Google hariç arama motorları artık Reddit sonuçlarını göstermiyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Google hariç arama motorları artık Reddit sonuçlarını göstermiyor Reddit artık “açık web”in bir parçası olmak istemiyor. Topluluk sitesi, Google hariç olmak üzere arama motorlarından içeriğini engelliyor. Google, Reddit'e yapay zeka modellerini eğitmek için onlarca milyon dolar ödüyor.



Sadece var Google tartışmalara ilişkin tüm bağlantıları görüntüleyen RedditBing veya Brave gibi diğer arama motorları artık buna erişemiyor (ancak ara sıra Reddit bağlantıları sunabilirler). Arama dizininin bir kısmı için Google'a ödeme yapan Kagi, sonuçları hala Reddit'te listeliyor.

Dizinleme yasaktır


Site tarafından yapılan keşif 404medya robots.txt dosyasındaki değişikliklere dayanır, her site arama motorlarına sayfalarını taramak istediklerinde talimat vermek üzere bunu ayarlayabilir. Bu dosya, bu motorların Reddit'teki konuşmaları indekslemesini önlemek için değiştirildi. Reddit'i tarayan ve şartlarımıza veya politikalarımıza bağlı olmadıklarını iddia eden, görünürde ticari kuruluşların sayısında artış görüyoruz. “, diye açıklıyor Reddit geliştiricileri. Daha da kötüsü, [ces entités] robots.txt'nin arkasına saklanıp Reddit içeriğini istedikleri gibi kullanabileceklerini iddia ediyorlar “.

Reddit'in robots.txt dosyasındaki değişiklikler 25 Haziran'a dayanıyor. Platform, iyi niyetli aktörlerin iletişime geçip Reddit kullanıcılarının katkılarına erişim talep edebileceğini ve bunun da İnternet Arşivi ve araştırma kuruluşlarına yeşil ışık yaktığını açıklıyor. Ve dolayısıyla, her yıl Reddit'teki tartışmaları toplamak için 60 milyon dolar ödeyen ve yapay zeka modellerini eğiten Google'a da yeşil ışık yakıyor; bu da arama motoru için içeriği dizine eklemesine olanak sağlıyor.

Reddit'in Microsoft ile de bir anlaşma yapmayı düşündüğü belirtiliyor ArsTeknikBing'i engellemek baskı uygulamanın bir yoludur. Açık bir internete inanıyoruz ancak kamusal içeriklerin kötüye kullanılmasına inanmıyoruz. “, diyor Reddit, yapay zeka şirketlerinin açık web'i toplamak için öne sürdükleri “adil kullanım” argümanına itiraz eden web sitesi yayıncılarının izinden giderek.

Reddit'te ise katkılar doğrudan internet kullanıcılarından geliyor ve bunların tüm arama motorları tarafından indekslenebilmesi gayet meşru olurdu.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Kaynak :

404medya
 
Üst