Sandra Hülser Almanya'nın büyük umudu

Shib

New member
Barack Obama bile onun hayranı; en azından onun hukuki gerilim filmi “Anatomy of a Case”i (Kasım ayında vizyona girdi) geçen yılın en sevdiği filmler listesine koydu. Leipzig'de yaşayan 45 yaşındaki oyuncu Sandra Hülser'den ve Almanya'nın Altın Küre'deki büyük umudundan bahsediyoruz. Obama'nın da takdir ettiği filmdeki rolü nedeniyle Pazartesi gecesi ABD'nin Beverly Hills kentinde verilecek prestijli ödüle aday gösterildi.

Hülser'in şu anda iyi durumda olduğu söylenebilir. Aylardır iki filmiyle sansasyon yaratıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Cannes festivalinden eli boş döndü ama “Bir Vakanın Anatomisi” Altın Palmiye ödülünü kazandı. Kendisinin de rol aldığı ve Şubat ayı sonunda vizyona girecek olan Nazi draması “The Zone of Interest” de ödül aldı. Aralık ayında Hülser, “Bir Vakanın Anatomisi” filmiyle Avrupa Film Akademisi (EFA) tarafından En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Kısa bir süre sonra “The Zone of Interest” ve “Anatomy of a Case” filmlerindeki performanslarıyla Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği'nin iki En İyi Erkek Oyuncu ödülünden birini aldı. Buna Altın Küre adaylığı da eklendi. Kendisine ayrıca Oscar şansı da verildi ancak adaylıklar 23 Ocak'a kadar açıklanmayacak.

Avrupa Film Ödülü'nde Barış İçin Sessizlik

Hülser, 36. Avrupa Film Ödülleri'nde ne kadar mütevazi bir kazanan olduğunu gösterdi. İsminin anılmasının ardından önce rakipleriyle el sıkışan oyuncu, ardından büyük sözler kullanmaktan kaçındı. Bunun yerine izleyicilere şunu sordu: “Lütfen bir an için huzurlu bir dünya hayal edin.” Ve sessiz kaldı.

Kazanma serisine devam ederse Altın Küre'de de aynısını yapacak mı? Zaman gösterecek. Hülser'in yanı sıra, drama filmlerinde en iyi kadın oyuncu kategorisinde Lily Gladstone (“Killers of the Flower Moon”), Carey Mulligan (“Maestro”) ve Annette Bening (“Nyad”) gibi beş kadın oyuncu daha aday gösterildi. Fransız yönetmen Justine Triet'nin “Bir Vakanın Anatomisi” adlı dramasında Hülser, kocasını öldürdüğünden şüphelenilen başarılı bir yazarı canlandırıyor. Ekim ayında Alman Basın Ajansı'na konuşan Hülser, bu role hemen aşık olduğunu söyledi. “Bunu yapmayı gerçekten istedim.”

İlk başta istemedim. Nazileri oynamayacağıma dair kendimle bir anlaşma yapmıştım.
Sandra Hueller

“The Zone of Interest”teki rolüyle ilgili bir Haberler röportajında

İngiliz yönetmen Jonathan Glazer'ın şu sıralar parladığı ikinci filmi “The Zone of Interest”te durum farklıydı. Bu filmde onu Auschwitz komutanı Rudolf Höß'ün toplama kampı duvarındaki bahçe işleri konusunda özel bir tutkuya sahip olan karısı Hedwig olarak görüyoruz. Alman aktrisin oynamak bile istemediği bir karakter. “İlk başta istemedim. Haberler röportajında ”Nazileri oynamayacağıma dair kendimle bir anlaşma yaptım” dedi. Sonunda yönetmen onu ikna etti: “Jonathan Glazer, ortak yaklaşımlar ortaya çıkana kadar benimle o kadar çok sabırlı konuşma yaptı ki” diye açıkladı – ama yine de rolle “Anatomy of a Case”deki Sandra'yla olan ilişkisinden tamamen farklı bir ilişkisi vardı. : “Ben bu kadını hiçbir zaman savunmadım, hatta aşık olmadım.”

Daha önce başarılı yapımlar

Bununla birlikte oyuncu, rolüyle yeteneklerini de ortaya koydu. Çoğu sinema tutkunu muhtemelen onları en geç geçen yıldan beri tanıyor. Hülser kariyerine oldukça uzun bir süre önce başarılı bir şekilde başlamıştı. 2016 yılında, o zamandan beri ölen Peter Simonischek'le birlikte “Toni Erdmann” filminde görüldü. Alman sinemasında Elyas M'Barek'le birlikte rol aldığı “Fack ju Göhte” dizisindeki öğretmen Biggi Enzberger rolüyle de tanınıyor. Hülser, tiyatro alanında da büyük bir üne kavuştu: Theatre Today dergisi tarafından dört kez yılın oyuncusu seçildi.