yeni AI işlevi “My AI” için çok eleştiri

GokyuzuYankilari

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Sosyal medya uygulaması Snapchat’e yeni bir özellik geldi. AI asistanı “My AI” (engl. “My AI”) ile, dünya çapındaki kullanıcılar kendi sohbetlerinde yapay zeka ile iletişim kurabilir. Yetkili, Şirketin web sitesinde “Bir sohbet görüşmesinde, AI’m can sıkıcı bir sınav sorusunu yanıtlayabilir, en iyi arkadaşınızın doğum günü için mükemmel bir hediye hakkında tavsiyelerde bulunabilir, uzun bir hafta sonu yürüyüşünü planlamanıza yardımcı olabilir veya akşam yemeği için ne pişireceğinizi önerebilir.”

AI, “Snapchat’e özgü ek güvenlik geliştirmeleri ve kontrolleri ile” ChatGPT’nin teknolojisine dayanmaktadır. Arkadaşlarla yapılan diğer sohbetlerin aksine paylaşılan içeriklerin “My AI” ile kaydedildiği söyleniyor. Şirket ayrıca, kullanıcıların yapay zekanın tavsiyelerine güvenmemeleri gerektiğine dikkat çekiyor: “‘Benim yapay zekam’ önyargılı, yanlış, zararlı veya yanıltıcı yanıtlardan kaçınmak için programlanmışken”, şirket uygulamada bir not yazıyor. Ancak bu göz ardı edilemez.

Snapchat AI Eleştirisi

Twitter’da, Snapchat kullanıcıları yeni işlev için pek hevesli değiller. Bir eleştiri noktası, chatbot’un bildirimde bulunmadan ve izin almadan uygulamada görüntülenmesi ve Plus aboneliği olmadan artık kendi sohbet geçmişinizden silinememesidir.

Snapchat, yeni aracın lansmanını 19 Nisan’da Twitter’da duyurdu. Gönderinin altında çok sayıda kişi yapay zeka işlevinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getiriyor. Bir kullanıcı, “Silmenin bir yolu var mı? Bu özelliği istemeyen çoğumuz için soruyorum” diye yazıyor. “Kimse bunu istemedi veya istemedi. En azından onu çıkarmamız için bize bir şans verebilirsin. Korkunç zorla ekleme,” yorumunu yaptı başka bir kişi.

Hatta birçok kullanıcı uygulamayı bırakmakla tehdit ediyor. “Yakında kesinlikle hesabımı sileceğim ve bir daha asla Snap Inc.’den hiçbir şey kullanmayacağım! Uygulamayı yaklaşık yedi yıldır kullanıyorum. Ne ayıp, ”diye yazıyor bir kullanıcı. Bir başkası, “Snapchat’i gerçek insanlarla iletişim kurmak için kullanıyorum. Yanlış insanların bana dayatılmasını istemiyorum.”

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Snapchat’in kendisine göre, yapay zeka hala “deneysel” bir aşamada. Birkaç ses de yeni işlevin olumlu yönlerini görüyor. “Neden herkes AI’yı bu kadar kötü yapıyor? Bana karşı yardımsever ve kibar,” yorumunu yaptı bir kullanıcı.

Ağırlıklı olarak olumsuz yorumlar, yapay zekanın kullanıma sunulmasından bu yana uygulama incelemelerine de yansıdı. Sektör dergisi “Techcrunch”ın bir anketten elde edilen verilere dayanarak bildirdiği üzere, Snapchat’in geçen hafta ABD uygulama mağazasındaki ortalama puanı beş üzerinden 1,67 idi. İncelemelerin yaklaşık yüzde 75’i yalnızca bir yıldız aldı. Buna karşılık, 2023’ün ilk çeyreğinde uygulamanın ortalama puanı 3,05 oldu ve incelemelerin yalnızca yüzde 35’i yıldız aldı.

Snapchat hisse senedi fişleri

Yeni AI işlevinin kullanıma sunulmasından kısa bir süre sonra, şirketin hisse senetleri borsadaki değerinin beşte birini aniden kaybetti. İşletme şirketi Snap’in geliri geçen çeyrekte yüzde 7 düşerek 988.6 milyon dolara geriledi. Snap, düşüşü üç ay önce duyurmuştu. Önceden, hizmet patlayıcı büyüme ile biliniyordu.

Snapchat başlangıçta kendi kendine kaybolan fotoğraflarla büyüdü. Ancak bu arada şirket, dijital efektlerin gerçek dünyayla büyük ölçekte birleşimine güveniyor. Dijital teçhizatlı iş, Snap için daha önemli hale geldi çünkü şimdiye kadar dayanak noktası olan çevrimiçi reklamcılık zayıflıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde kırtasiye perakende sektörüne de getirmek istediği bir dijital aynayı tanıttı. Şirket şu anda uygulamada yapay zekaya dayalı bir sohbet robotu deniyor.

dpa ile Haberler/al