Eski Beatles basçısı Chas Newby öldü

Shib

New member
“Hayatımın tadını sonuna kadar çıkardım”

Eski Beatles basçısı için yas: Chas Newby öldü

Beatles’ın eski basçısı Chas Newby hayatını kaybetti.

© Kaynak: BPM Medya

Bir keresinde Beatles ile sahneye çıktı. Grubun ilk yıllarında basçı olarak destek veren Chas Newby, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Charles “Chas” Newby öldü. 1960’larda Beatles ile birkaç kez bas çalan İngiliz, 81 yaşındaydı. Salı günü, eski Beatles davulcusu Pete Best’in kardeşi ve Newby’nin uzun süredir arkadaşı olan Roag Best, müzisyenin ölümünü doğruladı.

“Pete ve ben, ailenin en yakın arkadaşlarından biri olan Chas Newby’nin dün gece vefat ettiği üzücü haberiyle kesinlikle mahvolduk. Birçoğunuz onu The Beatles ve The Quarrymen’in basçısı olarak tanıyacaksınız, ama bizim için o sıradan biriydi Chas’e kocaman bir gülümsemeyle geri dönün,” Best bir Facebook gönderisinde yazdı. “Onu gerçekten özleyeceğiz.” Newby’nin neden öldüğü henüz bilinmiyor.

Chas Newby: Beatles kariyeri yerine çalışmalar

1960 yılında, 1941’de Liverpool’da doğan Newby, ilk kez Beatles’ın bazı canlı şovlarında basçı olarak devreye girdi ve o zamanki basçı Stuart Sutcliffe’in yerini aldı. Diğer şeylerin yanı sıra Newby, Liverpool’un Litherland Belediye Binası’ndaki efsanevi Beatles konserinin bir parçasıydı; toplamda dört kez efsanevi grupla sahneye çıktı. Bundan sonra Newby – John Lennon’ın grubun bir parçası olma teklifine rağmen – çalışmalarına devam etti.

İngiliz, 2012’de Sunday Mercury’ye verdiği bir röportajda “Bazen pişman olmadığımı söylediğimde insanlar bana inanmıyor. Ama gerçekten inanmıyorum. Hayatımı dolu dolu yaşadım” dedi. kimya okumak. John, Paul ve George sadece müzisyen olmak istediler.” Üniversiteden sonra, Chas Newby matematik öğreten bir öğretmen oldu. 2016 itibariyle, John Lennon’ın ilk grubu olan reforme edilmiş The Quarrymen grubunun bir parçasıydı.

Haberler/Tele gösterisi