Rainald Grebe neden artık tüy başlık takmıyor?

Shib

New member
Şarkıcı “ticari markalardan” vazgeçiyor

Kültürel ödenek hakkında tartışma: Rainald Grebe artık tüy başlık takmıyor

Hâlâ tüylü bir başlık takıyor: şarkıcı-söz yazarı Rainald Grebe bir konserde.

© Kaynak: Paul Zinken/dpa

Hayranlar onu tüylü başlıklarla yaptığı performanslarda baştan sona tanıyor, Rainald Grebe için bu bir “ticari marka”. Ancak şarkıcı-söz yazarı, Grebe’nin adımı açıkladığı gibi gelecekte bundan vazgeçmek istiyor.

Berlin. Şarkıcı-söz yazarı Rainald Grebe (“Brandenburg”), gelecekte iyi bilinen tüylü başlığından büyük ölçüde vazgeçmeyi planlıyor. 52 yaşındaki, Çarşamba günü Berlin’de kültürel ödenek tartışmasıyla adımı haklı çıkardı. “Afişlerde veya sosyal medyada hiçbir şey anlatılamaz. Kuş tüyü başlık takarsanız, bazı nesiller artık onlara bakmıyor bile. Tıklayıp gidiyorlar,” dedi Berlin’deki dpa’dan Grebe.

Headdress’in ailevi nedenleri de var. Grebe, “90’lardan kalma ‘Kızılderili’ adlı çok eski bir numaraydı,” dedi. “Babam bir Karl May uzmanı olduğu için, tüm bu Karl May olayını bir şefin konuştuğu komik bir numarada alt üst ettim.

Grebe, “Bu çok anlamsız bir eylemdi ve tabiri caizse benim ticari markamdı,” dedi. Mevcut durumda, bu artık onun için çalışmıyor. “Bu mizah tartışmaya dayanamaz. Bu mücevherler, bu konulardaki ciddi tartışmalara dayanamaz.”

“Bu mizah tartışmaya dayanamaz”

Grebe, örneğin yerli halklar tarafından kültürel tahsisat hakkındaki tartışmayı anlıyor. “Temel sorular, sömürgecilik gibi ciddi sorunlarla ilgili iyi bir sol duygudan geliyor. O zaman ipuçları bazen çok ileri gidebilir. Ama belki de tartışmalar başladığında bazı şeylerin basitçe daha sık söylenmesi de normaldir.” Kültür alanında çalışmak her zaman aynı zamanda kültürel sahiplenmedir, “çünkü kendinizin ilham almasına izin verirsiniz”.

Batağan işi için yer kaplamayı sever. “Her zaman ahlakın önceliğin olmamasının normal olduğunu düşünmüşümdür. Bazen sahnede ahlaksız şeyler yapmak zorunda kalıyorsunuz” dedi. Bu artık daha zor. söz yazarı, “O kadar korkunç olduğunu düşünmüyorum. Bazen sinir bozucu oluyor, bunun hakkında düşünmelisin.”

29 Temmuz’da Berlin Waldbühne’deki konseri için Grebe de eğitimli bir kuklacı olarak başladığı başlangıçlara dönüyor. “Ekran ve kamerayla çok küçük el kuklası şeyler yapabilir ve bunları büyük sahneye getirebilirsiniz.”

Haberler