Scooter solisti HP Baxxter 60 yaşına giriyor

Shib

New member
Hamburg. Scooter solisti HP Baxxter'in müzik stüdyosunun bir odasında yalnızca yedi klavye ve sekiz kalın hoparlör yok. Ayrıca koridorda çok sayıda altın plak asılıdır. İster “Hiper Hiper”, ister “Balık Ne Kadar”, ister “Kıçını Kımıldat!” – bunlar, 30 yıldır başarılı bir şekilde güçlü tekno müzik üreten grubun etkileyici geçmişinin bir kanıtıdır – çoğunlukla basit cümleler ve akılda kalıcı melodi potansiyeli ile süslenmiş – kitlelere ulaştırır. Ve sadece Almanya'da değil. 30 milyondan fazla kayıt çok şey anlatıyor.

HP Baxxter Alman basınına şöyle diyor: “Sanırım orada hiç olmasaydık, şimdi dans etmek, biraz rahatlamak ve günlük hayatı unutmak istediğimi hissettiğiniz bu segmentte bir şeyler eksik olurdu.” . Hamburg'daki ajans. Kuzey Alman oyuncu 16 Mart Cumartesi günü 60. yaş gününü kutluyor.

Devamında söylediği gibi, ona hala gerçeküstü gelen bir sayı. “Bu başladığında 30 yaşıma girdim. Şöyle düşündüm: “Dostum, Bravo ve bunun gibi şeyler için oldukça yaşlı.” Ve o zamandan beri hayatım büyük oranda stüdyodan, sahneden ve bazı kulüplerden ibaretti. Her şey müzikle ilgili, daha çok partilerle ve bunun gibi şeylerle ilgili ve bu hiçbir zaman pek değişmedi.”

Biraz Botoks

Bu nedenle öncelikle artık 60 yaşında olacağı gerçeğine alışması gerekiyor. “Bu oldukça önemli bir dönüm noktası. Ama depresyona girecek kadar değil.” Ayrıca kendisini daha çok 40'lı yaşlarının başındaymış gibi hissediyor. Koşu ve elektriksel kas stimülasyonu gibi düzenli egzersizler sayesinde şu anda oldukça formda. “Ve bazen – her üç ayda bir olduğu gibi – çok kırışık görünmemeniz için biraz Botoks yapıyorum.”

HP Baxxter ve Scooter toplamda 23 ilk on isabet elde etti.

HP Baxxter ve Scooter toplamda 23 ilk on isabet elde etti.

Kaynak: dpa

HP Baxxter için Scooter'ı çıkarmak hiçbir zaman bir seçenek olmadı. “Ben de teması kaybetmekten korkuyordum. Sabırlı bir şekilde devam etmek daha iyidir.” Özellikle canlı şovlarda her zaman çok eğlendi. “Bugün hala aynı!” Bir sonraki turun Scooter'ın yeni albümünü yayınlamasından önce Mart ayı sonunda yapılması planlanıyor. “Aklını ve Pantolonunu Aç” 22 Mart’ta vizyona girecek.

Eurodance “Hiper Hiper”i vurdu

Scooter müzik ve dans tutkusundan doğdu. Leer'de doğan Hans Peter Geerdes, Depeche Mode ve New Wave hayranı olarak synth-pop ve elektronik dans müziği yapmak istediğini hemen fark etti. Gündüzleri diş hekimliği satıcısı olarak eğitim görüyordu; işten sonra ve hafta sonları klavyeli arkadaşının sesi eşliğinde mikrofona ve dans eden seyircilere rastgele kelimeler bağırıyordu. “Hiper Hiper” kelime kombinasyonu 1993 yılında tesadüfen ortaya çıktı.

55938f64-a37c-11e8-a3c4-5ee8388578d4_19172446177

55938f64-a37c-11e8-a3c4-5ee8388578d4_19172446177

Almanya'nın 1 numaralı tekno grubu “Scooter”, solisti HP Baxxter (54, gerçek adı: Hans Peter Geerdes) ile birlikte Dresden'de Elbe Nehri kıyısında film geceleri kapsamında bir açık hava konserinde

Kaynak: Andreas Weihs

Ve onunla birlikte bir Eurodance numarası Scooter'ı birdenbire büyüttü ve çocukluğunda ve gençliğinde sık sık okuduğu gençlik dergisi “Bravo”da yer aldı. Scooter daha sonra “Bravo Super Show”un en iyi performansları arasında yer aldığında kalbi sıkıştı. “Sadece 'Umarım bu durumdan kurtuluruz' diye düşündüm. Bu durum kontrolden çıkıyor.”

Aklınızda kalan melodiler

Hayatta kaldı, konsepte sadık kaldı ve birbiri ardına ilk onda yer aldı; şu ana kadar 23. “Üç veya dört vuruştan sonra oraya ait olduğumuzu anladık.” HP Baxxter gülerek “Bravo”nun çift sayfalı olması alışılmadık bir durum değildi ve annesinin her parçayı topladığını söylüyor.

