Google’ın ilk katlanır akıllı telefonunun inanılmaz tasarımını keşfedin

Leila

Global Mod
Global Mod
Google’ın ilk katlanır akıllı telefonunun inanılmaz tasarımını keşfedin Google Pixel Fold’un render görüntüleri, OnLeaks tarafından paylaşılan görseller sayesinde ortaya çıktı. Google’ın giderek daha şiddetli rekabetle karşılaşacak olan ilk katlanır akıllı telefonunun gelecek vaat eden tasarımını keşfetme fırsatı.



Pixel Fold’un (ya da NotePad’in) ilk görüntüleri, dünyadaki belki de en orijinali olmayan ancak birçok açıdan rakiplerinden ayrılmayı hak eden bir tasarımı gözler önüne seriyor. Ayrıca üründen beklenen ölçü ve teknik özelliklerin de stokunu alıyoruz.

Google, katlanır bir Piksel üzerinde iyi çalışıyor


Google, bir yılı aşkın süredir katlanabilir bir akıllı telefondan bahsediyor. Pixel NotePad veya Pixel Fold olarak isimlendirilen ürün, birkaç nedenden dolayı çok fazla beklenti oluşturuyor. İlki, açıkça tasarımı ve özellikleri ile ilgilidir. Birazdan döneceğimiz noktalar.

Diğer sebep ise yazılımdır. Android, Google’a ait ve şirketin katlama biçimine uyarlanmış bir arayüz sunması gerekecek. Bu, Samsung’un Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 ile yaptığı gibi, şu anda arayüzlerini bu formata uyarlaması gereken diğer üreticilere çok büyük umutlar sunacaktır.

google piksel katlama

© OneLeaks x Howtoisolve
google piksel katlama tasarımı

© OneLeaks x Howtoisolve

Google akıllı telefonlarının en büyük gücü olan yazılım deneyimi, telefonun bu yönüyle beklenecek ve böylece küçük bir Android tabletin nasıl olması gerektiğinin temellerini atacak.

Bugün, sızıntı yapan OnLeaks, elde etmeyi başardığı ürün bilgileri ve boyutlarına dayanarak Google Pixel Fold’un nasıl görünebileceğine dair görseller paylaşıyor. Google, tasarımın Galaxy Z Fold 4’e yakın olması anlamında değil, Oppo Find N’yi anımsatan kare biçimiyle tekerleği yeniden icat ederdi.

Rakipleri gibi Google da açıldığında mini bir tablete dönüşen bir telefon sunacaktı. Bunun için Pixel Fold, 5.79 inçlik bir harici ekrana ve 7.69 inçlik bir dahili ekrana güvenecekti. Her şey 158,7 x 139,7 x 5,7 mm boyutlarına sığar. Uzun kamera bloğu hesaba katıldığında telefonun kalınlığı 8,3 mm olacaktı.

Arenada bir akıllı telefon daha mı var?


2023’ün katlanır akıllı telefon pazarında daha büyük uluslararası rekabet yılı olması bekleniyor. Uzun zamandır tek başına, Samsung artık Oppo, Vivo ve hatta Xioami gibi Çinli rakipleriyle hesaplaşmak zorunda kalacak. Microsoft’un Surface Duo’sunun başarısızlığından ve Apple’ın katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmesini beklemesinden sonra, Google gelecek yıl katlanabilir bir akıllı telefon sunan tek Amerikan markası olacaktı.

google piksel katlama resmi

© OneLeaks x Howtoisolve
google piksel kat oluşturma

© OneLeaks x Howtoisolve

Güçlü yönlerini temel alan Google, Pixel 7 Pro’nunkine benzer bir fotoğraf yapılandırması sunabilir: geniş açı, ultra geniş açı ve telefoto lens. Ayrıca iki ön kamera var. Biri dış ekranın üst kısmında ortalanmış, diğeri ise iç ekranın yukarısındaki siyah kenarlıkta konumlandırılmış.

Görüntülerde ayrıca stereo ses için iki hoparlörün, bir USB-C konektörünün, aynı zamanda dört mikrofonun ve SIM kart için bir kapağın varlığını da görüyoruz. Kriko aramaya gerek yok, yok. Google ayrıca bir Tensor çipini katlanır akıllı telefonuna entegre etmek için mantıklı bir seçim yapmalıdır. Performans söz konusu olduğunda rekabetle rekabet etmeye çalışmayan, bunun yerine makine öğrenimi ve yapay zeka ile ilgili görevleri yerine getirme becerilerine bahse giren SoC’ler.

Bu Google Pixel Fold hakkında, fiyatından başlayarak pek çok soru var. 1799 dolarlık bir fiyattan bahsediliyor ki bu, rakiplerine göre bize yüksek geliyor ve Google’ın en son Pixel akıllı telefonlarında uyguladığı agresif fiyatlandırma stratejisine pek benzemiyor.

Google, bir sonraki Google I/O konferansının yapılması gereken ay olan Mayıs 2023’te Pixel Fold’u duyurabilir. Şirketin Mayıs 2022’de sunduğu ancak Kasım 2022’ye kadar pazarlanmayan Pixel 7’ye benzer bir zamanlama.

Kaynak :

OneLeaks ve Howtoisolve
 
Üst