Grammy kazanan 88 yaşında öldü

Shib

New member
“Beni yumuşak bir şekilde öldür” ile ünlü oldu

Grammy kazanan Roberta Flack 88 yaşında öldü

DinlemekUygulamayı aç

Şarkıcı, bir Clint-eastwood filminin film müziği ile ünlü oldu ve en iyi rekor için Grammy kazanan ilk sanatçıydı.

New York. “Şarkısıyla Yumuşak Bir şekilde Öldürme” hitiyle tanınan ABD Soul şarkıcısı Roberta Flack öldü. Basın sözcüsü Elaine Schock, 88 yaşındaki çocuğun Pazartesi günü ailesiyle birlikte öldüğünü söyledi. Flack, üç yıl önce amyotrofik lateral sklerozdan (ALS) muzdarip olduğunu açıklamıştı.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

1937 doğumlu Flack, klasik bir piyanist olarak eğitildi ve 1960'ların sonunda caz müzisyeni Les McCann tarafından keşfedildi. 30'un başında, aktör ve yönetmen Clint Eastwood'un 1971'de “Sadisto – Dead for a Dead için Keşke Konseri” filminde bir film müziği olarak aktör ve yönetmen Clint Eastwood ” Onunla ve Donna Mills kullandı. Flack'ın zarif sopranosunun nazik teller ve piyano üzerinde dolaştığı sakin, hymnnic şarkısı, 1972'de Billboard Pop listelerinin zirvesine ulaştı ve yılın bir rekoru olarak Grammy ödülüne layık görüldü. 1973'te her iki başarıyı da “beni yumuşak bir şekilde öldürmek” ile tekrarlayabildi ve böylece arka arkaya iki kez en iyi rekor için Grammy kazanan ilk sanatçı oldu.

Papaz ve aktivist Jesse Jackson ve Flack'ı hapishanede ziyaret eden sivil haklar aktivisti Angela Davis, Flack'ın arkadaşları arasındaydı, Davis ise cinayet ve kaçırma suçlandı. Flack, Major League'in ilk siyah beyzbol oyuncusu olan Jackie Robinson'un cenazesinde şarkı söyledi ve Feminist Çocuk Bakım Projesi'ndeki “Ücretsiz Olmak İçin Ücretsiz … Siz ve Ben” de birçok konuk müzisyenden biriydi.

Haberler/AP