“Sıraya oturanlar” kortun önündeki en iyi koltukları ayırır

GokyuzuYankilari

Global Mod
Yetkili
Global Mod
New York’ta ilginç servis

Mahkemede beklemek: Profesyonel hat bakıcıları sırada beklerken nasıl para kazanıyor?

Manhattan’daki New York Ceza Mahkemesi önünde onlarca medya temsilcisi, eski Başkan Donald Trump’ın iddianame için gelişini bekliyor.

© Kredi bilgileri: IMAGO/UPI Fotoğraf

New York metropolünde sıraya girmek ulusal bir spor gibidir. Sözde hat bakıcıları bunu bir işe dönüştürdüler: diğer insanlar için kuyruklarda duruyorlar ve gıpta ile bakılan ürünleri alıyorlar. Bu, eski Başkan Donald Trump’ın iddianamesini beklerken tekrar gözlemlenebilir.

Salı günü, ABD metropolü New York yine kargaşa içindeydi: Öğleden sonra (yerel saatle) erken saatlerde, eski Başkan Donald Trump aleyhindeki tarihi bir davanın iddianamesi okunacaktı. Ve New York’ta nerede büyük bir etkinlik olursa olsun, insanlar bazen günlerce kuyruğa giriyor.

Bu aynı zamanda Manhattan bölgesindeki New York Şehri Ceza Mahkemesi önünde de geçerli: Özellikle TV istasyonları, Donald Trump’ın fotoğraflarını çekmek için mümkün olan en iyi yeri bulmak istiyor. Ancak tüm medya kuruluşları saatlerce sırada bekleyen bir kişiyi kapatamaz. İşte burada Same Ole Line Dudes devreye giriyor, profesyonel hat bakıcıları sağlayan bir şirket. Bunlar, başkalarının gıpta ile bakılan bir ürünü kapması için kuyruğa giren insanlar – hatta kelepçeli eski bir başkanın güzel bir görüntüsü.

“Tagesspiegel”in ABD muhabiri Juliane Schäuble bu olguyu New York’ta gözlemledi. Same Ole Line Dudes’ın hat bakıcısı olan Adonis Porch, New York adliyesinde uzun bir sıradaki ilk kişi, Twitter’da yazdı. Bir yayıncı, Çarşamba gününe kadar bir koltuğu boş tutması için ona yer ayırdı – saati sadece 50 dolara.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Linesitting: Profesyonel hizmet on yılı aşkın bir süredir var.

Kurucu Robert Samuel’e göre, “Line Dudes” projesi 2012’de “tesadüfen” ortaya çıktı. O sırada Samuel işsizdi ve depresyondaydı, ABD portalı “LX News”e verdiği demeçte. Yeni iPhone’un ortaya çıkması gerektiğinde, Craigslist web sitesine, gıpta ile bakılan akıllı telefonlardan birini ilk alanlardan biri olması için sıraya girmeyi teklif eden bir reklam yerleştirme fikri vardı. İş için hemen işe alındı ve o sırada müşterisi sonunda iPhone’u internetten satın almasına rağmen, söz verdiği 100 ABD dolarını ona ödedi. Ayrıca müşteri, Samuel’e sıradaki yerini satmasını önerdi. Samuel – Same Ole Line Dudes doğdu, “Bir gece sadece koltuğumu satarak 325 dolar kazandım” dedi.

İş modeli, New York’un dokuz milyon metropolüne mükemmel bir şekilde uyarlanmıştır. En yeni spor ayakkabılar, gıpta ile bakılan bir oyun bileti ya da modaya uygun cronut (kruvasan ile çörek karışımı) hamur işi olsun, bir şehirde bu kadar çok insan varken pek çok şey için sıraya girmeniz gerekir. Ürün ne kadar popülerse sıra o kadar uzar. Same Ole Line Dudes, malları doğrudan satın almayı ve ardından müşteriye göndermeyi bile teklif ediyor. Web sitesine göre, özellikle dış müşteriler bu hizmetten memnun.

2 saat sıra beklemek mi? 50 dolar!

Same Ole Line Dudes, hizmetleri için makul fiyatlar bile alıyor. Minimum miktar 50 ABD dolarıdır (yaklaşık 46 Euro). Bunun için hat bakıcıları iki saat boyunca sırada bekliyor. Her ek saat 25 dolardır. Aşırı hava koşullarında gece boyunca beklemek, özellikle kısa süreli bir sipariş ve istenen ürünün teslimatı ekstra maliyete neden olur. Robert Samuel, “Ve ipuçları hoş geldiniz” diyor.

N’aber, Amerika?

Haftalık ABD haber bülteni, her iki Salı günü Amerikan siyaset, toplum ve kültür alanındaki gelişmeler hakkında arka plan bilgileri sağlar.

Onun atılımı, Lin-Manuel Miranda’nın popüler müzikali “Hamilton” ile geldi. Samuel, The Guardian’a, biletlerin her zaman abartılı olduğunu, ancak orijinal oyuncu kadrosunun ayrılacağını açıkladığında fiyatların fırladığını söyledi. Bazen internetten bilet almak için 15.000 dolar (yaklaşık 13.800 avro) aranıyordu. Samuel, “dört, belki beş günlük” bekleme süresi için “yalnızca” 5000 ABD doları (yaklaşık 4600 Euro) istedi. “Şehirdeki en iyi anlaşma bizdik.”

Şirket kurucusu Robert Samuel: “Sıraya girmeyi sevmiyorum”

Şu anda New York’ta ceza mahkemesinde Donald Trump’ın gelişini bekleyen Adonis Porch, hat bakıcılarının profesyonel bir hizmet olduğunu da gösteriyor. Orada, kendisini hava şartlarından koruması gereken tek kişilik bir çadırda, bir kamp sandalyesinde oturuyor. Çadırı ve önündeki reklam afişi açıkça Same Ole Line Dudes’a atıfta bulunuyor.

Meraklı: şirket kurucusu Robert Samuel sıra beklemekten hiç hoşlanmaz. LX News’e verdiği demeçte, “Kendim için beklemem gerektiğinde ve ödeme almadığımda sırada beklemekten hoşlanmıyorum çünkü bunca zamandan sonra beklemem için para almaya çok alıştım” dedi. . Bazen “oğlanlarından” birini işe almak ister.