“Aşktan asla bağışık olunamaz”

Shib

New member
Fanny Ardant, yaşlı bir kadın ile genç bir adam arasındaki aşk hikayesi Young at Heart’ın senaryosunu okuduğunda aklından neler geçti?

Hikayenin nasıl biteceğini görmek ve senaryoyu tek seferde okumak beni heyecanlandırdı. Her zaman iyi bir işaret. Yönetmen Carine Tardieu, bu arada asla yapmayacağım estetik ameliyatı olmayan benim yaşımda bir kadın arıyordu. Durumum şuydu: çıplak sahne yok. Ve beni hemen sakinleştirdi.

Prensip olarak bu tür sahneleri reddediyor musunuz?

Hayır, ama her zaman çok utangaç oldum, kendimi hiçbir zaman çekici bulmadım ve vücudumda rahat edemedim. Diskoda tek başıma dans etmeye asla cesaret edemezdim. Rock ‘n’ roll veya tango dans edebilirim – bu sadece bir partnerle mümkündür. Bir erkeğe asılıp sadece “Merhaba, naber?” dediğimi hayal edemiyorum.

Aşk her zaman bir ruh bağlantısıdır. Fiziksel çekim daha sonra gelir.
Fanny Ardant, “Young at Heart”ın başrol oyuncusu

“Young at Heart” romantik ve etkileyici bir melodram. 70 yaşındaki ile 45 yaşındaki birinin bu geç kalmış aşkı ütopya mı yoksa gerçekçi mi?

Bir amour fou, bir tsunami gibi tüm kuralları ve gelenekleri silip süpürür. Atlamak için yeterince cesur olmalısın. Hiçbir yaş aşktan muaf değildir. Önyargıların bugün hala nereden geldiğini merak ediyorum, tüm hoşgörü konuşmalarına rağmen toplum neden böyle bir ilişkiyi sık sık skandallıyor? Bu tür yaş farklılıkları edebiyatta da her zaman var olmuştur. Pierre ve Shauna arasında bir tutku olan derin bir aşk ilişkisi gelişir. Hemen yatağa gitmedin. Genç adam inisiyatif alır, onu baştan çıkarır. Aşk her zaman bir ruh bağlantısıdır. Fiziksel çekim daha sonra gelir.

Kadın yönetmenler böyle bir konuyu yönetmenlerden daha hassas uygulayabilir mi?

genellemelere karşıyım Erkek ya da kadın farketmez, mesele erkek ve kadın duyarlılığıdır. Böyle bir konu söz konusu olduğunda kadınların savunmasızlığının ve kırılganlığının farkında olmalısınız. Kadınları seven erkekler bunu bilir.

Film partneriniz Melvil Poupaud bu kategoriye giriyor mu?

Hatırlıyorum da, ilk tanıştığımızda, hafif bir provada, ona benden korkup korkmadığını sorduğumda, kalbinin derinliklerinden “Hayır!” demişti. Tamamen sevimli bir adam, çok ince ve çok zeki. Kitaplardan çokça bahsettik ve ayrıca birkaç kadeh şarap içtik. Her zamanki aktör-aktris ilişkisinden daha fazla ortak noktamız vardı. İdeal olarak, birlikte bir uçuruma atlarsınız. 1981’de The Woman Next Door ile Gérard Depardieu ile benzer bir deneyim yaşadım. Beraber götürülmekle ilgili. Biliyorsun, yalnız dans etmek iyi değil.

Bugün kadınlar yaş önyargılarını daha az önemsiyor, Cumhurbaşkanınız Emmanuel Macron ve eşi Brigitte’i düşünün. Bu tür ilişkiler, üniversitede deneyimlediğiniz 1970’lerdeki kadın hareketinin bir sonucu olan özgürleşmenin de bir göstergesi mi?

İstediği gibi yaşamak her kadının sorumluluğudur. Özgürlüğü alırsın, bu bir merhamet ya da hediye değildir. Feminist bir hareket beni arzularımı gerçekleştirmem için motive etmeli mi? Bunu kendim yapmalıyım. Özgürlük istemi bir moda değildir.

Gençken feminist miydin?

Olağanüstü adamlarla büyüdüm – babam, amcalarım veya kuzenlerim vardı. Anneme, teyzelerime – ailedeki tüm kadınlara – saygıyla davranılırdı. Belki de bu yüzden feminist değildim. Farklı bir ülkede veya sosyal ortamda büyümüş olsaydım, farklı olabilirdi.

Karanlık odasıyla sinemanın büyüsünün yerini hiçbir şey tutamaz, Netflix bile.

Tiyatro, opera ve filmde evlerindeler. Kalbin en çok ne için atıyor?

Oyuncu olarak kocasıyla sevgilisi arasında kalmış bir kadın gibiyim. Tuhaf evrenler, yeni bölgelerin keşfi beni büyülüyor. Karanlık odasıyla sinemanın büyüsünün yerini hiçbir şey tutamaz, Netflix bile. Sık sık haftada iki kez sinemaya giderim ve gerilim filmlerinden komedilere ve sanat filmlerine kadar her şeyi izlerim.

Akış Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.

Bir keresinde oyunculuğun hayatı yoğun bir şekilde sevmek olduğunu söylemiştin. Artık çalışmadığını hayal edebiliyor musun?

Oyun aşkım yandıkça durmayacağım. Sette kamera karşısına geçer geçmez, bu adrenalini hissediyorum, tamamen elektrikleniyorum. Çekimler sırasında bir süreliğine küçük bir dünya yaratıyoruz. Bu yüzden kötü bir gün geçiriyor olsanız bile orada her gününüzü bir parti gibi kutlamalısınız. Kendimi profesyonel bir aktris gibi hissetmiyorum çünkü kötü bir filmde büyük bir rol oynamaktansa büyük bir filmde küçük bir rolü tercih ederim. Ve izleyiciyi ikna etmek, onlara bir şeyler öğretmek veya onlara moral sopası ile vurmak kadar aklımdan geçen bir şey yok. Fark yaratan asi insanları severim. Hiçbir şey hareketsiz durmaktan daha kötü değildir.

Asla bir erkeğe “Beni sev” diye yalvarmamalı veya sormamalısın. Sihrin kaybolduğu yer orası.

“Young at Heart”ta sadece bir şeyler yapmaya cesaret edemezsiniz. “Güzel Günler” gibi filmlerde daha genç bir çapkınla ilişkiye giriyorsun, “Lola Pater”da bir transseksüelsin. Son yıllarda daha cesur oldun mu?

Yönetmenlere sormalısın, birdenbire beni farklı görüyorlar. Ama belki artık daha az korkuyorum, risk almaya daha istekliyim. Biri bana hangi yönetmenlerle çalışmak istediğimi sorarsa asla söylemem. Aşkta olduğu gibi, asla bir erkeğe “Beni sev” diye yalvarmamalı veya sormamalısın. Sihrin kaybolduğu yer orası.

fanny ateşli, Bir süvari subayı ve eşinin kızı 22 Mart 1949’da Saumur’da doğdu. Fransız tiyatro ve sinema oyuncusu, François Truffaut’nun Gérard Depardieu ile oynadığı “Yandaki Kadın” (1979) ile uluslararası üne kavuştu. En iyi bilinen filmleri arasında Aşk ve Ölüm (1983), Swann’ın Aşkı (1984), Erkekler Çok Sıcak Sever (1996), 8 Kadın (2002) ve Lola Pater (2017) sayılabilir. . 2009 yılında intikam draması Ash and Blood ile ilk yönetmenlik denemesini yaptı.