Steven Spielberg Onursal Ayı’yı ödüllendirdi

Shib

New member
Berlinale’de ödüllendirildi

“İşim Almanya’da da evimde”: duygusal Steven Spielberg onur ayı aldı

Steven Spielberg, Berlinale’de Onursal Altın Ayı ile ödüllendirildiği için çok mutlu.

© Kaynak: Jens Kalaene/dpa

Görünür bir şekilde duygulanan Steven Spielberg, Berlinale’de hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı onur ayısını kabul ediyor. Yıldız yönetmen, Alman sinemasına çok şey borçlu olduğunun altını çiziyor. Berlin’deki o akşam da belli: Spielberg emekli olmayı düşünmekten çok uzak.

Berlin. ABD’li yönetmen Steven Spielberg (76), hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Berlinale’nin Onursal Altın Ayısını aldı. Spielberg, ödülü Berlinale yönetmenleri Mariette Rissenbeek ve Carlo Chatrian’dan Salı akşamı Berlin’de aldı. Seyirciler Spielberg’i dakikalarca alkışlayarak kutladılar.

Gala sırasında Spielberg gözle görülür bir şekilde duygulandı. İnanılmaz bir onurdan bahsetti. “Bunaldım çünkü kendi başıma hiçbir şey başaramadım. Tüm filmlerimi harika insanlarla işbirliği içinde çektim. Tüm hayatım, ailem – her şey işbirliği.”

Spielberg, Alman sinemasına çok şey borçlu olduğunu söyledi. Murnau ve Lubitsch gibi film öncülerinin yanı sıra Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Margarethe von Trotta, Wim Wenders, Wolfgang Petersen, Volker Schlöndorff ve Tom Tykwer gibi yönetmenleri de isimlendirdi. Spielberg, “Hepsinden, filmlerinden ilham aldım,” dedi. “Almanya’da işim bir şekilde evime dönüyor ve bu gece burada gerçekten neredeyse evimde gibi hissediyorum.”

Akış Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.

Spielberg daha birçok film yapmak istediğini açıkladı. “Manoel de Oliveira’yı geçmek isterim”. 2015 yılında hayatını kaybeden Portekizli film yönetmeni son filmini 106 yaşında çekti. Üç kez Oscar kazanan yönetmen, “Belki yapabilirim” dedi.

“Hollywood Büyüklerinin En Büyüğü”

U2 şarkıcısı Bono, Spielberg’i bir övgüde “Hollywood’un en büyüklerinin en büyüğü” olarak tanımladı. Spielberg sadece sevgiyle yaşayabileceğimizi biliyor. “Steven Spielberg sinemanın ruhudur.” Bono, yönetmeni tarihsel figürleriyle karşılaştırdı. “Bunun bugün için ne anlama geldiğini görmek için onlarca yıldır geçmişi araştırıyor.” Spielberg, dinozorlardan yapay zekaya kadar binlerce yılı kapsayan “usta bir hikaye anlatıcısıdır”. Spielberg, insanların kalplerine hem şok hem de sevinçle dokundu.

Ödüllendirici Bon ve Steven Spielberg.

© Kaynak: Getty Images

Galada Spielberg’in son filmi The Fabelmans gösterildi. 9 Mart’ta Almanya sinemalarında olacak. Hikaye, Spielberg’in 1950’ler ve 60’larda ABD’de Yahudi bir anne babanın oğlu olarak çocukluğunu ve gençliğini ve bir film yapımcısı olarak başlangıcını anlatıyor.

Berlinale, en son aktrisler Isabelle Huppert, Helen Mirren ve Charlotte Rampling olmak üzere birçok film yapımcısını hayatları boyunca yaptıkları işlerden dolayı onurlandırdı. Cannes ve Venedik’in yanı sıra Uluslararası Film Festivali, dünyanın en önemli film festivallerinden biridir.

Haberler