Takis Würger'in “Polina için” aşk romanı – evin özlemi ve hissi arasında

Shib

New member
Leipzig'in merkezindeki bir espresso çubuğu, beyaz duvarlar, açık ahşap, gençler, oldukça kısır: Takis Würger'in bir buluşma noktası önerisi. Bar, büyük bir sevginin romanı olan yeni “Polina” adlı yeni kitabında görünmüyor ve mektup için kesinlikle gerekliydi: Espresso burada bir Euro için en iyi İtalyan geleneğinde mevcuttur, bu yüzden 39 yaşındaki çocuk sık sık üniversite kütüphanesinin yanındaki dizüstü bilgisayarını almadan önce sabah durağı yapıldı. Würger oradaki büyük okuma odası hakkında “sizi baskı altına alan hafif ve meşgul öğrencilerle dolu” diyor ve bir muhabir olarak çalıştığı dergi olan “aynayı” bir kenara bırakıyor. Başlayabilir.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Bay Würger, birçok açıdan hareketli zamanlar var. Gazeteci olduğum için pişman mısınız?

Her zaman bir gazeteciye sahip olmayı sevdim ve bu meslekte tatmin buldum. Şimdi romana konsantre olmak istiyorum.

Ukrayna'da, Afganistan'da, Irak'ta kriz alanlarında çok seyahat ediyorlardı. Gazetecilikten uzaklaşmaları nasıl oldu?

İlk romanımı 2017'de “Kulüp” yazdığımda, bunu yapmadım çünkü her zaman hayal ederdim, ama Viyana'da yaşayan bir kadına aşık olduğum için. Ve o sırada çalıştığım “Spiegel” bölümündeki bölümümde, tek yolu bir kitap yazdıysanız veya bir çocuk geçirirseniz Viyana'ya taşınmaktı. Çocuğum yoktu, bu yüzden bir kitap yazmak zorunda kaldım. Sonra romanı utançtan çok yazdım. Ve sonra çabucak fark ettim: Bu, gazetecilikten daha tatmin edici.

Bu yerine getirme nedir?

Bir zamanlar elimde bir trombon vardı. Bununla hiçbir şey yapamadım. Parmak uçlarımda tel duygusunu sevmiyorum, bu yüzden bir keman benim için olmazdı. Keman müziğini seviyorum, Dvorak'ın dinlenmek için sürekli olarak dinliyorum. Ama genç olarak enstrüman saksafondu. Gerçekten hissetti. Bunu kastediyorum. Şu anda yazar olmak benim için doğru geliyor.

Kriz muhabiri ve en çok satan yazar

39 yaşındaki Takis Würger, Wennigsen Am deister'da Hanover yakınında büyüdü. Cambridge'de “Spiegel” lerin diğerlerinin yanı sıra Afganistan, Libya ve Ukrayna'dan bildirdiği ve birkaç gazeteci fiyatı aldığı fikirleri inceledi. İlk romanı 2017'de en çok satan “Club” yayınlandı. Diğer Yahudilerin Gestapo'ya açıkladığı Yahudi Goldschlag hakkındaki ikinci kitabı “Stella”, özelliklerde keskin bir tartışma tetikledi. “Polina için” beşinci romanı. Berlin ve Leipzig yaşıyor. Haberler'nin ana şirketi Madsack Medya Grubu'nun küçük bir kısmı ile.

Yeni kitabı “Polina için” de genç bir adam olan Hannes Prager, onun için neyin doğru ve önemli olduğunu öğrenene kadar bir süre ihtiyacı olan bir müzisyenle ilgili. Kumaşı nasıl aldın?

Bu romanın hikayesi burada açıklayamadığımız bir sahneye doğru ilerliyor, aksi takdirde kitabın sonunu tahmin edebiliriz. Ama belki de çok fazla, duygusal vurgu bir konser salonunda oynuyor. Kendime sordum: Sahnede oturursanız ve seyircilerden birini tanıyorsanız ne olur – ama oradasınız ve konser vermelisiniz? Bu ikilemi çekici buldum. Bir arkadaşımın söylediği ve bugün kitapta kim olduğunu, yani “Müzik ne zaman sihirden farklıdı?” Başlangıçlar buydu.

Ve kitap için çok fazla kanat giymeniz gerektiğini ne zaman fark ettiniz?

Birçok kanama baktım, ama onları giymekten kaçındım. Ve umarım yine de 600 kilogramlı bir konser kanadı kaldırmaktan kaçınabilirim. Sadece intervertebral disklerimden korkuyorum.

Ana karakteri, kendiniz oynamak yerine yollarında kanatları taşıyor – ve sahneler ayrıntılı olarak açıklanıyor. Bunu nasıl yaptın?

Sibirya'nın Kayıp Old Wings veya Steinway'in Baş Stimmer'ın yaşam anıları hakkında harika kitaplar var. Ama bana en çok yardımcı olan şey, romanda tam olarak açıklananları, yani piyano taşıyıcılarını dinlemekti. Harika insanlar.

Talebe nasıl tepki verdiler?

Başlangıçta, piyano kullanıcıları hakkında bir kitap yazdığınızı söylediğinizde insanlar bunun bir şaka olduğuna inanıyorlar. Aradığım çoğu piyano kirişinden korkuyorum, tamamen sıkı olmadığımı düşündüm. Bir noktada şans ve meraklı ve bana yardım eden bir piyano kullanıcısı buldum. Ama kanatların giyilmesini anlamaktan daha fazla iş ne oldu, en azından böyle bir kanat nasıl yapılacağı anlaşılıyordu …

… Hannes Prag, ana karakter, ulaşımlarda gizli bir noktada.

