Fransa Savunma Bakanı askerlerin tasvirine kızdı

Shib

New member
“En şiddetli şekilde kınıyorum”

“Kara Panter” filmi siyasi bir mesele haline geliyor – Fransa savunma bakanı, askerlerin tasvirine öfkelendi

Fransa Dışişleri Bakanı Sebastien Lecornu.

© Kaynak: resim ittifakı / İLİŞKİLİ BASIN

Başarılı sinema filmi “Black Panther: Wakanda Forever” hakkında heyecan. Fransa savunma bakanı, yağmacı askerlerin tasviri karşısında çileden çıktı. Yapımcıları, Fransa’ya karşı Rus propagandası yapmakla suçluyor.

Paris. Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, ABD’nin Black Panther: Wakanda Forever filminin Sahel’de Fransız birliklerinin giydiği üniformalara benzer üniformalar giymiş askerleri yağmalarken göstermesine öfkesini dile getirdi. Lecornu Pazar günü Twitter’da “Silahlı kuvvetlerimizin bu yanlış ve yanıltıcı temsilini şiddetle kınıyorum.” Mali’nin isteği üzerine İslamcı terör gruplarına karşı Mali’yi savunurken ölen 58 Fransız askerini düşünüyorum ve hatırlıyorum.”

Yayın kuruluşu France Info’nun bakanın çevresinden aktardığı üzere, Lecornu’nun sinema filminde sanatsal özgürlüğe hiçbir itirazı yok. Filmde Fransız ordusunun Afrika’daki hammaddeleri yağmalamak istediği suçlaması, Rusya’nın Afrika ülkelerinde körüklediği Fransa karşıtlığına tekabül ediyor.

Marvel Studios’un Afrika kralı ve süper kahraman T’Challa’yı konu alan gişe rekorları kıran “Kara Panter” (2018) filmine devam ettiği film, Kasım ayında sinemalarda gösterime girdi.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Youtube, makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Bakan şimdi bir gazetecinin, filmdeki üniformaların 2022’ye kadar Mali’deki görevlerinde Fransız askerlerinin giydiklerine ne kadar benzediğini anlatan yorumlarına yanıt veriyordu. Gazeteci Jean Bexon, eylemin gerçekleştiği ülke olduğunu yazdı. Filmdeki kötü adamlar Fransız askerlerinin üniformasını giyiyor.

Haberler