“Bu benim için korkutucu.”

Shib

New member
Müzik endüstrisindeki teknoloji

AI hakkında DJ Martin Garrix: “Bu benim için korkutucu”

Martin Garrix konserde (tarihsiz bildiri). Uluslararası alanda başarılı DJ Martin Garrix (“Animals”), yapay zeka (AI) kullanımının müzik endüstrisi üzerindeki belirli etkilerinden biraz korkuyor.

© Kaynak: Louis van Baar/–/dpa

Makaleyi dinle • 2 dakika

Müzik endüstrisinde yapay zekanın (AI) kullanılması, uluslararası alanda başarılı DJ Martin Garrix’i endişelendiriyor. Bir bilgisayarın herhangi bir sesi yeniden yaratabileceği fikrinin “korkutucu” olduğunu söyledi. Müzik yaratmayı “çok samimi bir süreç” olarak tanımladı.

Berlin. Uluslararası alanda başarılı DJ Martin Garrix (“Animals”) müzik endüstrisinde yapay zekanın (AI) potansiyeli hakkında kötü bir hisse sahip. “Bilgisayarların her sesi analiz edip yeniden yaratabilmesi çılgınlık. Bu benim için korkutucu” dedi 27 yaşındaki Hollandalı, Berlin’deki Alman Basın Ajansı’na. Onun için müzik yapmak “çok samimi bir süreç”.

“Yapay zeka ile çalışmaya başladığım an bu kişisel seviye benim için kayboluyor.” Müzikle çalışmaktan hoşlanıyor. “Hala bilgisayar kullanıyorum ama düşünme işini bilgisayar yapmıyor.” Ancak diğer sanatçıları müzikleri için yapay zekayı kullandıkları için suçlamıyor.

Elektro hit “Hayvanlar” ile tanınır

Garrix, sanatçı Lloyiso (“Seasons”) ile birlikte çalıştığı yeni single’ı “Real Love”ı Cuma günü yayınlamayı planlıyor. Güney Afrikalı yeni gelen, öncelikle piyano müziği eşliğinde atmosferik baladlar söylüyor. Kariyeri boyunca Garrix, diğerlerinin yanı sıra Dua Lipa (“Yalnız Olmaktan Korkmuş”), Bono (“We Are The People”), Khalid (“Okyanus”) ve Macklemore (“Yaz Günleri”) gibi müzisyenlerle çalıştı.

Garrix, 2013 yılında 17 yaşındayken elektronik hiti “Animals” ile uluslararası üne kavuştu.

Şu anda Los Angeles’ta yaşayan DJ, gelecek yıl Almanya’da performanslar planlıyor ancak henüz kesin bir tarih yok. Özlediği bir yer var: “Berlin’e dönmek isterim.” 2019’da başkentteki Lollapalooza müzik festivalinde çaldı. “Benim için çok unutulmaz bir gösteriydi.”

Haberler