Elon Musk Openai satın almak istiyor, ancak 100 milyardaki teklifi masada bile değil

Leila

Global Mod
Global Mod
Elon Musk Openai satın almak istiyor, ancak 100 milyardaki teklifi masada bile değil Elon Musk'un Openai'yi satın alma önerisi henüz girişimin yönetim kurulu yönetim kuruluna gelmedi. Ancak bu olması gerekirse, şirketin patronu Sam Altman, yöneticilerin bunu reddedeceğini söylüyor.

Silikon Vadisi'nin küçük dünyasında dün gece stupor ve titreme. Elon Musk (XAI aracılığıyla) ve birkaç yatırımcı 97,4 milyar dolar bulmak ve satın almak için ceplerini boşalttı Openai. CHATGPT yaratıcısının elini değiştirip değiştiremeyeceğine karar vermeye yetkili olan tek kişi, yönetim kuruluna hala gelmemiş olan istenmeyen bir teklif.

ELON MUSK, Sam Altman'ı güldüren Chatgpt: 100 milyarda ilk acımasız bir teklif satın almak istiyor
Teklifin olmaması Sam Altman'ın liderlik etmesini engellemedi. Tarafından ele geçirilen dahili bir notta KabloluOpenai'nin patronu birliklerine güvenir: ” Yapımız, hiçbir bireyin Openai'nin kontrolünü ele geçirmemesini sağlamak için mevcuttur (…) Elon, bir rekabet eden AI şirketini yönetir ve eylemleri ne görev ne de Openai'nin değerlerini ilgilendirmez ». Başka bir deyişle, Musk ilk göreviyle ilgisi olmayan nedenlerle Openai'yi satın almak istiyor.

Elon Musk'un teklifi gelecekse, yönetim kurulu bunu reddetmeyi planlıyor. Muhtemelen Donald Trump'ın desteğini sakinleştirmeyecek. Olduğuna inanıyor ” Openai'nin iyi gücü olma zamanı, açık kaynak ve güvenliğe odaklanmış, bir zamanlar “Siteye gönderilen bir basın açıklamasında garanti ediyor.

Musk'un satın almak istediği şey, ticari kısım üzerinde stratejik kontrolü elinde tutan kar amacı gütmeyen yapısı da dahil olmak üzere tüm Openai varlıklarıdır. Openai'nin CO'lu Musk, şirketi, üretken AI'nın baskın bir aktörü olarak ilk taahhüdüne ihanet ettiği ve birkaç kez ona saldırdığı için suçluyor.

Sam Altman kendi adına Openai'yi kâr amacı gütmeyen bir model için geliştirmeye çalışır, ancak bunun için varlıklarının fiyatını değerlendirmesi gerekir. Şu anda SoftBank ile 40 milyar dolarlık bir yatırım için tartışıyor ve bu da değerleme 300 milyar'a kadar (bugün neredeyse iki kat “değer) getirecek.

Elon Musk'un teklifi, Openai varlıkları için bir zemin fiyatı belirleyerek Altman tekerleklerine sopa koyuyor. Yönetim kurulu, Openai'yi Altman'da veya daha düşük bir fiyata kontrol ettiği bir kuruluşta satmayı kabul ettiyse, güvene dayalı görevini ihlal etmekle suçlanabilir.

Konseyin yatırımcıların kârını en üst düzeye çıkarmak için yasal bir yükümlülüğü yoktur, ancak adil değerlemeyi garanti etmelidir. Teklifi yaklaşık 100 milyar dolar ile Musk, Altman'ın kendi finansal düzenlemesini daha düşük bir fiyata tamamlama girişimini karmaşıklaştırıyor.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

Kablolu