Ulusal Eğitimde Veri Sızıntısı? Bir suç çetesi siber saldırı iddia ediyor Bir grup korsan, ulusal eğitim de dahil olmak üzere birkaç Fransız bakanlığını hedefleyen bir siber saldırı iddia ediyor. Karanlık Web'de, bilgisayar korsanları öğrencilerle ilgili 40.000 hassas veriye sahip olmasını sağlar. Çalıntı bilgiler arasında şifreler ve tanımlayıcılar bulurduk …
Fırtınada uzmanlaşmış bir siber suçlu çetesi olan Stormous, Fransa'da büyük bir siber saldırı iddia ediyor. Araştırmacı Clément Domingo'nun açıkladığı gibi, grup, Ulusal Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim ve Araştırma. Reklam, Dark Web'deki çete web sitesinde görülebilir.
Şu an için çete memnun1400 satip veri örneğive Perşembe için bir güncelleme duyurdu. İki gün içinde, grup sahip oldukları tüm bilgileri yayınlayacaktır. Çete muhtemelen çalınan verilere karşı bir fidye talep ediyor.
Öte yandan, araştırmacı Clément Domingo Stormous tarafından gönderilen örneği soydu. Uzmana göre, verilerin toplandığı açık görünüyor. Infostealer tipi kötü amaçlı yazılım. Veri açığa çıkması konusunda uzmanlaşmış bu virüsler, bilgilerini ele geçirmek için öğrencilerin cihazlarına sızmış olacaktır.
Fransız hükümetine karşı bir çıkarma operasyonu
Fransız hükümetinin çeşitli bölgelerinden fırtınalı verileri zorlayan Infostealer'ı kullanıyor. Mayıs sonunda, çete gerçekten de yayınladı “Fransız devlet yetkililerinin 2000 bilgisi”Araştırmacıya söyler. Yine bunlar Tanımlayıcılar, şifreler ve e -posta adresleri çalındı. Çete, bir operasyonun “Fransız hükümetinin altyapısını hedefleyen veri çıkarma” onun tarafından yönetildi.
Çetenin sözlerini doğrulamak veya reddetmek henüz mümkün değildir. 01net ile temasa geçilen Ulusal Eğitim Bakanlığı, bilgi taleplerimize henüz yanıt vermedi. Mümkün olan en kısa sürede daha fazlasını söylüyoruz.
Fırtınada uzmanlaşmış bir siber suçlu çetesi olan Stormous, Fransa'da büyük bir siber saldırı iddia ediyor. Araştırmacı Clément Domingo'nun açıkladığı gibi, grup, Ulusal Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim ve Araştırma. Reklam, Dark Web'deki çete web sitesinde görülebilir.
Operasyonlarının sonunda, bilgisayar korsanları çalacaktı “40.000 kritik veri” öğrencilere ait. Bilgiler bağlantı URL'sini, e -postayı, kullanıcı tanımlayıcısını, net şifreyi, ikamet ülkesini ve bağlantı tarihini içerir. Bu bilgi bir korsanın elinde, özellikle kimlik avı saldırılarını düzenleyen suçlular.
cyberalert – Fransa
| Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 40.000 veri, yüksek öğrenim ve araştırmalar siber suçlu grup “Stormous” tarafından saldırıya uğrayacaktı![]()
Siber suçlu fırtınalı grup, siber saldırıların kaynağı olduğunu iddia etti… pic.twitter.com/gbqtoagakc
– saxx ¯ \ _ (ツ) _/¯ (@_saxx_) 10 Haziran 2025
Saldırıya neden olan veri hırsızı kötü amaçlı yazılımAyrıca okuyun: Cartier bir hack'in kurbanıdır, müşteri verileri çalındı
Şu an için çete memnun1400 satip veri örneğive Perşembe için bir güncelleme duyurdu. İki gün içinde, grup sahip oldukları tüm bilgileri yayınlayacaktır. Çete muhtemelen çalınan verilere karşı bir fidye talep ediyor.
Öte yandan, araştırmacı Clément Domingo Stormous tarafından gönderilen örneği soydu. Uzmana göre, verilerin toplandığı açık görünüyor. Infostealer tipi kötü amaçlı yazılım. Veri açığa çıkması konusunda uzmanlaşmış bu virüsler, bilgilerini ele geçirmek için öğrencilerin cihazlarına sızmış olacaktır.
Ayrıca okuyun: Milyonlarca Fransız'ın saldırıya uğramış verileri Karanlık Web'de yenileniyor
cyberalert – Fransa
| Fransız hükümetinin ve siber suçlu grup “Stormous” tarafından yayılan kurumların çeşitli alanlarını birbirine bağlamak için bilgi – pusuda infosterers…![]()
Bu bir hack değil!
Ama bu bela halk tarafından çok az biliniyor … Biz konuşuyoruz … pic.twitter.com/xdi1ey3hyy
– saxx ¯ \ _ (ツ) _/¯ (@_saxx_) 10 Haziran 2025
Fransız hükümetine karşı bir çıkarma operasyonu
Fransız hükümetinin çeşitli bölgelerinden fırtınalı verileri zorlayan Infostealer'ı kullanıyor. Mayıs sonunda, çete gerçekten de yayınladı “Fransız devlet yetkililerinin 2000 bilgisi”Araştırmacıya söyler. Yine bunlar Tanımlayıcılar, şifreler ve e -posta adresleri çalındı. Çete, bir operasyonun “Fransız hükümetinin altyapısını hedefleyen veri çıkarma” onun tarafından yönetildi.
Çetenin sözlerini doğrulamak veya reddetmek henüz mümkün değildir. 01net ile temasa geçilen Ulusal Eğitim Bakanlığı, bilgi taleplerimize henüz yanıt vermedi. Mümkün olan en kısa sürede daha fazlasını söylüyoruz.
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.![]()