Windows 11 gelecekteki tehditlere hazırlanıyor ve kuantum bilgisayarlar karşısında güvenliğini güçlendiriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Windows 11 gelecekteki tehditlere hazırlanıyor ve kuantum bilgisayarlar karşısında güvenliğini güçlendiriyor Kuantum bilgisayarların kapasiteleri, elektronik borsalarımızın güvenliği için büyük bir riski temsil etmektedir. Neyse ki, çözümler zaten var ve hatta Microsoft tarafından Windows 11'de uygulanmaya başlıyor.

L 'Kuantum Hala sadece bebeklik döneminde ve hala laboratuvarlardan çıkmak için mücadele ediyor; Bununla birlikte, tüm endüstri zaten gelecekteki demokratikleşmesine hazırlanıyor, getirmesi gereken teknolojik bir ileriye doğru sıçramayı öngörüyor, aynı zamanda güvenlik bu teknolojinin neden olduğu şifreleme algoritmaları akım.

RSA gibi her gün, elektronik ticaret için, anlık mesajlaşma hizmetleri için, e-posta değişiminde veya sadece tuvalde gezinmek için her gün gerçekten farkında olmadan, örneğin teorik olarak kolay bir şekilde kolayca fark etmeden herkese açık bir anahtar algoritması. kırılabilir kuantum bilgisayar kullanmak; Bu nedenle kıyı algoritması, Brute Force tarafından bu tür verilerin, kamu/özel anahtarların çiftini oluşturmak için seçilen ana sayıları faktoring yaparak bu tür verilerin şifrelemesini mümkün kılar. Başka bir deyişle, bir kuantum bilgisayar, en azından kağıt üzerinde, bu tür bir “makul” zaman içinde kırılabilir. şifrelemeBu nedenle, verileri şifrelemek için kullanılan özel anahtarı bulmak için. Söz konusu anahtarların yeterince uzun olması koşuluyla, şu anda geleneksel bir bilgisayar için başarılması imkansız.

Ayrıca okuyun: Fransa'da kuantum kriptografisinin uzmanı ELENI Diamanti ile buluşma
Yarının kuantum riski için bugünkü çözümler

Bu (gelecek) sorunun farkında, Microsoft BT endüstrisinin geri kalanı gibi – bir kuantum bilgisayar tarafından bu tür kaba kuvvet saldırısına dayanabilen şifreleme çözümleri uygulamak. Kripto para birimi tabanlı kripto sistemleri gibi yaklaşımlara ve yöntemlere ve daha genel olarak hem geleneksel hem de kuantum bilgisayarlar için çözülmesi zor olan matematiksel problemlere dayanarak, birkaç quaitik sonrası aday mevcuttur.

Yayıncı, Insider Önizleme sürümüne entegre olmaya başladı. Windows 11 “PQC” adı verilen bu tür algoritmalar ( Post-Quantic Cryptography), özellikle kuantum bilgisayarların kapasitelerine dayanacak şekilde tasarlanmıştır. NIST tarafından standartlaştırılan iki PQC şeması (Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü) bu entegrasyonda özellikle vurgulanmıştır: ML-KEM Genel anahtarları kapsüllemek veya anahtar borsaları yönetmek için tasarlanmıştır ve ML-DSA Kuantum saldırılarına dirençli dijital imzalar sağlamak. Bu algoritmalar API işlevlerine entegre edilmiştir Kriptografi Yeni Nesil (CNG) ve Windows içindeki sertifikaların yönetiminde; Gelecekteki imza tahrifat saldırılarına karşı daha sağlam garantiler sunarlar, ancak geleneksel meslektaşlarından daha büyük anahtarlar ve imzalar kullanırlar.

Ayrıca okuyun: Kuantum bilgisayarlara dayanması gereken şifreleme bir Monocoeur PC'de bir saat içinde kırıldı
Geçiş süresi boyunca Microsoft, bu quant sonrası algoritmaları modda kullanmanızı önerir. melezBunları ECDH, RSA veya ECDSA gibi kanıtlanmış geleneksel algoritmalarla birleştirerek. Bu hibrit yaklaşım hem bir PQC algoritması hem de geleneksel bir algoritma kullanır, böylece derin bir savunma sunar. Windows 11'deki PQC yeteneklerine erken erişim, kuruluşların mevcut güvenlik altyapısıyla uyumluluk, performans ve entegrasyonlarını değerlendirmelerini sağlayacaktır. Güvenlik ekipleri, uygulama stratejilerini optimize edebilecek ve algoritmalar ve PQC standartları olgunlaştıkça tamamen paitik sonrası dağıtımlara geçişi kolaylaştırabilecek.

ŞİMDİ KULLANICI KÖPRÜMÜNÜ TEST

En son sürümle Önizleme Windows 11, İçeriden gelenler Bu nedenle şimdi yükleyebilir, içe aktarabilir ve doğrulayabilir sertifikalar Windows Sertifika mağazasındaki PQC'ye dayanarak. Ayrıca bu algoritmaların TLS gecikmesi (en çok kullanılan İnternet güvenlik protokolünden biri), sertifikaların boyutu ve API'lerin entegrasyonu üzerindeki etkisini de ölçebilirler. Windows Sertifikasyon API'sındaki PQC güncellemeleri ile, ML-DSA sertifikalarının kurulumu, içe aktarılması ve dışa aktarılmasını ve sertifika kanallarının doğrulanmasını ve bunların güven durumunu denemek de mümkündür. Microsoft'un PQC'nin desteğini Linux'a da genişlettiğine dikkat edin: Symcrypt-OpensSL'nin en son sürümü, IETF'nin en son taslaklarına dayanarak TLS için eşdeğer hibrit anahtar değişim kapasiteleri sunar (İnternet Mühendisliği Görev Gücüİnternet standartları ve standartları geliştirmekten sorumlu kuruluş).

Quantic sonrası kriptografinin genel geçişi ve benimsenmesi hemen için değildir: mevcut çözümler, özellikle performans, anahtarların gecikmesi ve büyüklüğü ve kapsülleme mekanizmaları ve mevcut sistemler ve platformlarla uyumluluk açısından mükemmel bir şekilde optimize edilmiş olmaktan uzaktır.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Opera One - AI'da Web tarayıcısını güçlendirdi

Opera One – AI'da Web tarayıcısını güçlendirdi

Tarafından: Opera

Kaynak :

Microsoft