Erotik bir iç çekişten çok daha fazlası

Shib

New member
Şarkı, müzisyenler etraflarında çalarken stüdyodaki şarkıcıların birbirleriyle “bir şeyleri” varmış gibi geliyordu. Jane Birkin’e ait olan baskın bir bas, mırıldanan bir Hammond orgu, koyu, konuşan bir erkek sesi, kız gibi, tiz bir kadın sesi. 1969’da Birkin ve Serge Gainsbourg çifti, pop tarihinin belki de en erotik şarkısını kaydetti: “Je t’aime … moi non plus”. 45 devirde bir sevişme.

O sırada herkesin plak yığınında single (veya beraberindeki albüm) vardı, Vatikan protesto etti ve plak şirketinden sorumlu bir kişi kısa bir süre tutuklandı. Şarkı Almanya’da üç, İngiltere’de bir numaraya ulaştı. Birkin’in şehvetli iç çekişleri olmasaydı, radyoda yasaklanan şarkının göz yaşartıcı olduğu söylenebilirdi.

Oyuncu ve şarkıcı Jane Birkin bugün (16 Temmuz) Paris’teki evinde ölü bulundu. Ve birçok kişi de 76 yaşındaki Fransız olduğunu düşündü. İri, meraklı gözleri, dişlerinin arasındaki küstah boşluk, ciddiyetin gölgelediği bir ifadeden dışarı fırlayabilen güneşli gülümsemesi ve mini etek ya da kot pantolonuyla Birkin, kendine güvenen genç bir kadındı. ev ve sobanın eski atama yerleri.

18 yaşında Chelsea’deki en yaşlı bakireydim.
jane birkin

Bir Kraliyet Donanması subayının kızı ve Kral II. Charles Stuart’ın soyundan gelen tiyatro oyuncusu Judy Campbell, hâlâ eski aile modelinde büyümüştü. 1950’lerin Chelsea’sinde klasik bir ataerkil ev. “18 yaşında,” demişti bir keresinde, “Chelsea’deki en yaşlı bakireydim.” Daha sonra evli olduğu ve bir kızı olduğu film bestecisi John Barry (“007” notaları, “The 2” için dizi müziği) ile tanıştı. Film dünyası açıldı ve Jane Birkin’i ve cesur ve muhafazakar her şeyi yuttu.

Bir foto model olarak, Michelangelo Antonioni’nin “Swinging Sixties” sinemasının özü olan kült filmi “Blow up” (1966) filminin en ikonik sahnelerinden birinde dikkatleri üzerine çekti. O sadece “sarışındı”. İki yıl sonra Jacques Deray’in gerilim filmi “Yüzme Havuzu”nda Romy Schneider’la birlikte ikinci kadın ana karakter olarak kamera karşısına geçti.

Büyük ve zorlu bir aşka dönüşen bir aşk hikayesi

Bir yıl sonra Serge Gainsbourg ile “Slogan” geldi. Bu sefer bir gerilim değil, büyük ve zor bir aşka dönüşen ve sonunda 1980’de arkadaşlığa indirgenen bir aşk hikayesi ve kendisi de ünlü bir aktris olan Charlotte adında bir kızı doğurdu.

Sinemada ve müzikte Jane Birkin ebedi çocuk kadın oldu. Michel Deville, Alais Resnais ve Jacques Rivette gibi yönetmenlerle çalıştı, “nefes alan sese” ve David Attenborough hakkında her şeye bayıldı. Son roller ise karakter bölümündeki yardımcı rollerdi. Ancak Birkin’in gömlek kollu seksi çekiciliği 1990’larda yeniden popülerlik kazandı.

Birkin Çantası – el çantası şeklinde bir yatırım

Birkin Çanta 1984’ten günümüze öyle kaldı. Efsaneye göre Birkin, 1981’de moda markası Hermès’in genel müdürü Jean-Louis Dumas ile koltuk komşusu olarak yaptığı bir uçuşta çantasındaki her şeyi fırlattıktan sonra, yardımsever moda adamına sadece bir Hermès çantası olsaydı güvence verdi. iç cepli, hemen satın alırdı.

Efsaneye göre, trapez, ağırbaşlı lüks çanta birlikte tasarlandı, tasarımına bağlı olarak 9.000 ila on binlerce dolara mal olan zamansız bir yatırım – müzayedelerde çok daha yüksek fiyatlar elde ediliyor. Efsaneye göre Birkin çanta için altı yıla kadar bekleme süresi vardır – istenen deriyi elde etmenin ne kadar zor olduğuna bağlı olarak.

2015 yılında Birkin, hayvan hakları grubu Peta’nın, Hermès’in tedarikçisi olduğu iddia edilen Teksas’taki bir timsah çiftliğinde hayvan istismarı hakkında bir film izledikten sonra, adının o dönem için “Birkin Croco” için kullanılmasının durdurulmasını istedi. yapı. Sadece bir Birkin çantasına sahipti ve bunu çok pragmatik bir şekilde gördü: “Birden fazla el çantasına kimin ihtiyacı var.”

İngiltere’de herkesin aklına sadece “kirli kayıtlar” gelir.

Evle ilişkisi zordu: 1991’de Gainsbourg’un ölümünden sonra Londra’ya geldiğinde gazeteciler ona tuhaf sorular sordu. “Daha fazla müstehcen kayıt yaptın mı, Jane?” diye sordu. Bir diğeri, “Je t’aime …” nedeniyle AIDS’ten sorumlu hissedip hissetmediğini öğrenmek istedi. Onun bir şarkısı vardı – ve öyle görünüyordu – başka bir şey yoktu. Ancak o zaman, Fransızların aksine yurttaşları için hiçbir şey ifade etmediğini anladı.

Akış Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.

Birkin’in bir şarkıcı olarak ne kadar dokunaklı olduğunu sonuna kadar duymak istiyorsanız, 2020’de çıkan 14. stüdyo albümünü dinleyin. fotoğrafçı olan ve 2013 yılında 46 yaşında Paris’te intihar eden kızı Kate’den bahsediyor.

Pardon, …” gölgeler ve hayaletlerle dolu, ona Serge Gainsbourg’u da hatırlatan ve şarkı şarkı kendi ölümüyle yüzleşiyormuş gibi gelen bir albümdü “Yapabilirsen yakala aşkım / Neredeyse gözden kayboluyorum (yapabilirsen yakala beni aşkım / neredeyse görüş alanımdan çıkıyorum)” şarkısını İngilizce olarak söyledi.

Çünkü tüm cehalete rağmen İngiltere de onun kalbine aitti. “Big Ben,” diye içini çekti Birkin bir keresinde, “onun sesini duyduğumda kendimi evimde gibi hissediyorum.”