Bazen arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinizden 143, 666 veya 1122 gibi garip sayılar alıyorsanız, bunların ne anlama geldiğini merak ediyor musunuz? Bunlar aslında gençlerin birbirlerine şifreli mesajlar göndermek için kullandıkları gizli kodlardır. Hep birlikte deşifre ediyoruz.
WhatsApp’ta gençler birbirleriyle daha gizli ve eğlenceli bir şekilde iletişim kurmak için gizli kodlar kullanıyor. Bu kodlar genellikle, kodu çözüldükten sonra sözcükleri oluşturan bir dizi sayıdır. Duyguları, duyguları veya niyetleri ifade etmek için kullanılırlar.
Gençlerin WhatsApp’ta kullandığı gizemli “143” numarası ne anlama geliyor?
“143” sayısı WhatsApp’ın en popüler gizli kodlarından biridir. Basitçe “Seni seviyorum” anlamına gelir; “1” rakamı “I” harfini, “4” rakamı “L” harfini ve “3” rakamı “U” harfini temsil eder.
Bu kod ergenler tarafından yaygın olarak paylaşılmaktadır. Ayrıca grup tartışmalarında veya aile içinde de kullanılır.
Söz konusu kod, tanıtım gerektirmeyen sosyal ağ TikTok’tan kaynaklandı. Bazı TikTok kullanıcıları, hayranlarına veya arkadaşlarına seslenmek veya “aşık oldukları kişiye” sevgi mesajı göndermek için “143” sayısını kullanıyor.
Bu kodun bir varyasyonu da var: “1437”. “Seni sonsuza dek seviyorum” anlamına gelir ve “7” rakamı “Sonsuza Kadar” kelimesini temsil eder.
WhatsApp’ta kullanılan diğer gizli kodlar nelerdir?
WhatsApp’taki gizli kodlar, gençlerin birbirleriyle gizli ve eğlenceli bir şekilde iletişim kurmasının bir yoludur. Konuşmalarının samimiyetini sürdürmelerine, bir gruba ait olma bağlarını güçlendirmelerine, eğlenmelerine ve kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etmelerine olanak tanır.
Bu kodlar aynı zamanda yetişkinlerin ya da çemberin dışında kalanların anlayışı olmadan iletişim kurmalarına da olanak tanır. Böylece yanlış anlamaları, yargılamaları veya çatışmaları önleyebilirler. Bu kodlar aynı zamanda okul veya toplum tarafından dayatılan dilsel normlara karşı bir direniş biçimidir.
WhatsApp konuşmalarında bu kodlarla hiç karşılaştınız mı? Tüm anlamlarını biliyor muydunuz?
Kanala abone olun
Kaynak :
Geek Dergisi
WhatsApp’ta gençler birbirleriyle daha gizli ve eğlenceli bir şekilde iletişim kurmak için gizli kodlar kullanıyor. Bu kodlar genellikle, kodu çözüldükten sonra sözcükleri oluşturan bir dizi sayıdır. Duyguları, duyguları veya niyetleri ifade etmek için kullanılırlar.
Gençlerin WhatsApp’ta kullandığı gizemli “143” numarası ne anlama geliyor?
“143” sayısı WhatsApp’ın en popüler gizli kodlarından biridir. Basitçe “Seni seviyorum” anlamına gelir; “1” rakamı “I” harfini, “4” rakamı “L” harfini ve “3” rakamı “U” harfini temsil eder.
Bu kod ergenler tarafından yaygın olarak paylaşılmaktadır. Ayrıca grup tartışmalarında veya aile içinde de kullanılır.
Söz konusu kod, tanıtım gerektirmeyen sosyal ağ TikTok’tan kaynaklandı. Bazı TikTok kullanıcıları, hayranlarına veya arkadaşlarına seslenmek veya “aşık oldukları kişiye” sevgi mesajı göndermek için “143” sayısını kullanıyor.
Bu kodun bir varyasyonu da var: “1437”. “Seni sonsuza dek seviyorum” anlamına gelir ve “7” rakamı “Sonsuza Kadar” kelimesini temsil eder.
WhatsApp’ta kullanılan diğer gizli kodlar nelerdir?
- “666” sayısı stresli bir durumda olan kişiyi sakinleştirmek için kullanılır. Olumlu bir duyguyu ifade etmek için de kullanılabilir.
- “687” sayısı, herhangi bir nedenle kavga eden ve barışmak isteyen çiftler tarafından sıklıkla kullanılıyor. “Üzgünüm” anlamına gelir; “6” rakamı “S” harfini, “8” rakamı “O” harfini ve “7” rakamı da “R” harfini temsil eder (üzgünüm, İngilizce).
- “1543” rakamı “Seni her zaman seviyorum” anlamına gelirken, “1” rakamı “I” harfini, “5” rakamı “S” harfini, “4” rakamı “L” harfini ve “” harfini temsil etmektedir. 3”, “U” harfini temsil eder. Bu kod, ayrılmış ancak hâlâ eski sevgilisine karşı hisleri olan kişiler tarafından kullanılabilir.
- Son olarak “1122” rakamı, yazdığınız kişiye güç ve enerji göndermek için kullanılır. Ayrıca bir zorlukla veya zorlukla karşı karşıya olan birini cesaretlendirmek için de kullanılabilir.
WhatsApp’taki gizli kodlar, gençlerin birbirleriyle gizli ve eğlenceli bir şekilde iletişim kurmasının bir yoludur. Konuşmalarının samimiyetini sürdürmelerine, bir gruba ait olma bağlarını güçlendirmelerine, eğlenmelerine ve kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etmelerine olanak tanır.
Bu kodlar aynı zamanda yetişkinlerin ya da çemberin dışında kalanların anlayışı olmadan iletişim kurmalarına da olanak tanır. Böylece yanlış anlamaları, yargılamaları veya çatışmaları önleyebilirler. Bu kodlar aynı zamanda okul veya toplum tarafından dayatılan dilsel normlara karşı bir direniş biçimidir.
Aynı zamanda modayı ve güncel trendleri takip etmenin bir yoludur. Gençler başta TikTok olmak üzere sosyal ağlardan büyük ölçüde etkileniyor ve söz konusu kodlar platformlarda viral ve interaktif içerik oluşturmak için kullanılıyor.Beyaz gürültüden ayda 18.000 dolar kazanıyor, Spotify reklamlarını kesmek istiyor
WhatsApp konuşmalarında bu kodlarla hiç karşılaştınız mı? Tüm anlamlarını biliyor muydunuz?
Kanala abone olun
Kaynak :
Geek Dergisi