Florian Hoffmeister neden ödül töreninin adil olmadığını düşünüyor?

Shib

New member
Alman kameraman adayı

Florian Hoffmeister neden Oscar’ların adil olmadığını düşünüyor ama yine de kazanmak istiyor?

Oscar heykelcikleri, 28 Şubat 2016 Pazar günü Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen Oscar Ödülleri’nde sahne arkasında. (Fotoğraf: Matt Sayles/Invision/AP)

© Kaynak: resim ittifakı / AP Invision

Alman görüntü yönetmeni Florian Hoffmeister, Cate Blanchett’in oynadığı Tár filmindeki rolüyle En İyi Görüntü Yönetmeni dalında Oscar’a aday gösterildi. Almanya editör ağıyla (Haberler) yaptığı bir röportajda, Akademi Ödüllerinin neden adil olmadığını ve yine de aday gösterilmenin nasıl bir his olduğunu açıklıyor.

Geraldine Oetken

20 yıl sonra Alman kameraman Florian Hoffmeister, Michael Ballhaus’tan sonra “En İyi Kamera” kategorisinde Oscar’a aday gösterilen ilk Alman oldu. Ballhaus bir keresinde “Süddeutsche Zeitung” ile yaptığı bir röportajda sette Oscar hakkında konuşulmaması gerektiğini söylemişti. Kamera efsanesi “Bahsedilmesi bile kritik” diyor. Ballhaus üç kez aday gösterildi. Oscar’ı hiç alamadı.

Ve Hoffmeister? Cate Blanchett’in güç, performans baskısı ve başarı arasında gidip gelen, adını taşıyan şef Lydia Tár’ı canlandırdığı Todd Field’ın filmi Tár’da rol aldı. Kendi kategorisindeki film ödülü için, bu yılki Oscar’ların favorilerinden biri olan, Edward Berger’in Netflix yayın hizmeti tarafından yarışmaya giren savaş karşıtı destanı “Nothing New in the West” ile rekabet etmesi gerekiyor.

Ama rekabet onun işi değil. “Aday görüntü yönetmeni James Friend’i çok iyi tanıyorum. Florian Hoffmeister, bir gün Oscar kazanma hayalini aynı şekilde kuruyoruz” diyor. iki eser hiç karşılaştırılamaz.”

Kameraman Florian Hoffmeister iş başında.

© Kaynak: Robert Viglasky

“Artık o şeyi ben de istiyorum”

Ve yine de: Oscar’ların büyük bir çekiciliği var. “Muazzam bir gösteri olacak” diyor Hoffmann, ancak şunu açıkça belirtiyor: “Oscarlar çetin bir rekabet.” Akademi, tüm endüstrinin ortak başarılarını kutladıklarını söylese de farketmez. “Sonunda, biri orada durur ve şeyi ellerine bastırır, diğerleri oraya oturur ve ellerini çırpar.” Bu rekabetçi zihniyete kapılmamak gerçekten çok zor. Kameraman umudunu “Nasılsa ben de o şeyi şimdi istediğimi hissediyorum” diye ifade ediyor.

Ama her şey sonunda altın adamı kimin eve götüreceğiyle ilgili olsaydı, Oscar’lar Oscar olmazdı. Kırmızı halı, bling bling kıyafetleri ve bazen bir fotoğrafçı kalabalığının önünde donmuş bir gülümseme – bunlar, galanın her yıl güvenilir bir şekilde sunduğu resimlerden bazıları. Hoffmeister bir röportajda “Bu benim işim değil. Kendimi kamera arkasında bulmam sebepsiz değil” diyor ve gülüyor. Şu anda ünlü ABD suç dizisi “True Detective” için İzlanda’da ve çoğunlukla geceleri çekim yapıyor. Oscar için, ada eyaletindeki aylarca süren çalışmasına ara verir. Profesyonel olarak, aday gösterilmiş olmak özellikle önemlidir. Sonunda ödülü kazanıp kazanmaması artık kariyeri için belirleyici değil.

