Yönetmen Spielberg “Korkunç Hayaller Kuruyor”

Shib

New member
Berlinale’de Yaşam Boyu Başarı Ödülü

‘Ben bir hayalperestim’: yönetmen Spielberg’in ‘ürkütücü hayalleri’ var

Yönetmen Steven Spielberg (arşiv resmi)

© Kaynak: Chris Pizzello/Invision/AP/dpa

Film yapımcısı Steven Spielberg rüya analizine inanmasa da “ürkütücü hayaller” gördüğünü bildiriyor. 76 yaşındaki “Geceleri gördüğüm rüyalar beni korkutmuyor ama gündüzleri gördüğüm rüyalar beni korkutuyor” diyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde korona virüsünün yayılmasından ve artan Yahudi düşmanlığından endişe duyuyordu.

Hamburg. Hollywood duayeni Steven Spielberg (76) kendi hayalleriyle uğraşmaktan hoşlanmaz. Der Spiegel’e konuşan yönetmen, “Uyuyan ve uyanan bir rüyacıyım. Ancak, gece rüyalarımı asla kişisel algılamam ve onları psikanalitik bir tercüme aracı olarak kullanmam.”

Yapımcı, “Bir sürü ürkütücü hayal kuruyor” dedi. “Geceleri gördüklerim beni korkutmuyor ama gündüzleri gördüklerim beni korkutuyor. Amerika’da 100.000 Kovid ölümüne ulaştığımızda, Steven Soderbergh’in yıllar önce çektiği Contagion filmini düşündüm ve şimdi hayat sanatı taklit edecekti. ”

Spielberg rüya tabirini pek düşünmez: “Kendimi iyi hissediyorum. Ben de hiç terapiye gitmedim. Sinema benim psikiyatristim. Hoş olmayan bir rüya görürsem, denerim. mümkün olduğu kadar çabuk unutmak için.” Spielberg, “Spiegel” röportajında, bütün sabahı dün geceki rüyanın ne anlama geldiğini düşünerek geçirebileceğinizi söyledi: “Ama o zaman hiçbir şey yapamazsınız.”

Antisemitizm endişesi

Spielberg, Amerika Birleşik Devletleri’nde büyüyen anti-Semitizm konusundaki endişelerini de dile getirdi. “Yahudi düşmanlığı giderek artıyor, son döngü muhtemelen sekiz veya dokuz yıl önce başladı, bunu Shoah Vakfı’ndaki çalışmalarımda da gözlemleyebildim. Muhtemelen bugün bu ülkede antisemitizmden hayatımda hiç olmadığı kadar çok korkuyorum.”

1946’da Cincinnati’de Yahudi bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Spielberg, korku filmi “Jaws” ile ünlendi ve gişe rekorları kıran sinemanın ustası oldu (“Raiders of the Lost Ark”, “ET – The Extra-Terrestrial”, “Jurassic Park”) “) Holokost draması “Schindler’s List” yedi Oscar kazandı. Otobiyografik filmi The Fabelmans, ailesine saygı duruşunda bulunuyor ve yedi Oscar’a aday gösterildi. Tören 12 Mart’ta (Los Angeles saati).

21 Şubat Salı günü Spielberg, Berlinale’de hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Onursal Altın Ayı’yı alacak.

Haberler