Robbie-Williams filmi “Better Man”: Neden bir maymun?

Shib

New member
Süper hit “Angel” dan ünlü çizgileri söylediğinde Robbie Williams gibi geliyor. “Ve her şey boyunca bana koruma sağlıyor.” Robbie Williams'ı sahnede düzelttiğinde ve seyirciye bağırdığında hatırlatıyor: “Önümüzdeki iki saat boyunca kıçınız benim”, önümüzdeki iki saat boyunca bana aitsin! Ve dünyaya güvensiz baktığında Robbie Williams'ı anımsatıyor. Ama Robbie Williams'a benzemiyor, tuvalde bir maymun görüyoruz.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Şu anda, “Better Man” filmi tarihteki en başarılı pop yıldızlarından birinin hayat hikayesini anlatıyor. “Better Man”, erkek grubu yıldızı ve solo sanatçı olarak Robbie Williams ile ilgilidir. Ancak 50 yaşındaki bir oyuncu değil, bilgisayar animasyonlu bir maymun tarafından somutlaşıyor. Bu, her yerde coşkuya, aynı zamanda tahrişe ve hatta izleyicilerin tepkileri altında alay karışımına neden olmaz. İlk bakışta garip görünebilecek şey, maymun tasvirlerinin geleneğine baktığınızda o kadar saçma değil.

Robbie Williams kendisi “Associated Press” ile yaptığı bir röportajda, seçimin insan benzeri hayvana neden düştüğünü açıkladı: Her zaman kendini de algıladı: “Ben hayatım için arsız bir maymundum.” Ve ekler: Çoğu insan hayvanlar için, özellikle zengin pop yıldızları için diğer insanlardan daha fazla acıma olurdu. Fragmanda, “Kendimi her zaman biraz daha az gördüm … gelişti” diyor, kendimi her zaman biraz daha az gelişmiş olarak gördüm.

Dilbilimsel olarak, maymun dernekleri uyandırır: İngiliz ifadesi “sırtınızda bir maymun var”, Williams'ın da olduğu gibi uyuşturucu gibi olan gibi büyük bir sorun taşımak anlamına gelir. Başka bir dernek: Müzik endüstrisi, çarpık bir iş olan “Maymun Business” olarak.

“Ben ve Maymunım”: Kötü bir alter ego olarak maymun

Maymun aynı zamanda Williams'ın “Me and My Monkey” şarkısına bir ima. Maymun, antropomorfik bir figür, şarkıcının kendisinin bir tür kötü değişen egosu olarak görünür, bu da zamanları uyuşturucu, kumar ve fahişelerle satar. Maymun kuralları, yasaları, sözleşmeleri kırıyor.

Yıkıcı bir figür olarak maymun uzun zamandır tahrişe neden oldu. Örneğin 1841'de Edgar Allan Poe “Rue Morgu'daki Cinayetler” hikayesini yayınladığında. Bir şok etkisi olarak, katil bir maymun – başlangıçta düşünülenden daha fazla bilinçli bir hayvandı.

Charles Darwin'in evrim teorisi maymun ve insanlar arasında bir ilişki önerdiğinde, bu hala İncil tarafından şekillenen birçok insanı endişelendirir. Sonuçta, insanlar yüzyıllardır üstünlüklerinde rahat ettiler. Psikolog Wolfgang Köhler, bu hayvanların 20. yüzyılın başında “Büyük Maymunlar Üzerine İstihbarat Testleri” nde gerçekte ne yapabileceği sorusunu ve ne kadar ortak olduklarını sordu. Şok edici şüphe: Belki beklenenden daha fazla?

Maymundan “Daha İyi Adam” a

Maymunların zekası artık birçok yönden kanıtlanmış olsa bile: maymunlar insanlara daha az zeki, daha az gelişmiş muadil olarak kabul edilir. Bir maymunun kafadan dövüldüğü ve Salti'yi dövdüğü “Homer Simpson Monkey Brain” meme, zihinsel boşluğu tasvir ediyor. Robbie-Williams filminde, “Better Man” ın maymunu: Şarkıcının yaşlanma hikayesi de kendi düşük içgüdülerinizin ve hayvan kökeninizin üstesinden gelmekle ilgilidir.

