iOS 18 ve macOS 15'teki yeni erişilebilirlik özellikleri

Hasan

New member
Apple, engelli kişiler de dahil olmak üzere, doğası ne olursa olsun herkesin cihazlarını kullanabilmesi için erişilebilirliği işletim sistemlerine entegre etmeye kararlıdır. iOS 18'in bu alanda yeni özellikler getirmesi bekleniyor.

Apple'da sabit olan bir şey varsa o da erişilebilirliktir. Üretici, işletim sistemlerini fiziksel engelli kullanıcılara uyarlamak için elinden geleni yapıyor. Ayrıca bu işlevlerin genel halk için de yararlı olduğu sıklıkla görülür, çünkü Apple bilgisayarların kullanımını daha basit ve daha verimli hale getirirler!

Daha erişilebilir ayarlar

Bu, örneğin iPhone'un arkasına dokunarak bir uygulamayı başlatmanıza veya bir eylem (ekran görüntüsü gibi) gerçekleştirmenize olanak tanıyan “Cihazın arkasına dokunun” işlevi için geçerlidir. Çok pratik, herkes kullanabilir.

iOS 18'in bu alanda pek cimri olmayacağı, birçok işlevin devam ettiği belirtiliyor. MacSöylentiler. Böylece kullanıcı şunları yapabilmelidir: erişilebilirlik ayarını başlatacak belirli bir ifade oluşturun, VoiceOver gibi, yakınlaştırma ve daha fazlası. Artık iOS ayarlarının inceliklerine dalmanıza gerek yok.

iOS 17 ile birlikte kullanıma sunulan “Canlı Konuşma” özelliği, FaceTime'da veya telefon görüşmesi sırasında klavyeden girilen kelime veya ifadeleri yüksek sesle söylüyor. iOS 18 ile büyük bir yeni özellik kazanacaktır: kullanıcının en sevdiği cümleleri düzenleyebileceği kategoriler. Bu klasörler simgelerle kişiselleştirilebilir.

Macos Sonoma Metin Boyutu

© 01net

Son olarak, macOS'ta uygulamalardaki yazı tipini büyütmenize olanak tanıyan işlev, işletim sisteminin bir sonraki sürümüyle birlikte daha fazla uygulamaya genişletilecek. Finder, Takvim, Mail, Mesajlar ve Notların yanı sıra Kitaplar, Haberler, Hisse Senetleri, İpuçları ve Hava Durumu için de kullanılabilecek. Apple'ın ayrıca macOS menü çubuğundaki yazı tipi boyutunu değiştirme yeteneği üzerinde çalıştığı bildiriliyor, ancak seçeneğin dahili test aşamasını geçip geçmeyeceğine dair bir bilgi yok.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Opera One - Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Opera One – Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Yazan: Opera

Kaynak :

MacSöylentiler