Veri merkezleri, yapay zeka, kuantum… Versailles'daki Fransa'yı Seçin zirvesi sırasında teknoloji için hangi duyurular yapıldı?

Hasan

New member
180 yabancı iş adamı, 13 Mayıs Pazartesi günü Versailles'da “Fransa'yı Seçin” zirvesi için bir araya geldi. Bu yıl yarısı yapay zeka, bulut, veri merkezleri ve kuantumla ilgili olmak üzere 15 milyar avroluk yatırımla 56 proje açıklandı. İşte doğrudan veya dolaylı olarak yeni teknolojileri ilgilendiren yatırımlar.

Microsoft veri merkezinin oluşturulması, yapay zekaya, buluta, kuantum ve hatta elektrikli uçağa yatırımlar… 13 Mayıs Pazartesi günü, Fransa'yı yabancı yatırımcılar arasında tanıtmayı amaçlayan Fransa'yı Seç etkinliğinin yedincisi 13 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşiyor. Château de Versailles, Devlet Başkanı'nın önderliğinde. Hükümetin ekonomi politikasına ilişkin iletişim operasyonu doğru zamanda, Avrupa seçimlerinden dört hafta önce gerçekleşti. Ve her edisyonda olduğu gibi, yaklaşık 180 yabancı patron ve yaklaşık altmış Fransız liderin, önemli bir kısmı teknolojiyle ilgili olan Fransa'ya gelecekteki yatırımları vurgulaması gerekiyor.

Bu ekonomik toplantı öncesinde Emmanuel Macron, X hesabında 15 milyar avroluk, yani geçen yıla göre iki milyar daha fazla yatırım içeren 56 projeyi duyurdu. Bir “oluşturmak için yeterli tüm bölgelerimizdeki Fransızların yararına olacak tüm plakların vintage'ı », Emmanuel Macron'u sayfalarında coşturdu Parisli. Bu miktarın neredeyse yarısı teknoloji ve yapay zeka sektörlerine gidiyor.

Bir yatırımcının Fransa'yı tercih etmesi hem istihdam açısından hem de bölgelerimizin yaşamı için iyi olur.

Bu yüzden stratejiyi taşıyorum #Fransa'yı Seç bu da Fransa'yı Avrupa'nın en çekici ülkesi haline getirdi.

Bugün yeni bir rekor kıracağız!… pic.twitter.com/KpokJjwiPT

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 13 Mayıs 2024
Microsoft'a 4 milyar

Bu zirvenin büyük duyurusuyla başlayalım: Microsoft'un ülkeye 4 milyar avro yatırım yapma taahhüdü. Mulhouse yakınlarında yeni bir veri merkezi oluşturulacak. Amerikan devi ayrıca Marsilya yakınlarındaki ve Paris bölgesindeki mevcut veri merkezlerini genişletmeyi planlıyor. Emmanuel Macron da bu sabah Microsoft genel merkezine gitti. Bu duyuruyu memnuniyetle karşıladı: Avrupa çözümlerine sahip olmamıza yardımcı olan “.” Avrupa çözümleri inşa etmek istiyoruz ama tanıdığımız, bize güvenen ve bizim de güvendiğimiz insanlarla. Güvenilir ortaklarımızdan birisiniz ” diye güvence verdi.

CANLI | #Fransa'yı Seç : Microsoft Fransa'yı seçiyor ve ülkeye 4 milyar euro daha taahhüt ediyor! https://t.co/sFgkePOjAq

— Élysée (@Elysee) 13 Mayıs 2024
Amazon 3.000 kişiye istihdam yaratacak

Diğer Amerikan devi Amazon ise Paris bölgesindeki bulut altyapılarının yanı sıra Auvergne-Rhône-Alpes'teki lojistiğine 1,2 milyar avronun üzerinde yatırım yapıyor. Élysée'ye göre bu meblağlar 3.000'den fazla iş yaratacak. Microsoft ve Amazon'dan gelen duyurulara tepki gösteren Avrupa İç Pazardan Sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton, sette bu haberi memnuniyetle karşıladı. BFM-TV : “ İşte bu kadar, büyük dijital oyuncular Avrupa'ya veri merkezlerini kurmaya geliyor. Bu, şirketlerimizin ve vatandaşlarımızın verilerini daha iyi kontrol etmemizi sağlar “diye açıkladı.

Bu iki devin yanı sıra Amerikan şirketi Equinix de neredeyse yatırım yapacak “Fransa’daki tesislerinde 630 milyon euro”, Élysée'ye göre 50 iş yaratıldı. Japon telekom grubu KDDI'ye ait olan Telehouse da bir milyar avroluk önemli bir bütçe planlıyor: bu meblağ onun üç ” Güney ve Ile-de-France bölgelerinde çevreye duyarlı yeni veri merkezleri “.

IBM ve IQM kuantum bilişime yatırımlarını duyurdu

Bu veri merkezlerinin yanı sıra kuantum bilişime de yatırım yapılacağı açıklandı. Dijital İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakanı Marina Ferrari, X hesabında, Amerikan devi IBM'in, Paris Saclay sitesi için yaklaşık elli araştırmacının işe alınmasıyla birlikte 45 milyon avroyu da masaya koyması gerektiğini bildirdi.

Fransa'da kuantum ve yapay zekanın gelecekteki kullanımları icat ediliyor.

7 ↴ ile kanıt #Fransa'yı Seç !
🇫🇷
pic.twitter.com/icdKNagUcQ

— Marina Ferrari (@Marina_Ferrari) 13 Mayıs 2024
Fin firması IQM'nin (kuantum hesaplama uzmanı), bir kuantum bilgisayar üretim tesisinin inşasıyla Grenoble tesisine yaklaşık 100 milyon avro yatırım yapması bekleniyor.

Elektrikli bölgesel uçaklar, nadir toprak elementleri…

Diğer teknoloji sektörleri de bu finansman duyurularından etkileniyor: Alman şirketi Ilium, ” elektrikli bölgesel uçak “. Gelecekteki fabrikanın 2026 yılında hizmete girmesi planlanıyor ve 850 kişiye istihdam bekleniyor. Fransız-Belçikalı kimya uzmanı Solvay, La Rochelle'de büyük ölçekli bir nadir toprak üretim ünitesinin ilk aşamasını başlatacak – bu, Sanayi ve Enerjiden sorumlu bakan delegesi Roland Lescure, elektrikli otomobillerin Tribün. Son olarak, Emmanuel Macron'un günün sonunda Çinli elektrik pili üreticisi Svolt'un patronuyla görüşmeyi planladığını unutmayın.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.