Amerikanın geçim kaynağı nedir ?

Senai

Global Mod
Global Mod
Amerikann Gecim Kaynag Nedir?

Amerika Birlesik Devletleri (ABD), dunyann en buyuk cagdas ekonomilerinden biridir. ABD'nin gelismis teknolojisi, uretim kapasitesi, cesitli kaynaklar ve genis pazara sahip uluslararas ekonomisi onu onemli bir ekonomik guc olarak konumlandryor. Ancak, ABD'nin gecim kaynag nedir?

Gelir Kaynaklar

ABD'nin ekonomik kaynaklar, gelirlerinin onemli bir bolumunu olusturur. ABD'deki gelir kaynaklar, sanayi uretimi, tarm, hizmetler, ticaret ve borclanma icin kullanlan vergiler arasnda bulunur. Iscilerin ucretleri ve ticari karlar, ABD'nin en onemli gelir kaynaklarndan biridir.

Kaynaklar ve Uretim

ABD'nin kaynaklar, uretim alanlarna da destek verir. Uretim alanlar arasnda tarm, sanayi, ticaret, tuketim, enerji, ulasm ve hizmetler bulunur. ABD, dunyann en buyuk ureticilerinden biridir. Uretim kaynaklar arasnda, toprak, enerji, insan gucu ve hammaddeler bulunur.

Ticaret ve Uluslararas Isbirligi

ABD, uluslararas ticaret ile ekonomisini kuvvetlendirmeye calsr. Ticaret, ABD'ye, urunleri hakknda bilgi elde etme ve diger ulkelerden isbirligi ve mal alma olanag saglar. ABD, ulkeler arasnda ticareti kolaylastrmak amacyla bircok uluslararas ortaklk kurmustur.

Fonlar ve Ekonomik Guvenlik

ABD, ekonomik guvenligi ve istikrar desteklemek icin fonlar saglar. Fonlar, federal ve eyalet hukumetlerinin ekonomik dalgalanmalara kars kendilerini koruyabilecekleri guvenli bir ortam olusturmak icin kullanlr. ABD, eyaletlerin fonlarnn ekonomik isbirligi icin kullanlabilecek sekilde guclendirilmesini desteklemektedir.

Sonuc

ABD, gelirlerinin onemli bir bolumunu gelir kaynaklar, kaynaklar ve uretim, ticaret ve uluslararas isbirligi ve fonlar ve ekonomik guvenlikten saglamaktadr. ABD, bu kaynaklar kullanarak, ekonomik guvenligini ve istikrarn desteklemek icin calsmaktadr. Bu kaynaklar, ABD'nin gecim kaynagdr.