Wi-Fi şifrenizi kolayca nasıl bulabilirsiniz?

Hasan

New member
Windows 11, bilgisayarınızın bağlandığı tüm Wi-Fi bağlantılarının parolalarını kaydeder ve günlüğe kaydeder. Böylece doğrudan işletim sistemi ayarlarını keşfederek herhangi bir Wi-Fi bağlantı şifresini çok kolay bir şekilde kurtarabilirsiniz.

Wi-Fi şifrenizi bir kağıda yazmak en iyi çözüm olmasa da, hatırlamaya çalışmak hızla baş ağrısına dönüşebilir. Şifre yöneticisi dahil herhangi bir yere kaydetmediyseniz her zaman Windows 11’den size göstermesini isteyebilirsiniz.

Microsoft’un işletim sistemi, bağlandığınız tüm Wi-Fi ağlarının Wi-Fi bağlantı şifrelerini kaydeder ve korur. Düz metin olarak görüntülemek için işletim sistemi ayarlarına girerek Wi-Fi bağlantı şifresini çok kolay bir şekilde kurtarabilirsiniz. Daha sonra üçüncü bir tarafla paylaşmak için kopyalayabilir veya adına layık bir şifre yöneticisine kaydedebilirsiniz. Microsoft’un birkaç hafta önce yayınladığı Windows 11 22H2 Moment 4 güncellemesinden bu yana, PC’nizde kayıtlı Wi-Fi şifresini bulmak daha da kolaylaştı.

1. Ayarları açın

Açarak başlayın Ayarlar Windows 11. Bunu yapmak için klavye kısayolunu kullanın. Windows+i.

2. Bilinen Ağlara Erişim

Şimdi seç Ağ ve Internet sol sütunda, ardından menüye tıklayın Kablosuz.

Windows 11 Wi-Fi şifresini kurtar

© Haberler

Şimdi bölüme gidin Bilinen ağları yönet.

© Haberler
3. Kayıtlı Wi-Fi Şifrelerini Görüntüleyin

Bilgisayarınızın şimdiye kadar bağlandığı tüm Wi-Fi ağlarının bir listesini görmelisiniz. Ayrıntılı bilgilerine erişmek için şifresini kurtarmak istediğiniz ağa tıklayın.

© Haberler

Açılan yeni pencerede, Wi-Fi güvenlik anahtarını göster bölümünde pencerenin alt kısmında bulunan Görüntüle düğmesine tıklayın.

© Haberler

Daha sonra ekranda Wi-Fi bağlantı şifresinin düz metin olarak görüntülendiği bir açılır pencere açılmalıdır. Kopyalama ve güvenli bir şekilde bir şifre yöneticisinde saklama fırsatını değerlendirin.

© Haberler