ayakkabı-bi-sen! – Ben Affleck’in “Air

Shib

New member
ayakkabı-bi-sen!

“Air – The Big Hit”: Ben Affleck bir spor ayakkabı üreticisinin yükselişini anlatıyor

İyi fikir: Sonny Vaccaro (Matt Damon) yükselen bir basketbol yıldızını şirketine bağlamak ister. 6 Nisan’da vizyona giren Ben Affleck’in Air programından bir sahne.

© Kaynak: Warner Bros.

Ezici bir rakibe karşı şirketinizi nasıl savunabilirsiniz? Matt Damon bunu Ben Affleck’in 6 Nisan’da vizyona girecek olan spor filmi Air’de gösteriyor. Kapitalizmin rustik tarafı hakkında, hikayesini canlandırıcı bir şekilde anlatan bir film.

Margaret Köhler

04/05/2023, 05:30

Nike Air Jordan 1, 2022’de üst üste dördüncü kez dünyanın en çok satan spor ayakkabısı oldu. Sadece birkaç hafta önce dev Nike güçlü rakamlar sunarken rakibi Adidas’ın durumu pek iyi değil. 1984’te işler çok farklı görünüyordu. Lider Adidas ve ardından Converse’in ardından Nike üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı ve hatta basketbol bölümünü kapatmayı planladı. NBA’de manşetlere çıkacak üst düzey bir yetenek arayışı boşa çıktı.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Youtube, makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Ancak daha sonra yeni gelen Michael Jordan ve Nike arasındaki ortaklık her şeyi alt üst etti. Oscar ödüllü Ben Affleck (“Argo”), “büyük hit”in çılgın hikayesini parlak bir oyunculuk ekibiyle anlatıyor. Her şeyden önce en iyi arkadaşı Matt Damon, göbekli atletik olmayan ve gelecek vaat eden basketbolcuyu işe alma ve onun etrafında bir ayakkabı hattı oluşturma takıntısı olan Sonny Vaccaro rolünde. Günümüzün geleneksel kişiselleştirilmiş promosyonuna doğru ilk adım.

Buna değer ayakkabı

Meslektaşları ve patronu Philip Knight (Affleck’in kendisi) şüpheli. Tüm sponsorluk bütçesini tek bir karta koymak büyük bir risk oluşturuyordu ve şirketin geleceğini tehlikeye atabilirdi. Ve özel bir sözleşme yeterli değil, aynı zamanda Ürdün’e kur yapan rakip Adidas’ı geride bırakmak için mükemmel bir ayakkabıya ihtiyaç var.

Tüm bakışları üzerinde toplayan ve katı NBA renk kodlarını umursamayan bir ayakkabı. Böylece Nike, maç başına cezayı kolayca öder, bu da kendini çabucak amorti eden bir yatırımdır. Jordan, Nike’ın yüzü oldu. İşbirliğinin ilk yılında efsanevi marka “Air Jordan” 130 milyon ABD doları gelir elde etti ve spor dünyasında devrim yarattı.

Aksiyon yok, drama yok – ama film görülmeye değer

Affleck, Damon’a ek olarak, kendi kendini yetiştirmiş bir adam ve bir şirketi sıfırdan başarıya götüren “Amerikan Rüyaları” nın prototipi olan Nike CEO’su olarak ikna ederken, bu arada oldukça tuhaf bir şekilde kurtuluşunu meditasyon ve maneviyatta arıyor. Viola Davis, müzakereleri acımasızca yürüten anneyi özveriyle somutlaştırıyor. Genç Jordan’ı neredeyse hiç görmemek, muhtemelen daha sonraki mitleri yaratmaya hizmet ediyor.

Çok fazla sinematografi yok, aksiyon veya dram yok, olası anlaşma hakkında tartışmalar ve harika eski moda cihazlarla yapılan telefon görüşmeleri hakim. Ancak Vaccaro’nun Jordan’ın halkla ilişkiler temsilcisini kandırarak ve tüm kurallara rağmen Jordan’ın ailesine görünerek vizyonunu gerçekleştirmesi canlandırıcı.

Akış Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.

Affleck gerçeği kölece takip etmez, onu süsler, gerçek ile kurgu arasında geçiş yapar, 1980’lerin atmosferini harika yakalar, ekipman yerinde. Zor işlere rağmen, insanlar sıkı çalışıyor, kapitalistlerin bile yürekleri ve mizahları var, bu yüzden mesaj. Basketbol tutkunları ve Nike bağımlıları bu özel spor filmi ile heyecanlanacak, ancak kategorilerin hiçbirine uymayanlar da paralarının karşılığını alacaklar.

“Hava – Büyük hit”, Yönetmen: Ben Affleck, Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis, 112 dk., FSK oA