Kutu bira ve siyasi kışkırtmaya karşı Alman bayrağıyla

Shib

New member
Rapçi Finch, eşofman ve fanilasıyla Instagram'da kameraya bağırıyor. Duvarda bir Alman bayrağı asılı, masanın üzerinde sigara izmaritleri ve kül tablaları var. Duyurularını rap yaparken elinde bir kutu birayla çılgınca el sallıyor ve yeni şarkısı “If you're aptal” ile dalga geçiyor.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Gerçek adı Nils Wehowsky olan Finch, 24 Ocak'taki yayınlanmadan bir gün önce, müzik videosundan bir alıntıyı Instagram'da yayınladı. Balkonda oturuyor ve Berlin burnuyla rap yaparken ızgara yapıyor: “Öff ızgaramda sadece bir biftek var / Yeşil çöp yok, çünkü hiç yaşamadı / Gerçekten güçlü adamlar sadece içmek, sigara içmek, sevişmek ister / Ve hayatlarında asla bu kadın futbolunu oynamayacaklar.”

“If you're aptal” 24 Ocak'ta yayınlandı ve Finch'in mutlu hardcore Ballermann müziğine dair meşhur proll rap'i ile politik bir mesaj arasında bir şey. Berlin-Lichtenberg'li rapçinin birkaç gün önce paylaştığı şarkıdan bir alıntı içeren başka bir Instagram reelinde şöyle yazıyor: “Bu bir AfD marşı mı? Yoksa buna karşı bir şarkı mı? Anlamıyorum.”

Şarkıyı baştan dinlerseniz ne anlama geldiği anlaşılmalıdır. Finch, bu filmde AfD seçmenlerinin taklidini yapıyor. Yüksek bir ses şarkı söylüyor: “Aptal olduğunda hayat çok kolaydır / Çünkü her şeyin basit bir nedeni vardır / Kutu biranın tadı hala güzel olduğu sürece her şey yolundadır.

Topluluğunun çoğu hiciv şarkısını kutluyor. Sadece balerin melodisi yüzünden değil, özellikle de şarkı sözleri yüzünden: “Duruş yaptığın için teşekkürler Finchi! Bir Instagram kullanıcısı, bir videonun altına Doğu'da sadece haklar olmadığını yazdı. “Arkasındaki masajın iyi olduğunu düşünüyorum. Şarkı çok etkileyici olacak” diye yazıyor başka bir kullanıcı.

Yorumlardaki AfD sempatizanları hicvi anlamıyor

Yorumlarda hızla siyasi bir tartışma ortaya çıkıyor. Bazıları, AfD'ye sempatiyi ifade etmeyi amaçlayan açık mavi bir kalp emojisi hakkında yorum yapıyor. Veya Alice Weidel'in üzerinde “Alice Takımı” yazılı açık mavi bir tişörtü gururla tutarken çekilmiş fotoğraflarını yayınlıyorlar. Görünüşe göre bu yorumların yazarları rapçinin şarkıda dalga geçtiği kişilerin kendileri olduğunu anlamadılar.

Bazıları da rapçiyi “ana akım”, “GEZ sempatizanı” veya “devletten maaş alan” olmakla eleştiriyor. Bazı yorumlarda ise Aschaffenburg'daki bıçaklı saldırıdan bahsediliyor.

Bütün bunlar görünüşe göre rapçi Nils Wehowsky'nin ruhuna aykırı. Şarkının çıkışıyla ilgili Instagram'da bir açıklama yayınladı. “Bu ülkedeki bazı insanlar gerçekten tamamen zihinsel engelli mi?” içinde yazıyor. Ve ayrıca: “Aschaffenburg'daki suçun benim 'Aptalsan' şarkımla ne alakası var?”

34 yaşındaki oyuncu bu kez net: Siyasi olarak herhangi bir partinin eline düşmek gibi bir arzusu yok. Ayrıca ticari bir ana akım sanatçı olarak etiketlenmek de istemiyor. “Doğu'daki 'trend'i takip etmek, faşistlik hobisi yapmak ve daha fazla hayran kazanmak benim için dünyadaki en kolay şey olurdu. Ancak daha fazla para kazanmak için bu tür hareketler veya şarkılar yaptığımı düşünen veya artık ticari olduğumu düşünen herkes yanılıyor” diye yazıyor Wehowsky.

Açıklamada “Ben de bu acıyı tıpkı sizin gibi hissediyorum” denildi. Ancak “herhangi bir fare avcısı” tarafından kışkırtılmak istemiyor.

Wehowsky takma adı Finch, paylaşımıyla birlikte yorum sütunlarından alkış aldı. “Bu şimdiye kadar yaptığınız en büyük gönderi. Ve çok önemli! Teşekkür ederim,” diye yazıyor bir kullanıcı ve 300'den fazla kişi “beğenerek” onunla aynı fikirde. Sonunda rapçi tekrar konuşuyor ve bir yorumda şöyle yazıyor: “Ben her şeyi bilmekten çok uzağım ve çok fazla hata yapıyorum, ancak insanların şu anda kendilerinin politik olarak kışkırtılmasına izin verme şekli korkutucu – HANGİ PARTİ OLUR OLSUN!”

“If you're aptal”, 7 Şubat'ta yayınlanacak olan “Stop Funny” albümünün bir ön tadıdır. Ekim ayında Finch Almanya, Avusturya ve İsviçre'de bir arena turuna çıkıyor.