mayıs başı
1 Mayıs için sözler: İşçi Bayramı için en güzel tebrikler
Bayram tatili geldi çattı Deveseliler, aileleri ve dostlarıyla itfaiyenin direğinde bayramlaştı.
© Kaynak: Torsten Lippelt (arşiv)
1 Mayıs’ta Almanya ve diğer bazı ülkeler, İşçi Sınıfının Uluslararası Mücadele Günü olarak da bilinen İşçi Bayramı’nı kutluyor. Mayıs ayının başlangıcı için en güzel sözler ve tebrikler burada bulunabilir.
İster 1 Mayıs İşçi Bayramı için bir tebrik olarak, ister sadece “mutlu ay”ı başlatmak için: Göndermeniz için komik sözler ve güzel dilekleri bir araya getirdik.
İşçi Bayramı için Atasözleri
Alman dili, çoğu işle ilgili atasözleriyle doludur. Burada bir dizi kelime öbeği bulunabilir.
Kötü bir şakaya hazır mısın? Whatsapp şakalarımızdan biri ile bayramda arkadaşlarınızın yüzünü güldürün.
İşçi Bayramı’nda tebrikler neredeyse hiç gönderilmez – ama yine de kutlamak için bir gün, ne de olsa çalışanların izin günü ve bununla birlikte uzun bir hafta sonu var. Sevdikleriniz için neşeli Mayıs ayının başlangıcını bu sözlerle tatlandırabilirsiniz:
1 Mayıs için sözler: İşçi Bayramı için en güzel tebrikler
Bayram tatili geldi çattı Deveseliler, aileleri ve dostlarıyla itfaiyenin direğinde bayramlaştı.
© Kaynak: Torsten Lippelt (arşiv)
1 Mayıs’ta Almanya ve diğer bazı ülkeler, İşçi Sınıfının Uluslararası Mücadele Günü olarak da bilinen İşçi Bayramı’nı kutluyor. Mayıs ayının başlangıcı için en güzel sözler ve tebrikler burada bulunabilir.
İster 1 Mayıs İşçi Bayramı için bir tebrik olarak, ister sadece “mutlu ay”ı başlatmak için: Göndermeniz için komik sözler ve güzel dilekleri bir araya getirdik.
İşçi Bayramı için Atasözleri
Alman dili, çoğu işle ilgili atasözleriyle doludur. Burada bir dizi kelime öbeği bulunabilir.
- Emeksiz yemek olmaz.
- Erkenci kuş
- Sabah erkenden solucanı yakalar.
- Çalışmak asalettir.
- Çalışmak besler, aylaklık tüketir.
- Görev görevdir
- Önce iş
- Kim dinlenir, paslanır.
Kötü bir şakaya hazır mısın? Whatsapp şakalarımızdan biri ile bayramda arkadaşlarınızın yüzünü güldürün.
- Patrondan çalışana: Bugün ne konuşacağımızı zaten biliyorsun diye sana kahve getirdim.
- Altımda 5000’den fazla kişi var. – Peter, 56, mezarlık bahçıvanı
- Açık insanları severim. – Jörg, 65, cerrah
- O kadar çok iş var ki: çiftçi, çiftçi, balıkçı, ağaç kesici, sihirbaz, işsiz. Her şey olabilirsin.
- Çok çalışırsan çok hata yaparsın. Çalışmazsan hata yapmazsın. Hata yapmazsan terfi alırsın.
- İş yerinde her zaman yüzde 100 ver. Pazartesi günü yüzde 12. Salı günü yüzde 23. Çarşamba günü yüzde 40. Perşembe günü yüzde 20. Cuma günü yüzde 5!
- Bir şaka yazarı şimdi nerede çalışmak zorunda? Şaka evinde.
- Patrondan sekretere: Siz olmadan bu dükkanı nasıl çalışır durumda tutabiliriz bilmiyoruz ama yarından itibaren deneyeceğiz.
- “Gerçekten sadece benim işimde kurbanlar.” – Karl Heinz, 57, travma cerrahı
- Biri düştüğünde üç adam bir kilise kulesinde çalışıyor. “Geri gelmene gerek yok, neredeyse bitti!” birini arar. Diğeri: “Söylemene gerek yok, saat geçiyor!”
- İsa diyor ki: “Noel’deki doğum günümden nefret ediyorum!” Noel Baba şöyle der: “Noel’de ÇALIŞMAK zorundayım!” Kaz der ki: “Ve sorunların olduğunu düşünüyorsun!”
- Ben: (gösteriş yapmaya çalışarak) “İş yerinde bana hep 007 derler!” Arkadaşım: (şüpheci) “Ama bu neden?” Ben: (utanmış ama gururlu) “0 motivasyon, 0 beceri ve 7 kahve molası!”
- Bu sabah patrona işe daha sonra gelip gelemeyeceğimi sordum. “Hayal et!” dedi. Ondan gerçekten hoş!
İşçi Bayramı’nda tebrikler neredeyse hiç gönderilmez – ama yine de kutlamak için bir gün, ne de olsa çalışanların izin günü ve bununla birlikte uzun bir hafta sonu var. Sevdikleriniz için neşeli Mayıs ayının başlangıcını bu sözlerle tatlandırabilirsiniz:
- Mayıs Bayramınız ve Bayramınız Kutlu Olsun! Nisan bitti, şimdi Mayıs’a giriyoruz.
- Bugün tatilimiz var çünkü 1 Mayıs’ı kutluyoruz! İyi tatiller ve bol mayıs öpücükleri!
- Neşeli Mayıs ayına hoş geldiniz!
- Bolca mutlu anlarla harika bir Mayıs ayı geçirin!
- Neşeli Mayıs ayı size mutluluk, sağlık ve neşe vermeli!