Hedeflerin eğitim açısından önemi nedir ?

Hasan

New member
Hedeflerin Egitim Acsndan Onemi

Hedeflerin egitim acsndan onemi, ogrencilerin basarl bir egitim alabilmeleri icin onemli rol oynar. Hedefler, basar icin gereken caba ve azimin, ogrencilerin egitimlerinde daha basarl olmalar icin aralarndaki farkn ne oldugunu gostermesi acsndan cok onemlidir. Egitim acsndan hedefler, ogrencinin nereye dogru ilerlemesi gerektigini, her admda hangi asamada olmas gerektigini ve ne zaman basarl olacagn ogrenmesine yardmc olur.

Hedef Belirleme

Her ogrenci icin basarl bir egitim icin hedeflerin belirlenmesi cok onemlidir. Hedefler, ogrencinin neyi basarabilecegini, ne tur basarlar elde edecegini, egitimleri suresince hangi materyalleri ogrenecegini ve ne zaman bu materyalleri ogrenecegini belirler. Bunu yapmak icin, ogrenci ve ogretmenin calsma plann dikkatlice incelemeleri gerekir. Hedeflerin belirlenmesi, ogrencinin egitim suresince neyin ogrenildigini ve basarnn ne sekilde olculmesi gerektigini de belirler.

Hedeflerin Gerceklestirilmesi

Hedeflerin gerceklestirilmesi, ogrencinin egitim suresince ne kadar basarl olacagn belirler. Ogrencilerin, hedeflerini gerceklestirmeleri icin, ogrenme surecinde nerede olmalar gerektigini ve ne kadar zamana ihtiyaclar oldugunu ogrenmeleri gerekir. Hedeflerin gerceklestirilmesi icin, ogrencilerin calsmalarnn planlanmas ve calsmalarnn sistematik bir sekilde yonetilmesi gerekir. Bu, ogrencilerin, belirlenen zamanda hedeflerini gerceklestirmeleri icin aralklarla odevlerini tamamlamalarn ve snavlara hazrlanmalarn saglar.

Hedeflerin Onemi

Hedeflerin egitim acsndan onemi, ogrencilerin ne zaman basarya ulasabilecegini ve hangi yonde ilerleyebileceklerini bilmelerini saglamaktadr. Hedefler, ogrencilerin basarlarn olcmek icin kullanlan bir aractr. Hedefler, ogrencinin ne zaman basarl olacagn gosterir ve ogrencinin, belirlenen sure icerisinde hedeflerine ulasmasn saglar.