Frank Farian, Milli Vanilli filmi hakkında: “Benim yaşadığım gerçek değil”

Shib

New member
Perşembe günü sinema vizyona giriyor

Frank Farian, Milli Vanilli filmine ‘biraz mesafeli’: ‘Benim yaşadığım gerçek değil’

Müzik yapımcısı Frank Farian Miami’de bir stüdyoda oturuyor.

© Kaynak: resim ittifakı / dpa

Skandal grup Milli Vanilli’nin geçmişini anlatan film perşembe günü sinemalarda olacak. Frank Farian ikiliyi keşfetti ve filmin ortak yapımcılığını üstlendi. Bir röportajında çok heyecanlıydı ama aynı zamanda bunun “yüzde 80’den az” doğru olduğunu da söyledi.

Berlin. Yapımcısı Frank Farian’a göre Milli Vanilli grubuyla ilgili skandalı konu alan “Girl You Know It’s True” filmi “yüzde 80’den az” doğru. “Bu benim deneyimlediğim gerçek değil. Bu yüzden ona biraz uzağım” dedi 82 yaşındaki “Saarbrücker Zeitung”a. Grubu keşfeden Farian, şarkıcı Robert “Rob” Pilatus’un filmdekinden farklı şekilde öldüğünü söyledi. “Bizim için tam bir dramdı, bütün dünya ağladı. Kızım filmi Miami’de izlediğinde kimse gözyaşı dökmedi. Bu dramaya rağmen.”

Yönetmen Simon Verhoeven’in filmi 21 Aralık’ta sinemalarda olacak. Film, 1990’ların başında Pilatus ve Milli Vanilli ortağı Fabrice “Fab” Morvan’ın “Seni Özleyeceğim” gibi hit şarkılarında hile yaptıklarının ortaya çıkmasıyla müzik tarihinin en büyük hile skandallarından birinin hikayesini anlatıyor. ve “Doğru Olduğunu Bildiğin Kız” hiç kendi başlarına şarkı söylememişti.

Matthias Schweighöfer, Frank Farian’ı canlandırıyor; çok heyecanlı

Farian, Kirn an der Nahe’de Franz Reuther’de doğdu. 14 yaşında Saarland’a taşındı ve şef olmayı öğrendi. Grubu Die Schatten ile ilk albümünü 1963’te eski bir ahırda kaydetti. Saarland’dan Frankfurt yakınındaki Rosbach’a, ardından da ABD’ye gittik.

“Saarbrücker Zeitung” ile yaptığı röportajdan edindiği bilgiye göre Miami’de (Florida) yaşayan Farian, ortak yapımcı olarak görev yaptı ancak doğrudan bir etkisi yoktu ve film şirketine tamamen güveniyordu. Matthias Schweighöfer, 42 yaşındaki oyuncunun performansına hayran kalan Frank Farian rolünü üstleniyor: “Kimse Frank Farian’a benzeyemez! Ama beni mükemmel bir şekilde temsil ediyor” diyen Farian, filmi daha önce dört kez izlediğini söyledi.

Pilatus, uyuşturucu bağımlılığının damgasını vurduğu 1998 yılında öldü. Farian ayrıca ölümünün koşulları hakkında da yorum yaptı: Milli Vanilli’nin hikayesinin ölümüne “hiç” katkısı olmadı: “Rob çok ciddi bir uyuşturucu bağımlısıydı. Kara Orman’daki rehabilitasyon masraflarını ödedim, ABD’de 300.000 dolar kefalet ödedim” Böylece onu hapisten çıkarabildim.” Farian ayrıca daha önce yayınlanmamış şarkıların yer aldığı yeni bir Milli Vanilli albümünün yakında yayınlanacağını, ikinci single’ın videosunun da çekildiğini açıkladı. Farian, “Yani daha fazlası da gelecek” dedi.

Haberler