Messi ressamı Maxi Bagnasco’ya ziyaret

Shib

New member
Sokak sanatçısı kendisi de yıldız oluyor

Messi Ressamı: Bu anı donduruyor

Maxi Bagnasco, Buenos Aires’teki sanat eserlerinden birinin önünde.

© Kaynak: Tobias alıcıları

Sanatçılar eskiden katedrallerin tavanlarına İncil’den sahneler çizerdi ama bugün Maxi Bagnasco, Arjantin evlerinin duvarlarını Messi ve Maradona’nın devasa portreleriyle ibadet yerlerine dönüştürüyor. Onu Buenos Aires’te ziyaret ettik.

Tobias alıcısı

Maxi Bagnasco’nun ilk selfie için hazır olması iki dakikadan az sürüyor. Muhteşem Messi portrelerinden biri, Buenos Aires’in güzel bir gece hayatı bölgesi olan Palermo’da görülebilir. Elbette hayattan daha büyük. Bisikletçi “Maxi, sana Instagram’dan yazdım ama hiç cevap vermiyorsun” diye sesleniyor ve fırsattan yararlanarak sanatçıyı, sanat eserini ve kendisini hızlıca fotoğraflıyor.

Şu anda dünya çapında, özellikle de Buenos Aires’te evlerin duvarlarına Lionel Messi veya Diego Maradona’nın devasa portrelerini çizen Maxi Bagnasco, çeşitli sosyal ağ platformlarında yarım milyondan fazla takipçisi olan ve artık kendisi de küçük bir yıldız. tam sipariş defterleri ile.

Bu sırada kendisi de bir yıldız: Maxi Bagnasco'dan selfie istenir.

Bu sırada kendisi de bir yıldız: Maxi Bagnasco'dan selfie istenir.

Bu sırada kendisi de bir yıldız: Maxi Bagnasco’dan selfie istenir.

© Kaynak: Tobias alıcıları

Perşembe-Cuma gecesinde Arjantin, Katar’da düzenlenen Dünya Futbol Kupası’ndaki gösterişli kutlamalardan bu yana ilk kez kendi ülkelerinde Panama’ya karşı futbol oynayacak. AFA derneği bu spor maçı için 1,8 milyondan fazla bilet satabilirdi ki bu aslında anlamsızdı ve onbinlerce gazeteci – ya da oradaymış gibi davranan – akredite olmak istedi. Herkes Messi’yi ve diğer dünya şampiyonlarını canlı ve canlı görmek istiyor.

Maradona ve Messi: süper insanlar

Mevcut coşkunun kazananlarından biri de Maxi Bagnasco. “Sokakta çoğu insan bana ‘Diego’yu resmettiğin için teşekkürler’ diyor… Diego’yu duvara bu kadar yakından, optik olarak gökyüzüne bu kadar yakın görmek etkileyici. İnsanların duygusal olarak nasıl etkilendiğini görmek beni çok etkiliyor” diyor Bagnasco. Bagnasco, azizlerin, Messi’nin, Maradona’nın veya kaleci “Dibu” Martinez’in görüntüleri de dahil olmak üzere neredeyse dini saygıyı abartmak istemiyor: “Maradona’ya Tanrı dediğimizde veya Messi’ye mesih dediğimizde, daha dar anlamda dini bir şeyi kastetmiyoruz. “Ulaşılamaz bir şeyden bahsediyoruz. Maradona ve Messi biz normal insanların yapamayacağı bir şeyi yaptı, insanüstü bir şey. Dolayısıyla onlar bizim için Tanrı ya da Mesih. Futbol burada manevi kültürün bir parçası.”

Ve Arjantin taraftar kültürünü bu kadar benzersiz kılan bu ruhani futbol kültürü biçimi nesilden nesile aktarılıyor: “İnsanları neredeyse idolleştiriyoruz, bu durumda bunu en iyi oyuncularımız olan Messi, Maradona ile yapıyoruz. Stadyuma gitmek, maçlara, takımı desteklemeye – bu nesilden nesile aktarılan bir yaşam tarzı. Her mahallenin bir takımı vardır, pek çoğunun yüzüne kulüp dövmesi yaptırılmıştır ve birçoğu da duvar resimlerine asılmasını ister.”

Bu arada sanatının sözleri ulusal oyuncular arasında da yayıldı. Dünya şampiyonlarından Ángel Di María ile iki yıldızın memleketi Rosario’da tanıştı. Bagnasco, “Di María bir gün geldi, mat ve hamur işleri getirdi ve sohbet ettik” diye hatırlıyor. Messi ile herhangi bir teması olmadı, “ama tüm dünya Lio ile konuşmak istiyor.” Bu arada, büyük spor malzemeleri üreticileri de Bagnasco sanatını keşfettiler ve onu reklam işleri için tuttular. Jamaika’da evlerin duvarlarına reggae yıldızı Bob Marley’i boyadı. Müsait olmadığı tek bir şey var: “Siyasetin dışında kalıyorum. Hiçbir partinin sanatımı kendi çıkarları için sömürmesini istemiyorum.”