinin yüzde 77'si, Almanya'da böyle bir yasanın “tamamen” veya “kısmen” lehinde olduklarını belirtti. Yüzde 13 ise ya “tamamen” ya da “kısmen” reddediyor. Geri kalanlar ise bu soruya “bilmiyorum” yanıtını verdi. Avustralya, yeni sosyal medya yasasıyla çocukların ve 16 yaşın altındaki gençlerin sosyal medyaya erişimini yasaklamak istiyor.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Ayrıca araştırmaya göre büyük bir çoğunluk sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkisi olduğuna inanıyor. Yüzde 82'si bundan tamamen emin olduğunu ya da daha doğrusu katıldığını söyledi. Öte yandan yüzde 9'luk bir kesim ise Tiktok, Instagram ve Facebook gibi platformların çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığından emin olduğunu ya da soruya “Muhtemelen hayır” yanıtını verdi. Geriye kalanlar ise sosyal medya hakkında değerlendirme yapacak kadar bilgi sahibi olmadıklarını ya da “bilmiyorum” yanıtını verdiler.

Olumsuz etki bekleyenlerin yüzde 26'sı içeriğin olumsuz etkiden sorumlu olabileceği görüşündeydi. Yüzde 20'si sosyal medyanın bağımlılık yapmasından korkuyordu. Yüzde 52'si, sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabileceğine inanmanın nedeni olarak her iki hususu da eşit derecede değerlendirdi. Yüzde 1'lik kesim olumsuz etkiden “başka bir şeyin” sorumlu olduğunu söyledi veya “bilmiyorum” yanıtını verdi.

22-26 Kasım tarihleri arasında, Almanya'da oy kullanma hakkına sahip 18 yaş ve üzeri 1.976 kişi temsili çevrimiçi ankete katıldı.

Haberler