Teknoloji milyarderi Çinlilere ‘çalışkan ve bilge’ diyor

GokyuzuYankilari

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Şangay. Çin, Amerikalı teknoloji milyarderi Elon Musk’ı üç yıl aradan sonra ilk ziyaretinde alışılmadık derecede büyük bir şekilde karşıladı. Son olarak Musk, Tesla ve Twitter patronunun özel jeti Perşembe günü Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönmeden önce akşam geç saatlerde Şanghay’daki Tesla fabrikasına bir ziyarette bulundu. 51 yaşındaki milyarder Çin’de sadece Dışişleri Bakanı Qin Gang tarafından değil, Ticaret Bakanı Wang Wentao ve Sanayi Bakanı Jin Zhuanglong tarafından da kabul edildi.


Tesla sözcüsü Grace Tao, Musk’ın ABD’li şirketin küresel elektrikli otomobil üretiminin yarısından fazlasına katkıda bulunan Tesla fabrikasını ziyaret eden çalışanları ile fotoğrafları hakkında “Çok değerli bir gün” yazdı.

Çinli çevrimiçi hizmet Sina’nın aktardığına göre Musk, 2019 yılında inşa edilen fabrikayı “dünyanın en verimli fabrikalarından biri” olarak övdü. Bunun dışında sık sık tweet atan Musk, zaten Çin’de devlet sansürüyle engellenen iki günlük ziyaretinde kısa mesaj servisi hakkında yorum yapmadı.

Musk Çinlilere ‘çalışkan ve bilge’ diyor


Twitter yasağının görüşmelerinin bir konusu olup olmadığı açık kaldı. Her halükarda Çin raporlarına göre konu Çin ile ABD arasındaki gergin ilişkiler ve elektrikli otomobil üretimi ile ilgiliydi.

Buna göre Musk, Çin’in gelişimine olan hayranlığını dile getirdi, Çinlileri “çalışkan ve akıllı” olarak övdü ve en büyük iki ekonominin birbirinden ayrılmasına karşı uyarıda bulundu. Musk’ın Çin’deki işini genişletmek istediğini söylediği aktarıldı. Ağırlıklı olarak elektrikli arabalara dayanan dünyanın en büyük otomobil pazarı, son zamanlarda Tesla’nın küresel satışlarının beşte birine katkıda bulundu.

Çinli netizenler, uzay şirketi SpaceX’i de yöneten ancak Twitter’da pek şansı olmayan tartışmalı milyarderi “çalışkan bir girişimci”, “karizmatik kişilik” ve Çince adı “Ma Sike” nedeniyle “ağabey Ma” olarak selamladı. “. “Ma” atın işaretidir.

Haberler
 
Üst