iOS 17, iPadOS 17 ve WatchOS 10, 18 Eylül Pazartesi günü satışa sunulacak

Hasan

New member
Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni cihazlarını tanıtmak için yıllık büyük ayinini düzenledi. Cupertino şirketi de bu etkinlikten yararlanarak çeşitli işletim sistemlerinin bir sonraki sürümünün çıkış tarihini açıkladı.

Apple’ın yıllık geliştirici konferansı WWDC’de 5 Haziran’da tanıtılan iOS 17 ve iPadOS 17 bizi pek tatmin etmedi. Apple bazı ilginç yeni özellikler ortaya çıkardı, ancak iPhone ve iPad’in günlük kullanımında gerçekten devrim yaratacak hiçbir şey yoktu. WatchOS 10 güncellemesi ise oldukça umut verici görünüyordu.

Okuyun: Yeni iPhone 15, AirPods, Watch Ultra… tüm Apple Keynote duyuruları canlı
Ufukta yeni bir şey yok

iPhone’lar ve iPad’ler için önemli yeni yazılım özelliklerinin sürpriz bir şekilde tanıtılması için en yeni iPhone’ların Keynote sunumundan daha iyi bir fırsat olabilir mi? Apple gerçekten bir sürpriz yaratabilirdi. Ne yazık ki Cupertino şirketi başarısız oldu. Apple, beklendiği gibi, iOS 17, iPadOS 17 ve WatchOS 10’da sunulan yeni özellikleri hiçbir zaman veya nadiren hatırlatmadan yalnızca donanım duyurularına sadık kaldı. Bu nedenle ufukta bu tarafta yeni bir şey yok.

18 Pazartesi için planlanan bir dağıtım eylül

İlk iPhone’un piyasaya sürülmesinden bu yana neredeyse her yıl olduğu gibi, Apple da aşağı yukarı aynı programı izledi. Yeni iPhone’ların bugünkü sunumunun ardından Kaliforniyalı şirket, siparişlerini 15 Eylül Cuma gününden itibaren açacağını, Apple Watch için ise bugünden itibaren ön sipariş verilebileceğini belirtti. iPhone’lar 22 Eylül’den önce satışa sunulmayacaksa Apple’ın bağlantılı saatleri 15 Eylül Cuma gününden itibaren mağazalarda satışa sunulacak.

İOS 17, iPadOS 17 ve WatchOS 10’a gelince, Apple baraj kapaklarını açmak için 18 Eylül Pazartesi gününü seçti. Apple’ın üç işletim sistemi, geleneğin gerektirdiği gibi, Fransa’da günün sonunda saat 19:00 civarında, uyumlu bir cihazın tüm sahiplerine indirilebilecek. Ayrıca Mac işletim sisteminin bir sonraki sürümü olan macOS Sonoma da 26 Eylül’den itibaren son sürümle gelecek.

Bu konuda Apple OS’un son sürümlerini destekleyecek modelleri hatırlamakta fayda var. WWDC’den sonra yayınladığımız listede zerre kadar değişiklik olmadı. iPhone 8, 8 Plus ve WatchOS 10 ile. Lütfen bunun yalnızca iOS 17 ile uyumlu bir iPhone’a sahip olmanız koşuluyla saatinize yüklenebileceğini unutmayın.