Apple neden kablosuz şarjı serbest bırakmalı?

Leila

Global Mod
Global Mod
Apple neden kablosuz şarjı serbest bırakmalı? Apple, iPhone 15 ile cihazlarının maksimum kablosuz şarj hızını standartlaştırmayı amaçlıyor. Yeni Qi protokolünün yükselişi gerçekten de şirketi sınırlamalarından birini kaldırmaya itmeli… Açıklamalar.



Çıkışına birkaç ay kala iPhone 15 hakkında konuşulmaya devam ediyor. Son söylenti bize geliyor eyes1122, Naver platformunda çok aktif bir Güney Koreli blog yazarı. Bu genellikle iyi bilgilendirilmiş. Geçmişte, 2022 iPad Air ile ilgili birkaç önemli veriyi kayda değer bir şekilde açıklamıştı ve duyurudan aylar önce 2022 iPad Pro’nun geleceğini kehanet etmişti. Muhbir, düşüncesizliğini tedarik zincirindeki kaynaklardan alır.

Ayrıca okuyun: iPhone 15’in hızlı şarj olmasını mı bekliyorsunuz? İyi haberlerimiz ve kötü haberlerimiz var
Tüm şarj cihazlarıyla 15W hız


Sızıntıdan edinilen bilgilere göre iPhone 15’ler, standartlaştırılmış kablosuz şarjdan yararlanacak. İlk kez, Apple gerçekten de akıllı telefonlarının avantajlarından yararlanmasına izin verecekti. maksimum hızda endüktif şarjyani, sertifikalı olmayan MagSafe şarj cihazlarıyla bile 15 W.

Şu anda yalnızca MagSafe şarj cihazına bağlı iPhone’lar 15 W şarjdan yararlanabilir. iPhone’unuzu marka sertifikası olmayan bir şarj cihazı ile şarj ederseniz 7.5W’ı geçmiyorsunuz. Bu nedenle süreç, bir MagSafe aksesuarına göre çok daha yavaştır. iPhone 15 ile Apple’ın getirdiği sınırlama sıçramalı. Yeni iPhone’unuzu ister sertifikalı bir MagSafe şarj cihazıyla ister marka tarafından onaylanmayan bir aksesuarla şarj edin, 15 W’a tırmanabileceksiniz.

Teşekkürler Qi2!


Bu gerçekten şaşırtıcı değil. Politikadaki bu değişiklik, muhtemelen yeni kablosuz şarj standardı olan Qi2’nin gelişiyle bağlantılıdır. Geçen Ocak ayında duyurulan bu yeni yineleme,15W kablosuz şarjı tüm pazara yaymak yıl boyunca.

Standart aynı zamanda, enerji verimliliğini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. “Şarj edilebilir pille çalışan telefonlar ve diğer mobil ürünler, şarj cihazıyla mükemmel şekilde hizalanacak”. denilen bu yeniliği geliştirmek için Manyetik Güç Profili, Qi standardını geliştirmekten sorumlu olan Kablosuz Güç Konsorsiyumu, Apple’a güveniyordu. 2017’nin başından beri konsorsiyumun üyesi olan Cupertino devi gerçekten de sağlanan protokol mimarisi MagSafe ile ilgili yeniliklerinden esinlenmiştir. Gerçekten de MagSafe’i anımsatan bir manyetik hizalama sistemi var.

Kablosuz Güç Konsorsiyumu’na göre Apple, yıl sonuna kadar ilk Qi özellikli iPhone 2’yi piyasaya sürecek. Tüm gözler belli ki markanın bir sonraki amiral gemileri olan iPhone 15’te.

Bu yeni standardın ortaya çıkmasıyla birlikte, seçilen şarj cihazı ne olursa olsun iPhone’lar 15 W’a ulaşmalıdır. Kablosuz şarjdan maksimum hızda yararlanmak için yine de Qi 2 sertifikalı bir şarj cihazına yatırım yapmak gerekecektir. Emin olun, standart markalar tarafından hızla benimsenmelidir. Protokole uyarlanan ilk şarj cihazlarının da yıl sonuna kadar gelmesi bekleniyor. Her şey planlandığı gibi giderse, yalnızca şarj cihazları düşük maliyetlibeyaz etiket, 7,5 W’ın altında sınırlandırılmaya devam etmelidir ve eski nesil şarj cihazları, Qi sertifikasına sahiptir.

Sürpriz dışında, serideki tüm iPhone 15’ler bu boyut değişikliğinden yararlanmalıdır. Kayıt için, Apple’ın yeni üst düzey akıllı telefonlarındaki perdeyi kaldırmak için Eylül 2023’e kadar beklemesi gerekiyor. Bu tersine dönüşün iPhone 14, 13 ve 12 gibi MagSafe teknolojisi ile donatılmış önceki iPhone’lara da fayda sağlaması imkansız değil. Teknik olarak bunlar Qi 2 ile uyumlu olabilir.

Kaynak :

Naver
 
Üst