Beyoncé Grammy’de temizleniyor – yeni rekor

Shib

New member
Alman Petras da ödül kazandı

Süperstar Beyoncé Grammy’de temizleniyor: tüm zamanların en başarılı sanatçısı

Beyonce, 65. Yıllık Grammy Ödülleri’nde “Rönesans” için En İyi Dans/Elektronik Müzik Albümü ödülünü kabul etti.

© Kaynak: Chris Pizzello/Invision/AP/dpa

32 Grammy: Müzik ödülü tarihinde hiçbir sanatçı süperstar Beyoncé kadar çok ödül kazanmadı. Pazar günü dört Grammy daha kazanarak yeni bir rekor kırdı. Alman şarkıcı Kim Petras da tarih yazıyor.

Los Angeles. ABD’li şarkıcı Beyoncé, Grammy Ödülleri’ni bir kez daha temize çıkardı ve 32 kupa ile yeni bir rekor kırdı.

41 yaşındaki süperstar, Los Angeles’taki ödül töreninde muzaffer Pazar gecesinde dört gramofon aldı ve onu tüm zamanların listesinde bir numaraya yerleştirdi. Daha önce İngiliz-Macar şef Georg Solti, 31 Grammy ile en çok ödül alan müzisyen rekorunu elinde tutmuştu. Alman Kim Petras, pop duo kategorisinde birinci trans kazanan olarak tarihe geçti.

Akış Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.

Beyoncé: “Bu geceyi yaşamaya çalışıyorum”

Beyoncé gözle görülür bir şekilde duygulanarak, “Çok duygusal olmamaya çalışıyorum. Bu geceyi kucaklamaya çalışıyorum,” dedi. Kendisini ve kocası rapçi Jay-Z’yi koruduğu için Tanrı’ya şükretti. Beyoncé, 65. Yıllık Grammy Ödülleri’nde En İyi Dans Kaydı, En İyi Dans Albümü, En İyi Geleneksel R&B Performansı ve En İyi R&B Şarkısı ödüllerini aldı. Bununla birlikte, sanatçının ana kategorilerin hiçbirinde kazanamaması bir damla acı olabilirdi. Bu arada Briton Harry Styles, “Harry’s House” albümüyle en iyi albüm ödülünü aldı.

Beyoncé, kategorisinde En İyi Albüm ödülünü aldı.

Beyoncé, kategorisinde En İyi Albüm ödülünü aldı.

Beyoncé, “Rönesans” kategorisinde En İyi Albüm ödülünü aldı.

© Kaynak: A Kaydı için Getty Images

Satılan on milyonlarca kayıt ve tümü ABD listelerinde bir numaraya ulaşan yedi stüdyo albümü ile “Queen Bey” dünyanın en başarılı ve en zengin müzisyenlerinden biridir. Listelerde zaten birkaç rekor kırdı. Altı yıllık bir aradan sonra yaz aylarında yedinci stüdyo albümü “Rönesans”ı çıkardı. Beyoncé, özellikle hit single’ı “Break My Soul” ile dans edilebilir plakta zamanın ruhunu bir kez daha yakalamayı başardı.

Alman Kim Petras Grammy kazandı

Grammy müzik ödülleri Pazartesi gecesi Los Angeles’ta törenle sahiplerini buldu. Galanın moderatörlüğünü yine komedyen Trevor Noah yaptı – Altın elbiseli First Lady Jill Biden, Yılın Şarkısı kategorisinde kazananı açıkladı ve ayrıca İran’dan kadınlara yönelik baskıya karşı bir protesto şarkısını onurlandırdı. Harry Styles, hit şarkısı “As It Was”ı biraz cicili bicili bir ağaca benzeyen ışıltılı gümüş bir kıyafetle seslendirdi. Organizatörün açıklamasına göre bu yıl 91 kategoride Grammy ödülleri verildi.

“Almanya’da hiçliğin ortasında bir otobanda büyüdüm. Ve annem benim bir kız olduğuma inandı. O olmasaydı burada olmazdım.”
Almanya’dan Grammy ödüllü Kim Petras

Köln doğumlu şarkıcı Kim Petras ve İngiliz şarkıcı Sam Smith, kulüp hitleri “Unholy” ile Grammy ödülüne layık görüldü. Bu, 30 yaşındaki Alman’ı Grammy tarihinde en iyi pop ikilisi kategorisinde onurlandırılan ilk trans kişi yapıyor.

Kim Petras, Grammy Ödülleri'nde sahnede şarkıcı Sam Smith'e katıldı.

Kim Petras, Grammy Ödülleri'nde sahnede şarkıcı Sam Smith'e katıldı.

Kim Petras, Grammy Ödülleri’nde sahnede şarkıcı Sam Smith’e katıldı.

© Kaynak: A Kaydı için Getty Images

Petras, “Bu gece burada olmam için bu kapıları açan önümde olan tüm inanılmaz transseksüel efsanelere teşekkür etmek istiyorum” dedi. “Almanya’da hiçliğin ortasında bir otobanda büyüdüm. Ve annem benim bir kız olduğuma inandı. O olmasaydı burada olmazdım.”

Rap süperstarı Kendrick Lamar üç Grammy kazandı

Kısa bir süre sonra Petras ve Smith, Grammy sahnesinde “Kutsal Olmayan” şarkısını seslendirdiler – Petras bir kafeste, Sam Smith ve şeytan gibi giyinmiş dansçılar. “Unholy”, 2022 sonbaharında ABD ve Birleşik Krallık’ta bir numaraya yükseldi. Şarkı, striptiz kulübünde eğlenen bir aile babasını konu alıyor.

Bir başka Amerikan ödül gecesi kazananı, 2022’de “Mr. Morale & the Big Steppers” ile çıkış yapan ve çığır açan önceki albümlerinin ardından çok övülen başka bir rap çalışması yayınlayan ve en iyi rap albümü de dahil olmak üzere üç Grammy kazanan rapçi Kendrick Lamar’dı. Söz yazarı Bonnie Raitt, “Just Like That” ile yılın şarkısı Grammy’sini aldı. Müzisyen Lizzo, “About Damn Time” adlı şarkısıyla yılın kaydı ödülüne layık görüldü.

Salondaki atmosfer “50. hip hop’ın yıldönümü. Busta Rhymes, Ice-T, Missy Elliott, Nelly ve LL Cool J gibi bir dizi sanatçı, türün tarihi boyunca sahnede müzik icra etti. 1973 yılı genel olarak günümüzün dünya çapında popüler olan müzik türünün doğum yılı olarak kabul edilir.

Haberler