ultra taşınabilir internet anteni artık Fransa'da satılıyor

Hasan

New member
Ölü bir bölgenin ortasında bile dünyayla bağlantıda kalmak isteyen göçebeler için artık yeni bir seçenek var: Uydu üzerinden internete erişim sağlayan, sırt çantasına sığabilen taşınabilir bir kit olan Starlink Mini! SpaceX, bu kiti Fransa'da ve Avrupa'nın büyük bir bölümünde piyasaya sürdü.



SpaceX tarafından bu yılın başlarında tanıtılan Starlink Mini Fransa'da şu anda 359 €'ya satılıyor, buna 20 € kargo ve taşıma ücreti de dahil (garip bir şekilde, Starlink 399 € olarak reklam veriyor ancak “gerçek” fiyat ödeme sırasında gösteriliyor). Bu, kesinlikle daha iyi performans sunan ancak hareket halindeyken kullanımı çok daha zor olan sabit bağlantı kitiyle hemen hemen aynı fiyat!

Mobilitede zirve performans


Sadece bir kg'dan biraz daha ağır olan bu anten, sırt çantasına sığabilecek boyutlara sahip (29,85 x 25,9 x 3,85 cm). Bir stand, bir boruya sabitlemek için bir adaptör, 15 m uzunluğunda bir güç kablosu, bir elektrik adaptörü ve bir Starlink fişi ile birlikte geliyor. Sonuç olarak, taşınması en az uygun olan kablo bu!

Anten yönlendirici, 112 metrekarelik bir alanı kaplamasına olanak tanıyan Wi-Fi 5 (802.11ac) ve çift bantlı (2,4 ve 5 GHz) 3 x 3 MU-MIMO yayınlar. 128 cihaz buna bağlanabilecek, ancak hız düşüşüne dikkat edin. Starlink, 100 Mbps indirme hızı ve 10 Mbps yükleme hızı duyurdu. Bu, 4K akış veya hatta 23 ms gecikmeyle ağ oyunları dahil olmak üzere çoğu çevrimiçi etkinlik için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Paketler, “karada hareket halindeyken” 50 GB mobil veri için ayda 40 €'dan başlıyor. Sınırsız veriyle 59 €'luk bir plan mevcut. Bu nedenle Mini kiti, Polonya, İsviçre ve Birleşik Krallık gibi birkaç ülke hariç olmak üzere Fransa ve Avrupa'da mevcut. İyi haber şu ki Starlink Mini, kitin 599 $'a satıldığı Amerika Birleşik Devletleri'nden çok daha ucuz! Uydu erişiminin kullanımıyla açıklanabilecek bir fark: SpaceX'e göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde talep daha yüksek.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Kaynak :

Yıldız Bağlantısı
 
Üst