Cornelia Funke bir televizyon dizisi istiyor

Shib

New member
“Artık film uyarlaması yok”

Cornelia Funke “Ink World” televizyon dizisini istiyor

Çocuk ve genç yetişkin yazar Cornelia Funke.

© Kaynak: Christophe Gateau/dpa/arşiv resmi

Makaleyi dinle • 2 dakika

Pek çok kişi Ink World kitaplarını okurken aktör Brendan Fraser ve Paul Bettany’nin yüzlerini görecek. Yazar Cornelia Funke dördüncü cildini yazarken filmdeki görüntüler pek etkilenmemişti.

Hamburg. Edebi uyarlama “Inkheart”taki oyuncuların ortaya çıkışı Cornelia Funke’yi (64) Ink World serisinin diğer üç cildini yazarken pek etkilemedi. Funke, Hamburg’daki Alman Basın Ajansı’na “Paul Bettany tıpkı Dustfinger’a benziyor” dedi.

Filmin oyuncu kadrosu oldukça iyiydi. “Paul Bettany’yi elde etmek için hak bedelimin bir kısmından bile vazgeçtim.” İngiliz aktör, Dustfinger’ın memleket hasretini çok iyi anladığını ve oynayabileceğini söyledi. “Dustfinger’ı tam olarak ona benzemiyorum. Kafamda hâlâ kendi imajım var ama Paul’e çok yakın.”

Kitabı yazarken ayrıca ciltçi ve “sihirli dil” Mo olarak Brendan Fraser’ı düşünüyordu. “Filmin sonucunda bu değişmedi.” Ayrıca dördüncü Mürekkep Dünyası cildindeki kahramanların ve mekanların çoğu henüz hiçbir filmde yer almadı. “Sonuç olarak, bu dünya aslında hâlâ tanımlanmamıştır.”

Cornelia Funke hikayenin kısaltılmasını değil, derinleştirilmesini istiyor.

Bir yönetmen yeniden mürekkep dünyasına dalmak isterse ve buna izin verilirse, Cornelia Funke’nin net bir dileği var: “Eğer bu gerçekleşirse – bir noktada ve elbette her zaman talepler olur – artık bir film uyarlaması istemezdim. , ama bir televizyon dizisi. Hikayeyi ortaya çıkarmanın ve karakterlere adaleti sağlamanın tamamen farklı yolları söz konusu olabilir. “Artık kitapları filme çekilen herkesin dileği muhtemelen bu: hikayenin kısaltılması yerine derinleştirilmesi.”

Funke, Ink World serisinin dördüncü cildini 12 Ekim’de yayınlayacak. İntikamın Rengi kitabı, Dustfinger ve Kara Prens’i anlatıyor ve kelimelerin mi yoksa görsellerin mi daha güçlü olduğu sorusunu soruyor.

Haberler