Tino Piontek’in müziği Almanya’da pek bilinmiyor

Shib

New member
“Hayatımı yaşayabilirim”: Purple Disco Machine, Almanya’daki anonimlikten memnun

Purple Disco Machine olarak bilinen müzik yapımcısı Tino Piontek, bir TV programı kaydediyor

© Kaynak: Uli Deck/dpa

Grammy ödüllü Purple Disco Machine, Almanya’da nispeten bilinmiyor. Ancak gerçek adı olan Tino Piontek, bunu rahatsız etmiyor, dedi DJ bir röportajda. Onu uzun süre şaşırtan tek bir şey vardı.

Ludwigshafen. Purple Disco Machine olarak da bilinen Tino Piontek, 2023 Grammy Ödüllerini kazandı. Ancak anavatanı Almanya’da Dresdener pek bilinmiyor. Piontek’in RPR1 radyo istasyonuyla yaptığı bir röportajda bildirdiği gibi, mutlaka bir dezavantaj değildir. Piontek, “Kimse beni tanımıyor. Hayatımı oldukça normal yaşayabiliyorum, bunu takdir etmeyi ve sevmeyi öğrendim” dedi.

Bununla birlikte, kendi ülkesinde değil, her yerde başarılı olmanın egosu acı çekti. “Elbette hayal kırıklığına uğradım ve neden kendi ülkemde veya Almanya’da değil de her yerde işe yaradığını sorguladım.” Müziği uluslararası alanda “Alman olmayan” olarak algılanıyor. Piontek, Grammy Ödülleri’nde ABD’li şarkıcı Lizzo’nun “About Damn Time” adlı parçasının remixiyle “En İyi Remix Kaydı” kategorisinde ödül aldı.

Haberler