The Streets bir film ve albümle geri dönüyor

Shib

New member
Berlin. Tek başınıza uzun metrajlı bir film çekmek ne kadar zor? İngiliz rapçi Mike Skinner’ın bu soruya net bir cevabı var: “Düşündüğümden daha zor oldu.” 44 yaşındaki oyuncu tecrübesine dayanarak konuşuyor. İlk filmini ve film müziğini kendisi çekti. “The Darker The Shadow The Brighter The Light”, Streets’in on iki yıl aradan sonra çıkardığı ilk normal stüdyo albümüdür. Skinner aynı isimli filmi Pazartesi günü Berlin’de, daha önce Büyük Britanya’da sunmuştu.

Toplam 15 parçadan oluşan albüm 13 Ekim Cuma günü yayınlanacak. Şarkılar Birleşik Krallık garajı, bas gitarı, house ve rap müziğinin bir karışımıdır; Skinner’ın şaşmaz İngiliz aksanı ve kuru kelime oyunlarıyla renklendirilmiştir.

“Film yapmak istemeniz aslında kaçınılmaz”

Skinner’ın Berlin’deki Alman Basın Ajansı’na verdiği röportajda söylediği gibi, film yapmak aslında onun ana fikriydi. “20 yıldır hikaye şarkıları yazıyorum ve müzik videoları çekiyorum. Bence bir film yapmak istemeniz aslında kaçınılmaz.”

İngiliz, büyük atılımını 2002’de Streets’in ilk albümü “Original Pirate Material” ile gerçekleştirdi; orada ortalama İngiliz gencin hayatları hakkında rap yaptı. Derin, İngiliz aksanıyla ev ve garaj ritimleri. 2011’de The Streets’in (geçici) sona erdiğini duyurduktan sonra, 2020’de “Hiçbirimiz Bu Hayattan Canlı Çıkmıyoruz” mixtape’i izledi.

Son yıllarda Skinner kulüplerde çok sayıda DJ’lik yapıyor. Gece hayatı deneyimleri aynı zamanda Londra kulüp sahnesindeki bir DJ’in etrafında dönen yaklaşık 90 dakikalık polisiye gerilim filminin de ilham kaynağıydı. Diğer şeylerin yanı sıra bir ziyaretçinin uyuşturucuya bağlı ölümüyle de uğraşmak zorunda olan bir kulüp sahibiyle tanışır.

Yayın Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçlarını içeren bülten – her ay yeni.

“İnsanların neden kendi başlarına film yapmadıklarını anladım”

Proje üzerinde yedi yıl çalıştı: senaryo, yönetmenlik, kurgu, finansman, prodüksiyon, müzik. Hatta Skinner filmde başrolü bile üstlendi. “Aslında hiçbir şey zor değildi ve her şeyi yapmaktan gerçekten keyif aldım, ancak işin miktarı bazen çok fazla olabiliyordu” diyor. “İnsanların neden kendi başlarına film yapmadıklarını anladım.”

Şarkılara ilişkin fikirler yavaş yavaş gelişti; sonuçta filmdeki sahnelere ve mekanlara tematik olarak uymaları gerekiyor. “Bu kısıtlamaların bana daha fazlasını verdiğini düşünüyorum. “Bu seni daha yaratıcı kılıyor” diyor. Sonuçta “Too Much Yayo” gibi şarkılar ortaya çıkıyor. Filmin başında (sarhoş) insanları dans pistinde gösteren bir kulüp sahnesinde oynuyor. Yerinde olarak şunu söylüyor: “Gece kulübünde mahsur kalan küçük beyinler yalnızdır. Işık onların yanından geçer, bir kısmını ıskalar, sonra bulur”.

Skinner’ın DJ günlerinin etkisi yeni albümde de görülebiliyor; birçok şarkı biraz daha kulüp havasında. Ve yapılan duyuruya göre, plak aslında filmle ilgili olsa bile tek bir çalışma olarak da çalışması gerekiyor. O da bunu yapıyor.

Haberler