Rusya’dan utanıyorum

Shib

New member
Yazar Rusya’da doğdu

Vladimir Kaminer: “Ülkemden utanıyorum”

Yazar Wladimir Kaminer, geçtiğimiz günlerde anavatanı Rusya hakkında konuştuğu “NDR Talkshow”a konuk oldu.

© Kaynak: © NDR / Uwe Ernst

makaleyi dinle • 2 dakika

Moskova’da, evinde Berlin’de doğdu: Yazar Wladimir Kaminer Rusya’da doğdu, bugün ülkeye üzgün ve kızgın görünüyor. “NDR Talkshow”da Rusya’daki zor siyasi durumdan ve Ukrayna’daki savaştan duyduğu utançtan bahsetti.

O bir Alman-Rus yazar ve uluslararası kültürün en iyi gözlemcilerinden biri olarak kabul ediliyor: Wladimir Kaminer kısa süre önce “NDR Talk Show”a konuk oldu ve burada Berlinli kendi ülkesindeki siyasi durum hakkında da yorum yaptı. Başkan Vladimir Putin hala eyerde sağlam görünüyor ve destekçilerini Kremlin’de topladı. 56 yaşındaki Kaminer talk show’da “Ülke için üzücü” dedi. “Yurttaşlarım, siyasi seçkinlere oy verme fırsatını kaçırdılar.” O zamanlar yavaş yavaş “seçkinleri etkileme fırsatından mahrum bırakıldılar ve şimdi herkes rehin tutuluyor”.

Rusya’nın Ukrayna’daki saldırı savaşı da tartışıldı ve Kaminer çok açık sözler buldu: “Savaş şimdi 18 ay sürdü. Bu eski bir savaş mı yoksa genç bir savaş mı? Savaş, arka planda bizim için gündelik hayat haline geliyor” dedi. Rusya’da halk için hiç bu kadar mevcut olmamıştı. “Ama insanlar böyledir, uyarlanabilirler, alışamayacakları şeylere alışırlar.” Ardından Kaminer, “Ülkemden utanıyorum. Ülkemden utandığım için de utanmıyorum” dedi. Değerlendirmesi: “Daha fazla utanç dünyaya iyi gelir.”

Kriz Radarı

Haberler dış muhabiri Can Merey ve ekibi, her Çarşamba yeni haftalık güvenlik durumu haber bülteninde küresel krizlerin gelişimini analiz ediyor.

Kaminer kendini Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki mutfağa adamıştır.

Yazar (“Russendisko”), Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin mutfak sanatlarına adanmış üç “Kaminer Inside” belgeseliyle çok yakında televizyonda olacak. “Kaminer Inside: Almanya nasıl beslenir?” (26 Ağustos Cumartesi, 20.15, 3sat) saat 21.00’de “Kaminer Inside: İsviçre nasıl beslenir?” ve 21.45’te “Kaminer Inside: Avusturya nasıl beslenir?” .

Haberler/Tele gösterisi