Bu köken “2001: Odyssey in Space” de unutulmaz: Richard Strauss'un seslerinde “SO Zarathustra” konuştu “büyük maymunların bir kalabalığı bir monolit keşfetti. Uygarlık başlıyor.

Edebiyat tarihi, insanlar ve maymunlar arasındaki ilişki hakkındaki sorulardan çok fazla materyal kazanmıştır. Maymunlar tarafından yetiştirilen Tarzan, 1912'de Batı kültürünün aşamasını aldı. Rakam, yabancı, kültürel ve tür sınırları karşısında sevgiden bahsediyor ve bu nedenle hala etkili.

Kafka'nın “Bir Akademi Raporu” – Şaşırtıcı derecede benzer

1917'de bir Hayvan Hikayeleri Yüksek Lisansı Franz Kafka, “Bir Akademi Raporu” hikayesini yayınladı. Maymun Rotpeter, Hagenbeck Hayvanat Bahçesi tarafından nasıl yakalandığını ve Avrupa'ya getirildiğini ve şimdi insanlara değiştiğini bildirdi.

Kafka'nın hikayesinden gelen maymun için aynı adı taşıyan çağdaş bir model var: Consul Peter, küçük bir ceket giymiş ve 1910'larda ağızda bir puro ile gezen, Prage, Kafka'da muhtemelen Kafka'da bir puro ile gezen eğitimli bir şempanze testere. İzleyici için insan niteliklerine sahip bir hayvan, o zamanlar çok komik bir manzara. Gerçek alter egosu gibi, Rotpeter de bir izleyicinin önünde görünmeli, bir insan gibi davranmalı ve her zaman bir maymun olarak daha az değerli olduğunu hatırlatır. Robbie Williams filmi şaşırtıcı derecede benzer bir hikaye anlatıyor.

King Kong: Muhtemelen film tarihinin en ünlü maymunu

En ünlü maymunlardan biri, Empire State Binası'nın çatısında King Kong'u gösteriyor. Bu resim neden yandı? Belki de koşulları perspektif olarak belirlediği için: dünyanın en yüksek binası – dev maymunlara kıyasla küçük. Kültürde Doğanın İntikamı.

Bugün bu temsil de rahatsızlığı uyandırıyor çünkü çok fazla ırkçı sonuç taşıyor. Hitler'in 1933'ten Boar ve Beyaz Kadın “ile” Kral Kong “orijinal filmi konusunda da hevesli olması tesadüf değil. Maymun karşılaştırmasının her zaman ırkçılar tarafından kullanıldığı unutulmamalıdır.

“Peters”: Dans olarak süperstar

Peki, bir süperstar kariyerinin iniş ve çıkışları bir maymun kullanılarak tasvir edildiğinde ne ifade ediyor? “Better Man” bir yabancının hikayesini anlatıyor: Filmin başında, Little Robbie bir futbol maçındaki diğer erkekler tarafından rahatsız oluyor. Alınan çocuk dünya yıldızına yükselir – ve aynı zamanda dans etmek için.

2019'da Tones tarafından “Dance Monkey” şarkısı ve ben radyoda yukarı ve aşağı koşuyor. “Tıpkı bir maymun gibi, tüm hayatım boyunca dans ediyorum”, tüm hayatım boyunca dans ettiğim bir maymun gibi, diyor. Bir şovmen olarak maymun, sirk manastırı – bunların hepsi “daha iyi adam” ile de ortaya çıkan derneklerdir. Son olarak, maymunlar her zaman esaretin sembolüdür – er ya da geç Tarzan, King Kong ve Rotpeter topraklarında. Şöhret bir kafes haline gelir. Filmde, Robbie Williams nihayet mutlu bir maymun haline gelir – mecazi balastla bir uzlaşma.