Sahte Twitter hesabı nasıl güldürür?

GokyuzuYankilari

Global Mod
Yetkili
Global Mod
“Punica’yı çalarsanız sorun olmadığını düşünüyoruz”: Sahte bir Twitter hesabı insanları nasıl güldürüyor?

Punica’nın üretimi durduruldu. (arşiv fotoğrafı)

© Kaynak: resim ittifakı / dpa | karlheinz schindler

Punica’nın sonunun öğrenilmesinden bu yana sadece bir hafta geçti. Bununla birlikte, hayranlar kült içkiden tamamen vazgeçmek zorunda değiller: çünkü sözde bir Punica hesabı Twitter’da yaramazlık yapıyor.

Lucy Wittenberg

Punica, süpermarket raflarından yavaş yavaş kayboluyor. Basında çıkan haberlere göre, üretim zaten Eylül 2022’de iptal edilmişti, ancak bir Twitter hesabı meyve suyu markasına bu kadar çabuk veda etmek istemiyor. Marka adına oldukça başarılı tweetler atıyor, 22.000 civarında kişi tarafından takip ediliyor. Ve bir bakışta gerçek Punica hesabı gibi görünmesini sağlayan bir şeye de sahiptir: Genellikle kanalın gerçekliğini doğrulaması gereken o gıpta ile bakılan mavi tiklerden birine sahiptir.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Sözde Punica hesabı, menzil gücü ve mavi tik ile sözde bir fok komplosu hakkında aydınlatıcı her türlü mesajı dağıtıyor veya Punica’yı süpermarketten çalmak isteyen herkese bedava bilet veriyor. Hepsi “son şişe içilene kadar” devam etme amacı ile.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Mavi tik üzerindeki tik

İkna edici görünümüne ve her şeyden önce mavi tik işaretine rağmen, Twitter hesabı konusunda dikkatli olunması tavsiye edilir: Hesap, üreticinin resmi web sitesinde belirtilmemiştir. Eylül 2019’dan beri kullanılmayan bir Instagram hesabına ilişkin yalnızca bir referans var. Diğer iki ayrıntı ise hesabın gerçekliğini yalanlıyor. Çünkü ismin yanında yanan mavi tik, Elon Musk’ın yeni Twitter stratejisinin bir yan etkisi.

Twitter’ın yeni patronu geçtiğimiz günlerde mavi tik’i satışa sundu. Dolayısıyla “@punicaDE” muhtemelen yalnızca içerik oluşturucuların “Twitter Blue aboneliğine” sahip olması ve bu nedenle doğrulama için ödeme yapması nedeniyle doğrulanmıştır. Profil açıklaması ayrıca tweetleri yalnızca “resmi olmayan Punica ekibinin” gönderdiğini söylüyor.

Görünüşe göre herkes başından beri hicivin farkında değil. Bavyeralı bir medya şirketi kısa bir süre önce yanlış Punica sitesinden alınan gönderileri kullanarak Punica’nın sonu hakkında bir haber yazdı. Tabii ki, bunu doğrudan kendisi için nasıl kullanacağını biliyordu ve makaleyi “mükemmel bir şekilde araştırılmış” olarak övdü – ta ki medya şirketi sonunda makaleyi düzeltene kadar.

Eylemin arkasında kimin olduğu belli değil. Kült içeceğin hayranları umursamıyor gibi görünüyor, Punica’ya sadakatlerini sondan sonra veya bir kullanıcının bir gönderinin altına yaptığı yorumda bile garanti ediyorlar: “Punica, kavga devam ediyor!”