Lena Meyer-Landrut: “Kendime Sadık”

Shib

New member
Üzerinden çok zaman geçti ama sanki dünmüş gibi hatırlıyorsunuz. 14 yıl önce araba radyosunda BFBS'nin İngilizce kehanetini coşkulu bir şekilde sunan sunucunun şu anda 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanacak şarkıyı çaldığını nasıl duydunuz? Ve sonra ilk kez şarkının en canlı parçası olan “Satellite”i duydunuz. Abba'nın “Waterloo” şarkısından bu yana ESC pop'u ve siz şöyle düşündünüz: Evet, bu olabilir. Ve öyle oldu. Ve Hanover'den 19 yaşındaki kazanan Lena Meyer-Landrut bir pop yıldızı oldu.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Altıncı albüm tehlikeli derecede uzun bir aradan sonra geliyor

Beş yıl aradan sonra ilk kez altıncı albümü çıktı. “Only Love, L.”'den sonra başarı için tehlikeli derecede uzun bir ara oldu, ancak uzun sessizliğe rağmen Lena'nın Instagram'da etkileyici bir beş milyon takipçisi var ve hala Alman popunun “isimlerinden” biri. Yeni rekorun adı “Kendine Sadık”. Ve şarkılar şaşırtıcı çünkü Lena'nın beklediği gösterişli liste popu yerine, çoğunlukla halk havasına sahip, bazen hassas, bazen ilahiye benzer bir bitişe sahip büyüleyici (indie) pop duyuyorsunuz.

Akustik gitarlar hakimdir, piyano melankoliyi mırıldanır, yaylılar ve vuruşlar vardır – örneğin “Good Again” ve “Right Reasons” şarkılarında – inceliklidir. Lena bazen rap yapıyor (“Mean Girls”), bazen vals yapıyor (“Kırılmaz”) ama “Drug Worth Doing” gibi bir dans parçası bile genel resme uyuyor. Yeni şarkılar dinleyenleri ışıltılı ve ışıltılı kılmak yerine kucaklıyor. Ses, Taylor Swift'in pandemik albümleri “Folklore” ve “Evermore”u (her ikisi de 2020) ve biraz da Swift'in “Midnights” (2022) elektronikasını anımsatıyor.

2017'de Lena “birinci bölümün sonunu” duyurdu

Lena aslında Aralık 2017'de ripcord'u çekmişti – turu iptal etti, beşinci albümü “Gemini” yi attı. Hannover'deki Capitol'deki tek konserde hayranlarını dehşete düşürerek “birinci bölümün sonunu”, yani belirsiz uzunlukta bir arayı duyurdu. Muhtemelen pop dünyasının talepleri altında kendini tekrarlamanın, kendini yıpratmanın, kendini gözden kaçırmanın kaçınılmazlığını hissetmiş bir sanatçı. “Only Love, L.” albümü 2019'daki yaşamın bir işaretiydi. “Kendine Sadık” sadece başka bir şarkı koleksiyonu değil, aynı zamanda söz ve ses olarak tek parçanın bir kaydıdır. Sadece “Lena için iyi bir albüm” değil, “iyi bir albüm”. Dönem.

Özel hayatını büyük ölçüde kendine saklayan şarkıcının, şarkılarla insanlara kendini anlattığı ve anlattığı, kendini anlatan bir albüm. Lena başlık şarkısında “Kendimi sevilmek için bıraktım” diyor. “Ama anladım ki ben yeterliyim. / Bir numara olmasa da / en azından ait olduğum yerdeyim.”

O zamanlar, beş yıl önce, “tamamen öfke modundaydı”, sürekli depresyondan bahsediliyordu, şirret ve çabuk olduğu düşünülüyordu. Yani “Kendine Sadık”, “inanılmaz uzun bir yolculuğun” belgesidir. Şarkı, “Şüphelere elveda – onlardan nefret ediyorum / korkulara ve beklentilere – onları değiştirmenin bir yolunu buldum” diyor. “Ve asla geri dönmeyeceğim / kendime karşı dürüstüm.” Tıpkı Swift, Billie Eilish ve Olivia Rodrigo gibi ABD'li meslektaşlarının da çok benzer bir şekilde yaptığı gibi, çok kişisel şarkılarla kendini özgürleştirme.

İlk aşk, Oslo günleri, önemli kişiler hakkında şarkılar

Lena kendini ilk aşkına (“İlk Aşk”), Oslo 2010'a, ESC zamanına (“Sonra Görüşürüz”) kadar takip eder ve insan onu “uçurumdan aşağı iten” kişinin kim olduğunu, “bağlantılı olduğu” kişiyi merak eder. “Sonsuza kadar yanımda taşıyacağım” kime? Sahte arkadaşlar (“Kötü Kızlar”) ve onun bugün hayatını istikrarlı hale getiren insanlarla (“Doğru Sebepler”, “Kahverengi Mavi Gözler”) ilgilidir. Albüm, caz piyanisti Michael Geldreich, söz yazarı Nico Rebscher ve Kiss basçısı Gene Simmons'ın kızı ABD'li şarkıcı Sophie Simmons'ın yardımıyla Berlin ve Los Angeles'ta oluşturuldu.

Yayın Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları doğrudan gelen kutunuza – her ay yeni.

Çerçeve, başlangıçta kısa, dua niteliğindeki a cappella parçaları “Let Me Dream” ve sonunda – Almanca – “Lass mich Träume” ile oluşturulmuştur. Lena, dinleyicilerinden düşünce dünyasında kendisini takip etmelerini isteyerek açılıyor ve çocuğuna bir ninni söyleyerek, hayallerine güvenmelerini isteyen bir ninni ile bitiyor. Kapakta Lena üç kez gözleri kapalı olarak görülüyor. Her birimiz çok sayıdayız ve kendinizle barışık olmak güzeldir.

Gösterişsizler için sallanan bir bonus parça

“Strip”, 2021 ile 2023 yılları arasında single olarak piyasaya sürülen dört (maalesef çok daha gösterişli) bonus parçadan tek güzel olanıdır. Kulağa biraz “Satellite” ve biraz da Motown R'n'B ve sen gibi geliyor. “Jitterbug!”u bekliyoruz! Wham'ın “Gitmeden Önce Beni Uyandır” şarkısından her an çağrı alabilirsiniz. Maskeleri düşürmek, dürüst olmak ve umursamamak için partiye hazır bir rica. Uns Lena “Mutlu olun” şarkısını söylüyor. Çok basit.

Artık ne pahasına olursa olsun memnun etmek istemiyor, sadece kendi işini yapmak istiyor. Kim takip ederse etsin: “Eğer sizin kalıbınıza uymuyorsam,” diye şarkı söylüyor, “beni listenizden silebilirsiniz.”

Lena… “Kendime Sadık” (Polydor), 31 Mayıs'ta yayınlandı