Ve projeyi seven ve bana çok yardımcı olan bir Leipzig piyano üreticisi Tobias Theurer var. Tobias beni çalıştırdı, bana X kez vurdu, kitabı okudu. Hannes piyano oylarını öğrenirse, umarım iyi görünüyor çünkü bana nasıl yapılacağını gerçekten açıklayabilen biri.

Kendi yazım hakkında beni heyecanlandıran şey, her şeyden önce kendi hayatımdan daha ilginç olan şey.
Takis Würger

Sizce çok az otofik, sadece benliğin sömürülmesi?

Amélie Nothomb Authomb yazdığında, hayranım. Ama kendi yazım hakkında beni rahatsız eden şey, her şeyden önce kendi hayatımdan daha ilginç olan şey. Hannes Prager'in hikayesi Takis Würger'in hikayesinden daha okunabilir.

Bununla birlikte, otobiyografik kapaklar da vardır, örneğin Hanover'deki romanın büyük bir kısmı. Kız korosu meydana gelir, Linden, Bissendorfer Moor.

Bir yazar olarak, bir noktada fark ettim: O zaman bildiğimde olmasını istediğim gibi yazmak için. Hanover'dan geliyorum ve şehri ve bölgeyi tanıyorum. Orada da çok sevimli ve bence bu literatürde bir yeri hak ediyor. Ancak Hanover ve Bissendorfer Moor romandaki tek kişisel referans değil. Bu romanın duygusal vurgusunun gerçekleştiği Prinzreententtheater'da genç bir adam olarak aşık oldum. Hannes Lange'in yaşadığı Hamburg'da on yıl çalıştım. Hannes'in sık sık arkadaşı Bosch ve Ponderes ile birlikte oturduğu Elbe Plajı'ndaki yer: Orada kendim sayısız kez oturdum.

Hannes, bir Instagram hesabı oluşturma ve piyanoda fotoğraflarını gönderme fikrini bulamazdı.
Takis Würger

Yeni romanının ana karakteri hakkında

Bu Hannes Prag bir kuşkucu ve bir çift, bir romanın oldukça atipik bir kahramanı, değil mi?

Biraz utangaç – ve bu yüzden onu seviyorum. Bir noktada kız arkadaşı Leonie romanda onun hakkında söyledi: Elbphilharmonie'ye girebilir, oradaki Steinway'e oturabilir ve bir yıldız olurdu. Ama bunu yapmıyor. Kişinin sürekli olarak kendini ifade etme ile ilgili olduğu hissine sahip olduğu bir dünyada, çünkü tam tersine karar verir. Bunu sevdim. Hannes, bir Instagram hesabı oluşturma ve piyanoda fotoğraflarını gönderme fikrini bulamazdı.

Prag kabaca binyıllara tabidir – çok güncel bir figür?

Karşılaştığım binyılların çoğu Hannes Prag'dan çok daha emin. Hannes bazen uyuşuk çalışıyor ve sonunda hayatını eline alacağı için onu sallamak istiyorsunuz. Ama bence Hannes sadece bekliyor. Kıvılcımı arıyor. Hedefini kendisi için bulduğu anda, bu hedefe devam ederken neredeyse radikal olur. Polina'yı her ne pahasına olursa olsun bulmak istiyor. Tekrar bulmak için dünyanın sonuna kadar yürürdü.

Mesajınız var mı?

Hikaye öncelikle utangaç bir piyano kullanıcısının yerine getirilmemiş sevgisi hakkında anlatılsa bile edebiyatın her zaman politik olduğunu düşünüyorum. “Polina için” aynı zamanda evde gelmediğiniz yerde olup olamayacağınızla da ilgilidir. Hannes, Altın Decored konser salonlarında bulunabilir, ancak aslında anavatanının demirlemesinde çorak bir mutfak masasına ait olduğu hissine sahiptir. Bu kitap her zaman milieus'un ne kadar geçirgen olduğu sorusu ile ilgilidir.

2019'da Life Stella Goldschlags'ı tanımlayan “Stella” adlı romanı için, diğer Yahudilerin Gestapo'ya açıkladığı bir Yahudi, bazen çok sert eleştirildiler. Bu eleştirinin sizin üzerinde bir etkisi var mı?

Eleştiri bu mesleğe aittir. Bir yazar olarak deneyim sayesinde kesinlikle daha düşünceli oldum. Şimdi “Polina için” ile bir aşk hikayesi yazdım ve kişisel aşk fikrim hakkında yazmak benim için önemliydi. Bu romanı okuyan ve farklı bir aşk fikri olan insanlar olmalı, belki daha sessiz. Farklı sevgi anlayışı hakkında bir konuşma yapmanın temeli ise, zaten okumaları dört gözle bekliyorum.

Takis Würger: “Polina için”, Diogenes Verlag, 304 sayfa, 26 Euro. Önümüzdeki haftalarda Takis Würger kapsamlı bir okuma turunu tamamlayacak, randevular bulunabilir Burada. Florian Heinisch tarafından Piyano'da Müzikal Okumalarda dört kez eşlik ediyor: 11 Nisan'da Frankfurt/Main'de (Alte Oper), 20 Nisan'da Hamburg'da (St. Pauli Tiyatrosu), 4 Mayıs'ta Berlin'de (Ernst -Reuter -Saal ) ve 13 Mayıs'ta Münih'te (Prinzregententheater).