Orban eleştirisi rap savaşını tetikliyor ve Macaristan hükümet sözcüsünü yaşlı gösteriyor

GokyuzuYankilari

Global Mod
Yetkili
Global Mod
“Orban’ın imparatorluğu dolandırıcılık ve soygun üzerine kurulu”

Orban’ın hükümet sözcüsü ile Alman politikacı arasındaki rap savaşı – şarkılar bir yapay zeka tarafından yazıldı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban bir etkinlikte.

© Kaynak: Getty Images

Bir Alman Orban eleştirmeniyle bir rap savaşı, Macar hükümet sözcüsü için geri tepti. ChatGPT AI tarafından yazılmış bir rap şarkısıyla yanıt verdiğinde, sözlü saldırılar yerine övgüler geldi. Budapeşte’nin kararına göre bir “saçmalık jeneratörü”.

Sven Christian Schulz

Alman Parlamento Üyesi Daniel Freund’un (Die Grünen/EFA) Macaristan Başbakanı Viktor Orban’a açıkça saldırdığı bir rap şarkısında, “Futbol kulüplerinden lüks şatolara, Orban’ın imparatorluğu dolandırıcılık ve soygun üzerine kuruludur” diyor. Ancak Aachen’li Yeşiller siyasetçisi rap şarkısını kendisi değil, yapay zeka ChatGPT’yi yazdı.

Daniel Freund, Macarlara yönelik sert eleştirileriyle tanınır. Rap, “Temizlik zamanı, savaş zamanı; Orban gözden kaybolana kadar geri adım atmayacağız.” Avrupa Parlamentosu Üyesi, ChatGPT’den Macaristan’daki yolsuzluk hakkında bir rapor yazmasını istemişti. Salı günü AFP’ye verdiği demeçte Freund, “Orban hükümeti aleyhindeki iyi bilinen iddiaları rap sözlerine sığdırmasından oldukça etkilendim.”

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Orban’a ve Macar devlet aygıtına yönelik müzik eleştirisi şimdi bir rap savaşını tetikledi: Orban’ın hükümet sözcüsü Zoltan Kovacs, Freund’un ChatGPT rap’ine bir yanıt yayınladı. Ayrıca AI ChatGPT’yi bir arkadaş hakkında bir şarkı yazması için görevlendirdi. Ancak Macar hükümet sözcüsü sonuçtan hiç de memnun değildi. Kovacs, “ChatGPT bir saçmalık üreticisinden başka bir şey değil,” dedi. Çünkü rap, Yeşil politikacı için övgü doluydu. AI, onu “gündemi parlak bir şekilde parlayan” bir “demokrasi savaşçısı” olarak tanımladı. Bir diss parçası dışında her şey.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Bir süre önce Avrupalı siyasetçi Freund, bir Haberler röportajında Macaristan Başbakanı’na sert bir şekilde saldırmıştı. “AB’nin hiçbir yerinde bir hükümet başkanının Viktor Orban kadar gücü yok. Orban da bu güç zenginliğini utanmadan sömürüyor.” Freund, AB fonlarını kendisinin ve çevresindekilerin kişisel zenginliği için kötüye kullandığını söyledi.

Macaristan ve Başbakanı Orban defalarca eleştirildi. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yolsuzluk sıralamasında ülke, AB üye ülkeleri arasında son sıraya geriledi. AB, Orban’ı Macaristan’daki yolsuzluk ve demokratik ve hukukun üstünlüğü normlarını ihlal etmekle defalarca eleştirdi ve 6,3 milyar avro değerindeki fonları dondurdu. Eylül ayında AB Parlamentosu, Macaristan’ın Orban yönetiminde artık bir demokrasi olmadığını, aksine bir seçim otokrasisi haline geldiğini ilan etti. Macaristan başbakanının kendisi bu iddiaları yalanladı.

Freund ve Kovacs, ChatGPT’yi kullanan ilk politikacılar değil. Daha geçen ay, Avrupa Parlamentosu’ndaki bir SPD siyasetçisi AI tarafından yazılmış bir konuşma yaptı ve kimse bunu fark etmedi.