Scooter, Dadaizm'i hatırlatan ilahiler ve beğenseniz de beğenmeseniz de aklınızda kalan kısa melodilerle ticari tekno/rave anlamına gelir. “Maria (yüksek sesle hoşuma gitti)” şarkısındaki “Döp döp döp dödödö döp döp”ü düşünün.

Döp döp döp dödödö döp döp
HP Baxxter, “Maria (Sesli olmasını seviyorum)”da “Scooter”

Müzik portalı laut.de, “FCK 2020” belgeselinde kendisini panayır tekno insanları olarak tanımlayan grup hakkında şunları yazıyor: “Tarz ve başarı aynı: Scooter'lar, geriye baktığınızda hatırlayabileceğiniz bir fenomene dönüşüyor.” geç olanlar Doksanlı yılları atlatmak mümkün değil.” Müzisyen, özel hayatında özellikle pazar günleri klasik müzik dinlemeyi seviyor. Arabada düzenli olarak tekno müzik çalan bir radyo istasyonu çalıyor.

İngiltere ve Doğu Avrupa'da da çok başarılı

Ve Scooter ya saygı duyulan ve kutlanan ya da gülüp görmezden gelinen bir gruptu ve hala da öyledir. En azından artık hakarete uğramayacak. “Bu tamamen değişti. Bugün herkes gerçekten çok hoş. HP Baxxter, “Uzun yıllardır bu konuda olumsuz bir şey hissetmedim” diyor.

Scooter'ın son 30 yılına baktığımızda grubun İngiltere'de de bu kadar başarılı olmasından özellikle heyecan duyduğunu görüyoruz. Ayrıca Doğu Avrupa'daki birçok başarıyı da kutladı. “Sibirya'dan Samara'ya kadar her yerde oynadık. Bunlar harika deneyimlerdi ve bunların bir daha yaşanıp yaşanmayacağını kim bilebilir. Muhtemelen kariyerimizde değil.

NOT - 5 Ocak 2023, ---: Filmden bir sahnede sanatçı ve scooter solisti HP Baxxter rolünde Hans Peter Geerdes Fck 2020 - Scooter'la iki buçuk yıl (tarihsiz film sahnesi).  Film, 12 Ocak 2023'te Alman sinemalarında gösterime girecek. (dpa sinema gösterimleri için) Fotoğraf: -/DCM/dpa - DİKKAT: Yalnızca filmle ilgili habercilikle bağlantılı olarak editoryal kullanım için ve yalnızca yukarıdaki jeneriklerin tam olarak belirtilmesi halinde. +++ dpa-Bildfunk +++

NOT - 5 Ocak 2023, ---: Filmden bir sahnede sanatçı ve scooter solisti HP Baxxter rolünde Hans Peter Geerdes Fck 2020 - Scooter'la iki buçuk yıl (tarihsiz film sahnesi).  Film, 12 Ocak 2023'te Alman sinemalarında gösterime girecek. (dpa sinema gösterimleri için) Fotoğraf: -/DCM/dpa - DİKKAT: Yalnızca filmle ilgili habercilikle bağlantılı olarak editoryal kullanım için ve yalnızca yukarıdaki jeneriklerin tam olarak belirtilmesi halinde. +++ dpa-Bildfunk +++

“FCK 2020″: Scooter’ı konu alan belgesel sinemaya geliyor

Scooter'lar neredeyse 30 yıldır müzik dünyasını şekillendiriyor. Şimdi solist HP Baxxter'in etrafındaki kült grubu anlatan bir film var. Müzisyenin hayatından şaşırtıcı detayları gösteriyor. Örneğin antika tablolara ve hayvan derilerine olan sevgisi.

Yaz aylarında Kuzey Denizi'nde kendisinden çok daha genç kız arkadaşıyla evlenmek isteyen ve eski model arabalara karşı zaafı olan HP Baxxter, metin fikirlerini çoğunlukla şans eseri buluyor. “Komik bir şey bulduğumda daima not alırım.” Hiç şan dersi almamış ve biraz gitar çalabilen Kuzey Alman, çünkü metinlerinin her zaman göz kırparak ve çoğu zaman anlamsız yazıldığını söylüyor.

“Asla pes etmiyor”

“FCK 2020” direktörü Cordula Kalbitz-Post, dpa'ya göre HP Baxxter'i dürüstlüğü, güvenilirliği ve havalılığı nedeniyle takdir ediyor. “Başkalarının onun hakkında ne söylediğini gerçekten umursamıyor; korkusuz, cesur ve kendine gülebiliyor.” Onun bu gerçekçi tavrına şaşırmıştı. “Ayrıca takımına yönelik “bar baskısını” ve mükemmel kulüp hafta sonunu bulma yönündeki sürekli çabasını şaşırtıcı ve yaşına göre alışılmadık buldum; asla pes etmiyor” diyor gülümseyerek.

Müzisyen uzun süredir bırakmayı düşünmüyor bile. Sadece gösteriler onun için çok yorucu hale geldiğinde. “Ama aynı zamanda bu konuda çok iyimserim. Mick Jagger'a baktığımda – o her zaman benim rol modelimdir – bunu gerçekten çok iyi yapıyor. Hala.”

Haberler