Justin Timberlake'in geri dönüşü: yeni albüm ve dünya turu

Shib

New member
“Cry Me a River” başlığını okuduğunuzda Justin Timberlake'in sesini kafanızda duyabiliyor musunuz? Veya “Vücudunuzu Sallayın” mı? O halde paniğe kapılmayın: şarkılar artık 20 yıldan daha eski. Timberlake, altı yıl önce son albümü “Man of the Woods”u yayınladı ve sonrasında kamuoyunun gözünden büyük ölçüde çekilmiş görünüyordu. Ama şimdi 43 yaşındaki oyuncu geri döndü.

Üç gün sonra, 15 Mart'ta, Nisan ayının sonundan itibaren dünya turnesine çıkacağı altıncı solo albümü “Everything I Think I Was” yayınlanacak. Ayrıca Almanya'da toplam yedi kez sahneye çıkacak. Timberlake zaten “Selfish” ve “Drown” adlı iki single'ın yanı sıra Instagram'da geri dönüşünü tanıttığı birkaç parçayı yayınladı.

Yeni tekli “Drown” – Britney Spears'la hesaplaşma mı?

İlk single “Selfish” hafif bir elektro ritim ve bazı sevimsiz sözlerle romantik bir R&B ballad, ikinci single “Drown” ise biraz daha karanlık. “Beni tüm şeytanlarınla birlikte karanlıkta yalnız bıraktın” diye şarkı söylüyor. Bazı gözlemciler ise başarısız bir ilişkiyi anlatan şarkıyı, Timberlake'in 2000'den 2003'e kadar birlikte olduğu Britney Spears'la hesaplaşma olarak yorumluyor. Spears, geçtiğimiz Ekim ayında yazdığı her şeyi anlatan kitabıyla istemeden de olsa pop şarkıcısını manşetlere taşımıştı. Mektupta, Timberlake ile ilişkisi sırasında kürtaj yaptırdığını ve o sırada Timberlake'in ona bu konuda baskı yaptığını yazıyordu.

Bu fırsatı kesinlikle kimseden özür dilemek istiyorum.
Justin Timberlake Şubat 2024'te bir konserde

“Boğulmanın” buna bir tepki olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Timberlake'in kendisi bu konuda bir tavır almıyor ve neredeyse hiç röportaj vermiyor. Ancak bu akla yatkın olabilir çünkü Şubat ayında New York'ta verdiği bir konserde “Cry Me A River” hiti sırasında mikrofona şunları söyledi: “Bu fırsatı kesinlikle hiç kimseden özür dilememek istiyorum.” Tanınmış eski sevgilisi daha sonra onu sildi. Arkadaşı, yakın zamanda kitabıyla “benim için gerçekten bir şey ifade eden insanları incittiği” için özür dilediği ve aynı zamanda Timberlake'in “Bencil” single'ını övdüğü bir Instagram gönderisi yayınladı.

Spears öfkeyle şu yorumu yaptı: “Bunun mahkemede çözülmesini mi istiyorsun yoksa geçen seferki gibi eve gidip annene ağlayacak mısın?” Her ne kadar Timberlake New York'ta özür dilemediğinde isim vermese de “Toxic” yıldızının bu cümleyi kendisine yönelttiği aşikar. Ve Timberlake'in hiç pişmanlığı yok.

Timberlake 2000'li yıllardan devam ediyor

Timberlake, müzikal açıdan yeni albümünde 2000'lerdeki R&B hitlerini temel alıyor. Şu ana kadar yayınlanan veya alay edilen şarkılar harika ve dans edilebilir, ayrıca pop şarkıcısının şaşmaz sesi de var. Timberlake, Ocak ayında Jimmy Fallon'un “Tonight Show”unda dört yıl boyunca “Olduğunu Düşündüğüm Her Şey” üzerinde çalıştığını söyledi. “Neredeyse 100 şarkımız vardı, bu hiç abartı değil.” 18 albüme girmeyi başardı.

Timberlake'in plak şirketi Sony, yayınlanmadan önce en üst düzeyde gizliliği korumuş olsa da, henüz yayınlanmamış şarkılar hakkında zaten bir şeyler biliniyor. “Everything I Think I Was” şarkı listesi zaten yayınlandı ve özellikle NSYNC hayranları arasında beklentiye neden oluyor.

Şarkı listesinde NSYNC bulunan şarkı

Fireboy DML (“Liar”) ve Tobe Nwigwe'nin (“Sanctified”) yanı sıra Timberlake'in uzun süredir grup arkadaşları da albümdeki bir şarkıda yer aldı. “Paradise” adlı 17 numaralı parçanın arkasında “feat. NSYNC”. Daha büyük bir buluşma için bir ipucu? Bu açık kalıyor. Ancak şarkı da adı gibi cennet gibiyse, belki de hayranların Britney Spears'la ilgili geçmişe dair hoş olmayan manşetleri birkaç dakikalığına unutmasını sağlayabilir.

dpa'lı