Yıldız yönetmen “John Wick 4” ve Hollywood hakkında homurdanıyor

Shib

New member
Romanya’da düzenlenen bu yılki Transilvanya Film Festivali tamamen Hollywood yönetmeni Oliver Stone’la ilgiliydi: Hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı onurlandırıldı ve Oscar ödüllü yönetmenin filmleri de bir retrospektifte gösterildi. Nükleer enerjinin faydalarını gösteren bir belgesel olan son filmi Nuclear Now da öyle. Ödül töreninden önce Stone, Variety dergisine Hollywood’un haksız yere karalanan nükleer enerjiye uzun süredir devam eden muhalefeti hakkında konuştu – ancak belki de yaklaşan iklim felaketini önlemek için insanlığın en iyi umudu.

76 yaşındaki “Nükleer enerjiyi seviyorum” dedi. “Ama Hollywood’da nükleer enerjiden hoşlanmıyorlar çünkü bu onları korkutuyor.” Nuclear Now’ı yapma sürecini “inanılmaz derecede berbat” olarak nitelendirdi çünkü kimse projeyi desteklemek istemiyordu. Stone, “Film reddedildi. Başından beri reddedildi” dedi. “Finansman yok. Hiçbir şirket bunu yapmak istemedi. Çılgıncaydı.” Ertesi gün Variety, bir etkinlikte şov dünyasındaki insanların “aptal” olduğunu da ilan etti: “Sadece trendleri takip ediyorlar, sadece modayı takip ediyorlar – bu bir moda işi. Yıllardır işine kin beslemiyor bugün: “Ben bu işi iyi yaptım. Hep hayatta kaldım.”

“Filmler video oyunları gibi oldu”

Stone, son yıllarda film sektöründe, “Platoon”, “Wall Street” veya “Natural Born Killers” gibi filmlerle büyük başarıyı kutladığı 1980’ler ve 1990’lardaki kadar yer almadı. Variety’ye göre Stone, popüler kültür zeitgeist’iyle bağını kaybettiğini itiraf ediyor. “John Wick 4” gibi bir filmi “aşırı şiddetli”, “gerçekçi olmayan” ve “inanılmaz derecede iğrenç” buluyor. 76 yaşındaki bir röportajda “Keanu Reeves bu lanet filmde üç veya dört yüz kişiyi öldürüyor” diye özetliyor. “Ve bir savaş gazisi olarak, bu ölümlerin hiçbirinin inandırıcı olmadığını söylemeliyim. Bunun bir film olduğunu biliyorum ama filmler daha çok video oyunlarına dönüştü.”

Ancak Stone emekli olmayı düşünmek istemiyor. Başarılı yönetmen, “20 film çektim. Belki gitmeden 21 tane çekerim. Bu güzel olurdu” diyor. Zaten bir fikri var ama bunu açıklamak istemedi.

Haberler/Tele gösterisi