“Batı’da Yeni Bir Şey Yok” ve “Tár”

Ancak iyi çalışma, performans ve sıkı çekim sırasında acı çekmeye istekli olmak, mutlaka başarıyı veya başarısızlığı belirlemez. “Kendimi kaptırmamak ve Oscar için umutlanmamak konusunda dikkatli olmalıyım. Ama pek şansım olduğunu düşünmüyorum. Bence “Tár” çok fazla bir tür. ,” diyen Hoffmann, aynı zamanda iki Alman filmi de yönetmiştir.

Kameramana Oscarlar adil mi diye sorsanız hiç çekinmeden hemen “Hayır değiller” diyor. Oscar’lar oldukça büyük bir pazarlama etkinliğidir.Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyelerinin adaylık için bir film yapımını bile düşünebilmesi için, yapımcılar kendilerini bir ay süren bir kampanya maratonuna adarlar.Röportajlar, festivaller, daha fazla röportaj , gösterimler, özel gösterimler – daha film gösterilmeden… “Yönetmenimiz Todd Field aylardır bir Oscar kampanyası için durmaksızın yollardaydı” diyor Hoffmeister.

‘Batı’da Yeni Bir Şey Yok’ İngiliz Film Ödülleri’nde büyük bir kazanan oldu

Yönetmen Edward Berger, “Ne gece, inanamıyorum,” dedi.

© Kaynak: dpa

Bazı sinemacılar artık sosyal medyayı da kullanıyor. Şimdiye kadar orta derecede tanınmış aktris Andrea Riseborough, Akademi tarafından bağımsız yapım “To Leslie” ile “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde kısa sürede aday gösterildi. Bundan önce, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet ve Demi Moore gibi Hollywood’un crème-de-la-créme aktrislerinin bir kampanyası vardı. Film lehinde sosyal medyada ve özel gösterimlerde de konuştular.

Riseborough, filmin uluslararası alanda yalnızca 27.000 $ hasılat yapmasına rağmen aday gösterildi. Los Angeles Times’a göre, yönetmenler Michael Morris ve Mary McCormack, film hakkında halka açık bir şekilde konuşması ünlü olan tanıdıkları “herkesle gerçekten temasa geçtiler”. Bununla başarılı oldular. Adaylık tartışmalı, ancak geçti.

Oscar’lar çeşitleniyor mu? Bir nebze

Ancak Oscar’ların resmi adı olan Liyakat Akademi Ödülleri adaylıklarına yönelik eleştiriler aslında 2014’ten bu yana tamamen farklı bir yöne gidiyor. O yıl, aktivist April Reign Twitter’da #OscarsSoWhite hashtag’ini başlattı ve şikayet etti. adaylar ve kazananlar arasında çeşitlilik eksikliği. O zamandan beri bir şeyler değişti – en azından biraz. Gazetecilik okulu USC Annenberg, Oscar aday listelerinin nasıl tasarlandığını inceledi. Hashtag kampanyasının yürürlüğe girdiği 2008’den 2015’e kadar, adayların yalnızca yüzde 8’i yeterince temsil edilmeyen bir etnik gruptan geldi. 2015’ten 2023’e kadar bu zaten yüzde 17 idi. Aday gösterilen kadınlar için oran aynı dönemde yüzde 21’den yüzde 27’ye yükseldi.

Oscar’larda her bölüm, kendi profesyonel grubundaki adayların listesini hazırlar. Örneğin “En İyi Kamera” kategorisinin seçimine kameramanlar karar verir. Ancak Akademi’nin tamamı, yaklaşık 10.000 üyesiyle – resmi bir sayı yok – ödül için oy kullanıyor. Tüm üyeler ömür boyu seçilir – yalnızca #MeToo emsali Harvey Weinstein gibi aşırı istisnai durumlarda hariç tutmalar vardır.

Kameraman Hoffmeister, April Reign’in Oscar’ları daha çeşitli hale getirme çağrısı hakkında ne düşünüyor? “Zaman genç nesil için çalışıyor. Yaşlılar bir noktada ölüyor,” diyor sakince. Ancak sorumluluk sadece Akademi’de değil, aynı zamanda film yapımcılarının kendisinde: “Ancak bu çeşitlendirme sürecini aktif olarak desteklemeliyiz. Şimdi bir kamera ekibi oluşturduğumda, çeşitliliğin olduğundan emin oluyorum.”